AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan: (5)- "Milletimizdeki bu azim, kararlılık, cesaret, dirayet olduğu müddetçe bu ülkenin bileğini bükecek bir terör örgütü tanımıyoruz"- "Buna niyetlenenlerin hepsi birer birer toprağa gömülüyor, gömülmeye de devam edec

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletteki bu azim, kararlılık, cesaret, dirayet olduğu sürece Türkiye'nin bileğini bükecek bir terör örgütü tanımadıklarını ifade ederek, "Buna niyetlenenlerin hepsi birer birer toprağa gömülüyor, gömülmeye de devam edecektir. Karıncayı bile incitmek bize yakışmaz ama söz konusu olan istiklalimiz ve istikbalimiz olduğunda kimseyi de gözümüz görmez." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadelede bugüne kadar, gerek Mehmetçik gerek Özgür Suriye Ordusu olarak çok şehit verdiklerini söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 72 şehit verdiklerini anımsatan Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar 32 şehit verdiklerini, Özgür Suriye Ordusu'ndan da 60'ı aşkın şehit olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin ve gazilerin her birinin, birer şeref levhası olarak kalplerdeki yerlerini koruduklarını ifade etti.

Çanakkale Şehitlerine şiirinin, "Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar, taşlar.../O rüku olmasa dünyada eğilmez başlar/Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor/Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor" dizelerini okuyan Erdoğan, "Şehitlerimiz bir hilal uğruna cennete uğurlandı." dedi.

- "Hilal için batmayı göze alan daha nice güneşler var"

Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyerek çıkılan yolda, hilal için batmayı göze alan daha nice güneşler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizdeki bu azim, bu kararlılık, bu cesaret, bu dirayet olduğu müddetçe, Allah'ın yardımıyla bu ülkenin bileğini bükecek bir terör örgütü tanımıyoruz. Buna niyetlenenlerin hepsi de birer birer toprağa gömülüyor, gömülmeye de devam edecektir. Karıncayı bile incitmek bize yakışmaz ama söz konusu olan istiklalimiz ve istikbalimiz olduğunda kimseyi de gözümüz görmez." ifadelerini kullandı.

Bütün bu güvenlik ve diplomasi meseleleriyle uğraşırken, ülkenin ve milletin sıkıntılarını ve beklentilerini de asla ihmal etmediklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışacak işi, karnını doyuracak, her şeyin daha iyiye gideceğine dair umudu, evladına gösterecek güzel bir geleceği olmayan insanları sadece güvenlik politikalarıyla ülkelerine bağlayamazsınız. Bunların hepsi de birbiriyle iç içe olan, biri diğerini destekleyen hususlardır. Türkiye'nin 2014'e kadar yakaladığı güçlü büyüme performansı, ardı ardına yaşadığımız kimi hadiselerle bir parça gölgelenir gibi olmuştu. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin bir parçası olarak ortaya çıkan, ekonomimiz üzerinde estirilen olumsuzluk havası, ihracatta, turizmde, istihdamda, finansta farklı sonuçlar doğurmuştu.

Geçtiğimiz yıl bu olumsuz havayı dağıttımız, yeniden geleceğimize güvenle bakılmasını sağladığımız bir dönem oldu. 2017'de büyüme oranımızın yüzde 7,5'lar düzeyinde olacağının anlaşılması, ihracatta 157 milyar doları geride bırakmamız, turizmde yeniden 32 milyon turist, 26,5 milyar dolar turizm geliri seviyesine yükselmemiz tüm dünyaya çok ciddi mesajlar vermiştir. Bu dönemdeki en önemli başarılarımızdan biri de istihdamdaki kırılmanın önüne süratle geçerek, ibreyi yukarıya doğru çevirmemiz olmuştur."

- "28,6 milyon kişilik istihdam seviyesine ulaşıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tarihinde ilk defa 28,6 milyon kişilik istihdam seviyesine ulaştığını belirtti.

2007'den 2017'ye kadar geçen 10 yıllık dönemde iş gücüne 9,5 milyon kişi ilave olurken, istihdamda 8,3 milyonluk artış sağladıklarına işaret eden Erdoğan, "Başlattığımız istihdam seferberliği ile bir yıllık dönemde yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ilaveten istihdam içerisine almış bulunuyoruz. Şimdi hedefimiz, yeni bir seferberlikle bu sayıyı katlayarak artırmak ve işsizlik oranını yeniden tek haneli rakamlara indirmektir. İlk kampanyada artı 1 demiştik, şimdi artı 2 diyerek, çok daha iddialı bir kampanya başlattık." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, istihdamın desteklenmesine yönelik teşviklerin süresi de buna uygun şekilde uzatıldığını ve yeni programlarla genişletildiğini bildirdi.

"Biz bu işleri kendi kafamıza göre yapmıyoruz. İşverenlerimizin, esnaflarımızın, sanatkarlarımızın, sendikalarımızın, çalışanlarımızın ve elbette işsizlerimizin seslerine kulak vererek yol haritamızı belirliyoruz." diyen Erdoğan, özellikle stratejik olarak belirledikleri sektörlerde çok ciddi desteklerle hem işverenlerin hem de çalışanların önünü açtıklarını bildirdi.

- "Topluma yük olan değil destek veren kişiler"

İmalat ve bilişim sektörlerini stratejik olarak belirlediklerini, bu sektörlerde sigorta ve prim desteklerinin tutarının 2 bin liranın üzerine kadar çıkabildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Diğer sektörlerde de 833 liraya kadar sigorta ve prim desteği uygulanabiliyor. İstihdamın tabanını genişletebilmek için teşviklerde kadınlara ve gençlere öncelik veriyoruz. Asgari ücret desteği ile yeni istihdam alanı açanların üzerindeki yükü devlet olarak kendileri ile paylaşıyoruz. Hatta az sayıda eleman çalıştıran esnaflarımıza yönelik olarak başlattığımız 'Bir Senden Bir Benden' uygulamasıyla, işe yeni alınanların maaşını, sigortasını ve vergilerini, bir ay devletin bir ay kendilerinin ödemesini sağlıyoruz.

İş başı eğitimleri ve meslek edindirme kursları gibi bu tür uygulamalarla gençlerimizi hayatları boyunca sürdürebilecekleri meslek sahibi yapıyoruz. Engellilere yönelik hibe programlarıyla, bu kardeşlerimizin topluma yük olan değil, destek veren kişiler haline dönüşmesini temin ediyoruz. Allah'ın izniyle, yakında ülkemizde işsizlik değil çalışacak eleman bulma sorunu yaşanmaya başlayacaktır."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :