AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4)- "Son günlerde ardı ardına karşımıza çıkan, çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklarımız konusunda düşünmeye, kendimizi sigaya çekmeye yöneltmelidir. Her ne kadar gen

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde ardı ardına karşımıza çıkan, çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklarımız konusunda düşünmeye, kendimizi sigaya çekmeye yöneltmelidir. Her ne kadar genellikle istismar sözüyle ifade ediliyorsa da çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil, alenen izmihlaldir, toplumumuzu çöküşe götürecek birer dinamittir, alçaklıktır." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, çocuk istismarına değindi. Erdoğan, çocuk istismarına karşı idari tedbir ve yasal düzenlemeleri en kısa sürede hayata geçireceklerini bildirdi.

Son günlerde bu konudaki haberlere dikkati çeken Erdoğan, "Canımızdan birer parça olan bu masumların sadece yaşatılması, yetiştirilmesi değil, her türlü tehdit ve tehlikeden korunması da bizlerin sorumluluğundadır. Son günlerde ardı ardına karşımıza çıkan, çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklarımız konusunda düşünmeye, kendimizi sigaya çekmeye yöneltmelidir. Her ne kadar genellikle istismar sözüyle ifade ediliyorsa da çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil, alenen izmihlaldir, toplumumuzu çöküşe götürecek birer dinamittir, alçaklıktır. Böyle bir duruma asla kayıtsız kalamayız, göz yumamayız." ifadesini kullandı.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da konunun etraflıca ele alındığına değinen Erdoğan, gerek Adana'da gerek Antalya'da yaşanan olayların kendilerinde ciddi yaralar açtığını söyledi.

- "En ağır cezai müeyyideler neyse alınacaktır"

"İnsanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak çocuklar konusundaki hassasiyetimizi mutlaka eğitimden yasaların uygulanışına kadar her düzeyde ortaya koymak mecburiyetindeyiz." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün Beştepe'deki başkanlığımda toplanan Bakanlar Kurulunda, bu meseleyi detaylı bir şekilde ele aldık. Gerek kanunların kendilerinde gerek uygulamada olan boşlukların giderilmesi gerek ailelerden okula kadar tüm kanalları kullanarak bu konudaki bilincin artırılması hususunda bir çalışma başlattık. Konuyla ilgili 6 bakan arkadaşımız hemen çalışmaya başladılar. Bu heyetimiz çok kısa bir süre içerisinde yaptıkları değerlendirmeler ışığında geliştirecekleri çözüm tekliflerini Sayın Başbakan'a ve şahsıma getireceklerdir. Ardından meseleyi ilk Bakanlar Kurulu'nda tekrar görüşüp idari tedbirleri ve yasal düzenlemeleri derhal hayata geçireceğiz. Burada caydırıcı olması bakımından en ağır cezai müeyyideler neyse bu cezai müeyyideler de kesinlikle alınacaktır. Bunun adımlarını da atacağız."

Bu tür konuların beklemeye, uzatmaya, uzun uzun toplantılarla sürdürülmeye tahammülü olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı ve etkin çözümlerin peşinde olduklarını bildirdi.

- "Bu suçu işleyenlerin tüm indirimlerin dışında tutulması şarttır"

Erdoğan, bu tür suçları işleyenlerin, kesinlikle infaz sistemindeki tüm indirimlerin, tüm kolaylıkların dışında tutulmasının da şart olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimizin gözünde bir çocuğun bedeninde ve ruhunda açılan yaralar bir insanı taammüden öldürmekte aynıdır, bu böyle bilinsin. Dolayısıyla bu tür suçlara verilen cezaların ve infazının da hissiyatımıza uygun olması gerekir. İnşallah en kısa sürede bu meseleyi hem inancımızın gerekleriyle hem milletimizin değerleri ve beklentileriyle mütenasip bir şekilde çözüme kavuşturacağız."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :