AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3)- "Terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunmayı, hatta bizzat terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan bir zihniyet, CHP'yi ne yapmıştır? Esir almıştır. Yazık, ülkemize de yazık, CHP'ye de

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunmayı, hatta bizzat terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan bir zihniyet, CHP'yi ne yapmıştır? Esir almıştır. Yazık, ülkemize de yazık, CHP'ye de yazık." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP zihniyetinin Türkiye'nin ve milletin geleceğinde söz sahibi olması halinde ülkenin batacağını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu da eleştiren Erdoğan, "Kemal Kılıçdaroğlu gibi karikatür bir tipin başında bulunduğu partiye de tencere kapak misali her halde böyle bir il başkanı yakışır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir firmadan alacağını tahsil etmekte yaşadığı sıkıntı sebebiyle Meclisin önünde kendini yakmaya teşebbüs eden bir vatandaşa, "Gidip kendini sarayın önünde yaksaydın, ardından sarayı da yaksaydın" diyebilecek kadar vicdan ve ahlak fukarası olduğunu kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda bende, arkadaşlarımda, zaten suça teşvikten başta Bay Kemal hakkında davalarımızı açıyoruz. Lafa bak ya, bu söylenir mi? 'Git kendini sarayın önünde yak ve sarayı da yak.' Bu nasıl bir siyasetçi? Bu nasıl bir ülkede siyaset yapıyor? Bunların bedelini ödeyecekler. 15 Temmuz gecesi hava limanından darbecilerin açtığı yoldan kaçıp, televizyon başında çay, kahve içerek vakit geçiren sonra da çıkıp bu ihanete 'kontrollü darbe' diyebilecek kadar basitleşen bir genel başkanın il başkanı zaten daha başka nasıl olabilir?

Terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunmayı, hatta bizzat terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan bir zihniyet, CHP'yi ne yapmıştır? Esir almıştır. Yazık, ülkemize de yazık, CHP'ye de yazık. CHP'ye gönül verenler arasında bu seviyesizlikleri, bu çirkinlikleri, bu ihanetleri kabul etmeyen nice insanlar olduğunu biliyorum. Onlara özellikle sesleniyorum; Türkiye'nin ana muhalefet partisinin böyle bir avuç marjinalin elinde heder olması demokrasimiz adına da çok büyük kayıptır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasilerde ana muhalefetin çok önemli olduğuna değinerek, ülkenin gidişatından memnun olunmadığı durumlarda bir alternatifin bulunmasının herkes için bir umut, güven kaynağı olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Unutulmamalıdır ki siyaset ülkenin ve milletin başına yeni dertler açma işi değil, var olan dertleri çözme işidir. Milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne, hakaret etmek siyaset değildir. Bunun adı olsa olsa 'millet düşmanlığı' olur. Tam tersine milletimiz siyasetçilerden tüm bunlara saygı duyarak, demokraside ve ekonomide ülkeyi daha ileri götürmek için adeta yarışmalarını bekliyor." diye konuştu.

AK Parti'nin hizmet yarışında iddialı olduğunu, 16 yıldır her seçimden yükselerek, büyüyerek çıktığını, CHP'nin de nal toplayarak AK Parti'nin ardından geldiğini ifade eden Erdoğan, "Allah'ın izniyle bu konuda bileğimizi bükecek bir rakip tanımıyoruz. Ama konu CHP'nin başındaki zatın ve onun il başkanının yaptığı gibi hakarete, küfre, seviyesizliğe geldiğinde maalesef orada pek de iddia sahibi değiliz. Çünkü bizim anamızdan, babamızdan aldığımız bir terbiye var. Çünkü bizim hocalarımızdan, öğretmenlerimizden, büyüklerimizden tevarüs ettiğimiz bir ahlak çerçevemiz, edep anlayışımız var. Bu kişilerin seviyesine inmeye bizim yetiştiğimiz gelenek izin vermez. Her hususta olduğu gibi burada da takdiri en büyük hakim olarak gördüğümüz milletimize bırakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'yi 2019 yılına Kanal İstanbul gibi, üçüncü havalimanı gibi, büyümede, üretimde, istihdamda, ihracatta ve turizmde elde edilen güzel sonuçlar gibi müjdelerle hazırladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Anlaşılan o ki CHP'nin 2019 hazırlığı da işte bu. Herkes kendine yakışanı yapıyor ve yapmaya devam edecek. CHP'de yaşananlar, ülkemizin güney sınırlarında maruz kaldığı tehditten bağımsız değildir. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kurmak istedikleri bir terör koridoruyla kuşatmayı hedef alan projenin içerdeki bir başka kolu da CHP eliyle içeride siyaseti kuşatmaktır. Milletimiz Gezi olaylarından beri böyle bir kuşatmaya izin vermeyeceğini göstermiştir. Sınırlarımız boyunca terörist ordusu kurmaya çalışanlara, vaktimizi ve enerjimizi içeriye hapsederek destek olmaya çalışanların oyunlarına gelmeyeceğiz. Milletimize yapılan hiçbir hakareti elbette cevapsız bırakmayacağız ama kimseye de hak ettiğinden fazla zaman ayırmayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya da serzenişleri olduğunu belirterek, "Ey NATO, siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde, tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Peki şu ana kadar siz, ne tür bir tavır aldınız? Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Şu anda da Belçika'daki toplantıda Genelkurmay Başkanımız, kendileriyle bu konuları da görüşüyorlar, görüşecekler." dedi.

Erdoğan, yapılacak çok işleri bulunduğunu, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak gibi davaları olduğunu, 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonları için çalışacaklarını söyledi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :