AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4)- "Sizin gücünüz Tayyip Erdoğan'ın 13 korumasını ki bunlar Amerika'yı çoğu zaten görmemiş, onlar için gözaltı kararı çıkarmaya yeter. Bir bankamızın altı kere Amerika'ya girip çıkan görevlisini yedinci k

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sizin gücünüz Tayyip Erdoğan'ın 13 korumasını ki bunlar Amerika'yı çoğu zaten görmemiş, onlar için gözaltı kararı çıkarmaya yeter. Bir bankamızın altı kere Amerika'ya girip çıkan görevlisini yedinci kez girişinde gözaltına almaya yeter. Öbür taraftan bakıyorsunuz bir başka vatandaşımızı aynı şekilde gözaltına almaya yeter. Ve ondan sonra da köşeye sıkıştırarak, 'şunları şunları söylemen halinde şu kadar, şunları şunları söylemen halinde bu kadar' demek suretiyle de itirafçı durumuna düşürmenin gayreti içine girerler. Takipçisiyiz. Bu işler bittiği zaman biz dünyayı ayağa kaldırmasını da biliriz. Bunların hepsini de açıklayacağız." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Irak'ta kendi ismiyle, Suriye'de ise PYD, YPG, SDG gibi isimlerle bölücü terör örgütünün desteklendiği ve silahlandırıldığını belirtti.

Güya operasyon yaptıkları ve bölücü terör örgütünün kontrolüne bıraktıkları bölgede, oraya sevk ettikleri silah yüklü TIR sayısı kadar dahi DEAŞ'lı teröristin bulunmadığına işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Her terörist için bir TIR silah gönderdikleri yalanına bizi inandırmaya çalıştıracak kadar da pişkince bir tavır içindeler. Rakka'da suçüstü yakalanınca da 'terörist başı saygı değer bir şahsiyet değildir' açıklamasıyla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Lafa bak. Bu sizin gibi ülkeye yakışır mı? Hani siz demokrasinin beşiğiydiniz. Sizin gücünüz Tayyip Erdoğan'ın 13 korumasını ki bunlar Amerika'yı çoğu zaten görmemiş, onlar için gözaltı kararı çıkarmaya yeter. Bir diğer taraftan bakıyorsunuz, çok enteresan, bir bankamızın altı kere Amerika'ya girip çıkan görevlisini yedinci kez girişinde gözaltına almaya yeter. Öbür taraftan bakıyorsunuz bir başka vatandaşımızı aynı şekilde gözaltına almaya yeter. Ve ondan sonra da köşeye sıkıştırarak, 'şunları şunları söylemen halinde şu kadar, şunları şunları söylemen halinde bu kadar' demek suretiyle de itirafçı durumuna düşürmenin gayreti içine girerler. Takipçisiyiz. Bu işler bittiği zaman da biz dünyayı ayağa kaldırmasını da biliriz. Bunların hepsini de açıklayacağız."

Irak ve Suriye halkına seslenen Erdoğan, Batılı emperyalistlerin sözüyle harekete geçip hüsrana uğramayanın bulunmadığına işaret etti.

Günübirlik kazanımlar uğruna binlerce yıllık kardeşliği ve kader birlikteliklerini yıkanların, büyük bir yanlış içerisinde bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, yarın her şey bitip herkes evine döndüğünde, bu kadim coğrafyada Kürtler, Araplar ve diğer grupların baş başa kalarak acı ve sevinçlerini yine paylaşmak zorunda olacağını belirtti.

- "Türkiye'yi karşısına alan hangi girişimin başarıya ulaşma şansı olabilir"

Erdoğan, "Kuzey Irak'taki Bölgesel Yönetim, Türkmen ve Arapların haklarını ellerinden alarak elde ettiği kazanımlarla huzura ve refaha ereceğini mi sanıyor? Mezhepçilik fitnesini körükleyerek, kardeşi kardeşe düşman edenler, bu şekilde kendileri için parlak bir gelecek inşa edeceklerini mi düşünüyorlar? Bölgede, Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan hangi girişimin başarıya ulaşma şansı olabilir?" diye sordu.

Türkiye'nin etnik ve inanç yapıları bakımından dünyanın en karmaşık coğrafyaları olan Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasya'da asırlık yönetim tecrübesinin bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi girişimden, ne tür felaketler çıkacağının asırlar boyunca bizzat yaşayarak öğrenildiğini kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her zerresi terle, kanla gözyaşıyla örülmüş bu büyük birikimin ışığında diyoruz ki Irak ve Suriye'de kurulmaya çalışılan terör yapılarından ve ayrılıkçı hareketlerden, coğrafyamıza hayır gelmez. Biz birbirimizle uğraştıkça, birbirimize zulmettikçe, ağıtlar hep Kürtçe, Arapça ve Türkçe olacaktır. Zafer çığlıklarının hangi dillerde olacağını ise ben milletimin takdirine bırakıyorum. Suriye'nin yüzde 25'i PYD/YPG terör örgütünün, yüzde 10'u DEAŞ terör örgütünün şu anda kontrolünde. Kendisini o toprakların sahibi sanan rejimin kontrol sahası Rusya'nın güçlü desteğine rağmen ülkenin yarısını bile bulmuyor. Bize göre gerçek Suriye sevdalıları olan ılımlı muhalifler ise ülkenin yüzde 20'sine yakın bir alanda şu anda söz sahibi. Böyle bir Suriye, kimin işine yarar? Böyle paramparça olmuş bir ülke, kime fayda sağlar? Suriye halkına olmadığı kesin. Bu ülkenin en büyük komşusu ve halkının öz kardeşi olarak biz de karşımızdaki manzaradan memnun değiliz. Şu anda, Deyrizor'da petrol kuyularını kimler işgal etmiş durumda . Bölücü terör örgütü PKK. Kim sayesinde? Takdirinize bırakıyorum."

Erdoğan, sevinç naraları yükselen yerlere bakıldığında dün DEAŞ'ın, bugün PYD-YPG'nin hakimiyetindeki yerler olduğunun görüldüğüne işaret ederek, "Bir de ülke dışından gelen sevinç naraları var ki işin o tarafı daha da üzüntü verici." dedi.

Irak ve Suriye'nin harap olmasını gözyaşı ve tarifsiz yürek acısıyla izleyenler ile ellerini ovuşturarak takip edenlerin ayan beyan ortada olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin bu kötü manzarayı kökeni ve meşrebine bakmaksızın tüm bölge insanlarının hayrına olacak şekilde değiştirmek için mücadele ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bölgede yaşayanların Türkiye'nin bu niyeti bildiğine ve kalpten desteklediğine emin olduğunu ifade ederek, Allah'a tüm kardeşlerini basiretsiz yönetimler, kana susamış terör örgütleri ile ruhunu ve bedenini kiraya veren kadroların elinden kurtarması için dua ettiğini kaydetti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :