AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1)- "Türkiye'nin içeride ve dışarıda terör örgütleriyle, onları gizli, açık destekleyen güçlerle mücadele ettiği bir dönemde asıl hedeflerimizden, asıl vizyonumuzdan da asla taviz vermememiz gerekiyor. Eko

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin içeride ve dışarıda terör örgütleriyle, onları gizli, açık destekleyen güçlerle mücadele ettiği bir dönemde asıl hedeflerimizden, asıl vizyonumuzdan da asla taviz vermememiz gerekiyor. Ekonomi bunların başında geliyor. Yılın ilk 6 ayında elde ettiğimiz yüzde 5,1 oranında büyüme hem bize moral vermiş hem de uluslararası alanda ülkemize olan bakışı olumlu yönde değiştirmiştir." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen hafta her zamankinden daha yoğun bir mesaisinin olduğunu, önce Milli Güvenlik Kurulu, ardından da Bakanlar Kurulu toplantılarının yapıldığını hatırlattı.

Bu toplantılarda iç ve dış güvenlik konularının yanı sıra olağanüstü halin beşinci kez uzatılması kararının alındığını vurgulayan Erdoğan, Bakanlar Kurulundaki gündemlerinin de çok yoğun olduğunu ancak Meclisteki gensoru oylaması sebebiyle erken bitirmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Salı günü Polonya'ya günübirlik resmi ziyaret yaptığını, önceki hafta Ukrayna ve Sırbistan'a gittiğini anımsatan Erdoğan, "Hele hele Sırbistan'da Novi Pazar'a, Sancak'a yaptığımız ziyaret bambaşka özellikler arz eder. Hakikaten duygu dolu bir ziyaretti. Ve tamamlayıcı mahiyette bir ziyareti yaşadık. Polonya programımız da başarılı ve verimli geçti." dedi.

Muhtarlar toplantısının 40'ıncısını çarşamba günü yaptıklarını ifade eden Erdoğan, perşembe günü Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'nin resmi ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı. Cuma günü İstanbul'da çok önemli olan D-8 zirvesine ev sahipliği yapıldığını belirten Erdoğan, rahmetli Necmettin Erbakan'ın öncülüğünde kurulan D-8 oluşumunun aradan geçen 20 yıllık sürede, arzu edilen güce ve etkinliğe ulaşmadığına dikkati çekti.

Erdoğan, bu D-8 toplantısında oy birliğiyle değil, nitelikli veya oy çokluğuyla karar alma tavsiyesinde bulunduklarını ifade ederek, bunların çalışmasının istişareler yoluyla yapılması kararına vardıklarını dile getirdi. Erdoğan, "Şayet bu tekliflerimiz kabul edilirse, dönem başkanlığını üstlendiğimiz D-8'in hızla küresel ölçekte söz sahibi, etki sahibi bir yapı haline geleceğine inanıyorum." dedi.

- "Her saatimizi verimli değerlendirmeye çalışıyoruz"

Erdoğan, cumartesi günü İbn Haldun Üniversitesinin "Uluslararası Medeniyetler Şurası" ile Esenler Belediyesinin "Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi" toplantılarına iştirak ederek görüşlerini paylaştığını, pazar günü ise İstanbul'daki ilçe teşkilatları ve belediye başkanlarıyla istişare toplantısı yaptıklarını, gençlik kollarının 2023 Gençlik Şurası'nda yaklaşık 7 bin gencin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Erdoğan, dün, anısına yapılan 6 bölümlük bir televizyon programının tanıtımı dolayısıyla Bosna'nın büyük lideri, komutanı, devlet ve fikir adamı Aliya İzzetbegoviç'i ölümünün 14. yılında rahmet ve hasretle yad ettiklerini söyledi.

Tüm hafta boyunca pek çok yabancı ve yerli ismi kabul ettikleri görüşmelerin Külliye'de gerçekleştiğini belirten Erdoğan, "Görüldüğü gibi ülkemiz ve milletimiz için her günümüzü, her saatimizi, dakikamızı en güzel, en verimli bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

- "En yüksek istihdam sayısı"

"Türkiye'nin içeride ve dışarıda terör örgütleriyle, onları gizli, açık destekleyen güçlerle mücadele ettiği bir dönemde asıl hedeflerimizden, asıl vizyonumuzdan da asla taviz vermememiz gerekiyor. Ekonomi bunların başında geliyor. Yılın ilk 6 ayında elde ettiğimiz yüzde 5,1 oranında büyüme hem bize moral vermiş hem de uluslararası alanda ülkemize olan bakışı olumlu yönde değiştirmiştir." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda toplam milli gelirimiz bakımından dünyanın 17. ekonomisiyiz. Şöyle küçük bir sıçrayışla, küçük bir hamleyle kısa sürede 15'inciliğe yükselmememiz için hiçbir sebep yoktur. Ardından asıl hedefimiz olan ilk 10'a doğru çalışmaya devam edeceğiz. İhracatımızdaki artış düzenli olarak sürüyor. Geçtiğimiz yıl 142,5 milyar dolarda kalan ihracatımız, bu yıl en son Eylül ayı itibariyle yıllık bazda 153 milyar doları aştı. İstihdamda geçtiğimiz yıla göre 1 milyon 120 bin kişilik artışla tarihimizin en yüksek istihdam sayısı olan 29 milyona yaklaştık. Ancak gençlerimiz ve kadınlarımız arasında çok daha hızlı şekilde gözlenen istihdama katılım düzeyinin yüksekliği sebebiyle henüz tek haneli oranlara ulaşamadık. İnşallah en kısa sürede bu hedefi de hayata geçirecek ve yakalayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmde geçen yıl yaşanan kayıpların önemli ölçüde telafi etmeye başlandığı bir sezon geçirildiğini belirterek, "Hedefleri turizmde de yakalayacağımıza kesinlikle inanıyorum." diye konuştu.

- "Rezerv 117 milyar dolar seviyesine çıktı"

İnşaat sektörü, beyaz eşya satışları, açılan, kapanan şirket sayısı gibi tüm verilerin ekonomide olumlu yönde seyre işaret ettiğini dile getiren Erdoğan, "Bankaların tüm direnişine rağmen ki bugün inşallah bunlarla ilgili çalışmalarımızı da olgunlaştıracağız. Getirdiğimiz yeni sitemle reel sektörün kredi kullanma şartlarını kolaylaştırdık ve kredi hacmini genişleştik. Her kesime yönelik geniş bir teşvik paketiyle bu rahatlamayı destekledik. Böylece piyasanın en büyük şikayeti olan nakit sıkışıklığının giderilmesi yönünde önemli bir adım atmış bulunuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankasındaki döviz ve altın varlıklarından oluşan rezervin uzun bir aradan sonra 117 milyar dolar seviyesine çıktığına işaret ederek, rezervleri en kısa sürede daha önce ulaşılan 135 milyar doların üzerine çıkaracaklarını vurguladı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :