AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (5)- "Bazı münferit hadiselerden hareketle sosyal medya ve geleneksel medyada çoğu yalan ve yanlış olan birtakım görüntüleri ve haberleri yayarak Suriyelilere karşı milletimizi tahrik etmek isteyenler en az

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı münferit hadiselerden hareketle sosyal medya ve geleneksel medyada çoğu yalan ve yanlış olan birtakım görüntüleri ve haberleri yayarak Suriyelilere karşı milletimizi tahrik etmek isteyenler en az PKK'lılar, en az FETÖ'cüler kadar büyük bir ihanete aracılık ettiklerini bilmelidirler." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, neyi temsil ettiklerini çok iyi bildiklerini ve bunun ağır sorumluluğunu her an üzerlerinde hissettiklerini söyledi.

"Peki siz kime çattığınızı bildiğinize emin misiniz?" diyen Erdoğan, bu tehditkar üslubun bir kenara bırakılmasını, Türkiye ile meselelerin eşit şartlarda ve adil tekliflerle tartışılmasını tavsiye etti. Erdoğan, "Gelin masaya oturalım ama bu masada eşit şartlarda konuşalım. Yoksa, 'Köşeye sıkıştırırım, bunu da koparırım...' Bu mantığı bırakın, adil olacaksınız adil. Adil olursanız netice alırsınız, olmazsanız kusura bakmayın." sözlerini sarfetti.

Hiçbir devletle ve toplumla çözülmeyecek sorunlarının olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Önümüzdeki somut meseleleri ilgili tüm taraflarla konuşmaya, tartışmaya, çözüm yolları bulmaya hazırız. Yeter ki karşımızdakiler de aynı niyetle hareket etsin. İşte o zaman yüreğimiz de kapımız da herkese açıktır." diye konuştu.

15 yıllık iktidarlarında, idari maslahatçılıkla hiçbir şeyin yapılmayacağını gördüklerini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşleri oluruna bırakarak, 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' diyerek yükselmek için, diğer toplumların üzerine basmayı maharet sayarak, elimize verilen hazır reçetelerle yol haritaları belirleyerek, ülkemizi hak ettiği yere çıkartamayacağımızı gördük. Kendimiz ve kardeşlerimizin onurlu geleceği için dik durduk. Gerektiğinde bedelini ödemek pahasına da olsa hak ve hakikat yolundan ayrılmadık. Ülkemize gelen 3 milyon Suriyeli kardeşimize işte bunun için sahip çıktık. Batı sahip çıktı mı? Hayır.

Son günlerde tarihteki bu büyük imtihanımıza yönelik provokasyonların arttığına şahit oluyorum. Her toplum gibi Suriyeliler arasında da adli birtakım hadiselere karışanlar olabilir. Ama Emniyet birimlerimizdeki istatistikler gösteriyor ki Suriyelilerin suça karışma oranı ülkemizin ortalamasının çok çok altındadır. Bazı münferit hadiselerden hareketle sosyal medya ve geleneksel medyada çoğu yalan ve yanlış olan birtakım görüntüleri ve haberleri yayarak Suriyelilere karşı milletimizi tahrik etmek isteyenler en az PKK'lılar, en az FETÖ'cüler kadar büyük bir ihanete aracılık ettiklerini bilmelidirler."

- "Arkasında hangi güçlerin olduğunu tahmin ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilere yönelik provokasyonların arkasında hangi güçlerin olduğunu az çok tahmin ettiklerini söyledi.

Milletten bu tür kasıtlı haberlere ve provokasyon teşebbüslerine karşı dikkatli olunmasını isteyen Erdoğan, "Özellikle milletvekili arkadaşlarımın, hele hele Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep gibi sınır illerimizde çok daha yoğun ve duruma hakim olarak çalışmalarında fayda var. 15 Temmuz imtihanını başarıyla vermiş bir millet olarak; inanın bana, bizim için diğer imtihanlarla başa çıkmak, leblebi çekirdek misali çok daha kolaydır." dedi.

Erdoğan, ülke içindeki birtakım gafillere rağmen Türkiye olarak bu süreçten çok daha güçlenerek, çok daha büyüyerek, çok daha zenginleşerek çıkılacağından emin olunmasını istedi.

Verdikleri mücadelenin kesintiye uğramaması için öncelikle AK Parti olarak kendilerini yenilemeleri gerektiğini belirten Erdoğan, "Fakat burada bir şeyi ifade etmem gerekiyor: Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir, birbiri ile dayanışma içerisinde olması gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz? Bize ne oluyor ki birbirimize karşı farklı nazarlarla bakıyoruz? Elinden, dilinden emin olan insanlar olmadıkça, biz gerçek Müslüman olamayız, bunun idraki içinde olmamız ve bunun için çalışmamız lazım. Aksi takdirde nefis galebe çalmış olur. Biz nefsin hakimiyeti altında yaşayamayız." diye konuştu.

"Son günlerde bu 'cihat cihat' diye bir şey geçip duruyor." diyen Erdoğan, cihatın elinde silahla dolaşmak değil nefisle mücadele olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Arkadaşlar bunu halledin. Eğer nefisle mücadeleyi halledebiliyorsak, işte en büyük cihat odur. Bu yolda atacağımız adımlar inanıyorum ki bu davayı, hareketi arzulanan yere de taşıyacaktır. Yunus'un 'Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası' ifadesinde olduğu gibi, biz sürekli yeniden doğarak kendimizi tazelersek milletimizin desteğini hiçbir zaman kaybetmeyiz. Bunu böyle bilesiniz. Ne zaman ki statükoya teslim olursak, metal yorgunluğunun üstesinden gelecek gücü kendimizde bulamazsak, işte o zaman yolun sonuna geldik demektir." değerlendirmeside bulundu.

- "AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısı olacaktır"

Erdoğan, girdikleri her mücadelenin bir yeniden doğuş olduğunu ifade ederek, "Şu an bunu yaşıyoruz. Ama bir şey söylüyorum: Daha iyi olacak, bundan şüphem yok. Bunu unutmayalım. 2019'da ancak bu şekilde, arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. Bir olalım, iri olalım, beraber olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Unutmayınız; AK Parti'nin başarısı da Türkiye'nin başarısı olacaktır." ifadesini kullandı.

Ülkeye karşı sorumluluğun gereği olarak, yenilenme sürecini hep birlikte yürüteceklerini belirten Erdoğan, olağanüstü kongre ile sürecin başladığını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin Mecliste, parti yönetimindekilerin Genel Merkez'de, iller, ilçeler, belediyeler ve beldelerdeki tüm partililerin de bulundukları yerlerde bu çalışmaları hızla ve kararlılıkla gerçekleştireceğini anlattı.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar. Zira artık yanlışlara, hele hele bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü, 2019 kırılma noktasıdır, bunu böyle bilesiniz. Parlamenter demokraside bizim için seçim kazanmak leblebi çekirdekti. Ama biz şimdi hedefi büyük koyduk. Bu hedefte yüzde 50 artı bir almak durumundasın. Bunu da aldığınız zaman, bu ülkeye hizmetin de oranı ve boyutu çok daha büyüyecek. Bu sürecin partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını tekrar Rabbimden niyaz ediyorum."

- Ordu'daki festivalde yaşanan tartışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın makamına geçerek burada bir süre görüştü.

Öte yandan görüşmeye "911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali"nde protokol arasında yaşanan tartışmaya karışan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da katıldı.

Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, "Olayı anlattım bizim çerçevemizden. Açıklama yapacağım." yanıtını verdi.

Bir telkin olup olmadığı sorusunu ise Yılmaz, "Hayır canım, ne telkini." diye yanıtladı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :