AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4)- "15 Temmuz'la birlikte artık can borcumuzun da olduğu milletimize olan şükranımızı ancak kendisine daha iyi hizmet sunarak ifade edebileceğimize inanıyorum" - "Siyasette ciddi bir rakibimiz olmadığı i

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz'la birlikte artık can borcumuzun da olduğu milletimize olan şükranımızı, ancak kendisine daha iyi hizmet sunarak ifade edebileceğimize inanıyorum." dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, milletin kendilerine güvenip destek verdikçe sorumluluklarının da arttığına dikkati çekti.

Hafıza tazelemesi yapılacak olunduğunda milletin AK Parti'ye 2002'de yüzde 34 oy verdiğini, 2007'de yüzde 47 ile destek verdiğini belirten Erdoğan, 2011'de yüzde 50 ile desteğini sürdüren halkın 7 Haziran 2015 yılında yüzde 41 ve 1 Kasım 2015 yılında ise yüzde 49.5 ile destek verdiğini hatırlattı.

Aynı şekilde mahalli idareler seçimlerinde de milletin belediye başkanlıklarını AK Parti'ye emanet ettiğine işaret eden Erdoğan, "Milletimiz bizi hiç mahcup etmedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yine tercihini bizden yana kullandı. Bunun yanında 367 garabeti, 27 Nisan bildirisi, kapatma davası, gezi olayları, FETÖ ve PKK ile mücadele başta olmak üzere karşılaştığımız her kritik hadisede milletimiz yanımızda yer aldı. 15 Temmuz'la birlikte artık can borcumuzun da olduğu milletimize olan şükranımızı ancak kendisine daha iyi hizmet sunarak ifade edebileceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan, önümüzdeki sürenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini, ilk etapta tüm bakanlardan 180 günlük kısa vadeli bir eylem planı istediğini belirtti.

Bu programın, vatandaşın birikmiş sıkıntılarını hızla çözmeye dönük olacağına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"2019 seçimlerine kadar bu çalışmaların yürütüleceği bir eylem planı istedik. 2023 hedeflerimiz zaten asıl başarı çıtamız olarak geçerliliğini sürdürüyor. Onu da güncellememiz gerekiyor. Buna ilave olarak 2035 yılını hedef alan yeni bir çalışmaya daha başladık. Bu aynı zamanda gençlerimize emanetimiz olan 2053 vizyonumuzun alt yapısını oluşturacaktır. Meclis grubumuza da bu süreçte çok önemli görevler düşüyor. Her reform idari tasarruflarla yapılabilecek yönlerinin yanında asıl olarak yasa ve anayasa değişikliği demektir. 3 Kasım 2019 seçimleriyle birlikte yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine hazırlık için çok sayıda uyum kanununun çıkartılması gerekiyor. Meclisin mevcut gündemi zaten yoğunken bir de üzerine reformların ve yeni yönetim sisteminin yükü binecek. Milletimiz için, ülkemiz için, geleceğimiz için bu yükü hep birlikte omuzlayacağız."

- "Başarı çıtasını sürekli daha yukarı taşımak mecburiyetindeyiz"

Erdoğan, yeni Türkiye'nin inşasında omurga görevini yine AK Parti'lilerin üstleneceğini söyledi.

AK Parti'nin milletin bağrından çıktığını ve bugüne kadar gücünü milletten almış bir parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, milletle irtibatın zayıfladığı gün AK Parti'nin bittiği gün olacağına dikkati çekti.

Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Genel başkanından mahalle, köy temsilcisine tüm AK Partililer bu anlayışla hareket etmiştir. Milletvekillerimiz tüm illerimizde milletimizle partimiz arasında en güçlü bağların başında gelmişlerdir. Meclisteki yoğun mesainizi biliyorum. Sizlerin bu mesai ile birlikte seçim bölgelerinizdeki her bir vatandaşın gönlünü kazanacak çalışmaları yürütebileceğinize inanıyorum. Özellikle ramazan ayı ve bayramı, arkasından gelecek yaz tatilini, sonbahara girerken idrak edeceğimiz Kurban Bayramını çok iyi değerlendirmeliyiz. Siyasette ciddi bir rakibimiz olmadığı için hizmetler konusunda, projeler konusunda bir anlamda kendimizle yarışıyoruz. Başarı çıtasını sürekli daha yukarı taşıyoruz, taşımak mecburiyetindeyiz."

- "Durmak yok yola devam"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan halk oylaması ile bu zamana kadar yakalanan başarı çıtasının daha da üzerine çıkmanın bir mecburiyet olduğunu anlattı.

AK Parti'nin 2011 yılında ve 1 Kasım seçimlerinde aldığı en yüksek oy oranlarının dahi artık yeterli olmayacağına vurgu yapan Erdoğan, "Her ne kadar Cumhurbaşkanlığı sistemi ile milletvekilliği sandığı ayrı ayrı kurulacak olsa da her ikisinde de yüzde 50'nin üzerine çıkamadan milletimize arzu ettiğimiz bir hizmet veremeyiz. Öyleyse bugüne kadar yaptıklarımızın daha fazlasını yapmak, daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, vakit kaybetmeden kolların sıvamasını, milletle olan rabıtanın güçlendirilmesini istedi.

Sandıkta yüzde 50'nin üzerine çıkabilmek için milletin tamamının kucaklanması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, bunun için 80 milyonun tamamına ulaşılmasının önemine değindi.

Erdoğan, milletvekilleri, teşkilatlar, kadın ve gençlik kollarının, belediye başkanlarının yanında tüm gönüldaşlarla geceyi gündüze katarak çalışacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Gayret bizden tevfik Allah'tandır. Bu yıl sonuna kadar il, ilçe, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyecek, yeniden gözden geçireceğiz. Çünkü ortada bir metal yoğunluğu var, bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik, çok daha gayretkeş ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor. Bakanlıklarımızın hepsi de çalışma programlarını hazırlayarak bir taraftan 2019'u diğer taraftan da 2023'ü güncellemek durumundadır. Durmak yok yola devam. Ben sizlere güveniyorum."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :