AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan: (3)- "(FETÖ davaları) Tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine inşallah bu mahkeme kararlarıyla hakların, iadeiitibarların sağlanmasını temin edeceğiz. Aynı zamanda da dünyada bunları korumaya k

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ davalarında mahkeme kararlarıyla şehitlerin ve gazilerin ailelerine haklarının ve iadeiitibarlarının temin edileceğini belirterek, "Aynı zamanda da dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere 'Daha ne istiyorsunuz, buyurun size yargı kararları' deyip bunları da onların önüne koyacağız. Üzerlerine düşeni yaparlar veya yapmazlar, önemli değil. Ama şimdi de dünyaya sesleniyorum buradan. Eğer sizler iadeiitibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın birgün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Bunu bilin." dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'na katılarak, milletvekillerine seslendi.

Geçmişte yapılan hizmetlerin katbekatının kendi dönemlerinde gerçekleştirildiğini, bu anlamda AK Parti'nin milleti devletiyle buluşturduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım yaparken "Buradan bizim partimize oy çıkmadı, yapmayalım." diyerek hareket etmediklerini ve ayrım yapmadıklarını ifade etti.

Havalimanı sayısını 25'ten 59'a çıkardıklarını anımsatarak, "Hakkari bize milletvekili vermedi diye, Selahattin Eyyubi Havaalanı yapımını ertelemedik." diyen Erdoğan, havaalanını da açılışını da gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Erdoğan, Yüksekova ve Cizre'ye şehir olma sözü verdiklerini belirterek, "Bu bir kentsel dönüşüm, değişimdir. Yani yeni bir şehir ihdas etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hakkari'nin Yüksekova'ya, Şırnak'ın da Cizre'ye taşınacağını bilgisini paylaşan Erdoğan, valiliklerin ve bazı kurumların da taşınacağını aktardı.

Bu sayede illerin süratle gelişme imkanı bulacağını, farklı ve güçlü bir şehir olmanın fırsatını yakalayacağını ifade eden Erdoğan şunları söyledi:

"Uzun yıllar, kiminin hak ve özgürlükleri kısıtlandı hatta tümüyle elinden alındı, kimi sahipsiz bırakıldı, geleceğinden ümidini kesti, kimi en basit insani ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlara sahip olamadı, kimi benzer başka sebeplerle ama toplumun önemli bir bölümü devletine karşı hep mesafeli durmuştur. Öyle ki vatanları, bayrakları, mukaddesleri söz konusu olduğunda canları dahil her şeylerini feda etmekten çekinmeyen insanlar, devlet dendiğinde başlarını yere eğer olmuşlardır.

AK Parti işte bu büyük yanlışı ortadan kaldırmış, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' demiştir. Bu ifadede tezahür eden uygulamalarıyla devleti milletiyle buluşturmuştur. 15 Temmuz bunun en somut örneğidir. Milletimiz o gece, devletinde sembolleştirdiği özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için adeta kıyam etmiştir. Bu çok anlamlıdır. Bir çağrıya ülkemizin dört bir köşesinden, milletimizin meydanlara dökülerek bu cevabı vermesi çok anlamlıdır. Dünyada bunun benzeri yoktur. Milletimle iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' ve yürüdü. Öyle yürüdü ki 249 şehit verdik, 2 bin 193 gazimiz oldu ama hiç olmazsa bu FETÖ'nün, alçak FETÖ'nün, kahpe, arkasındaki iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi."

- "Süratle iade edilmelerini istiyoruz"

Darbe girişimine ilişkin Ankara ve İstanbul'da duruşmaların başladığına işaret eden Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu duruşmalarla birlikte bizler tabii, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine inşallah bu mahkeme kararlarıyla, bir defa hakların, iadeiitibarların sağlanmasını temin edeceğiz. Aynı zamanda da dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere 'Daha ne istiyorsunuz, buyurun size yargı kararları' deyip bunları da onların önüne koyacağız. Üzerlerine düşeni yaparlar veya yapmazlar, önemli değil. Ama şimdi de dünyaya sesleniyorum buradan. Eğer sizler iadeiitibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın birgün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Bunu bilin.

Çünkü terörle mücadele lokal değildir, mevzi değildir. Terörle mücadele uluslararası bir mutabakatın uygulamasıdır. Uluslararası bu mücadeleyi vereceksek, biz de sizden bizim ülkemize ait, ki bunları inşallah vatandaşlıktan da çıkaracağız, bunları süratle bize iade etmenizi istiyoruz. Ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde kusura bakmayın, 'men dakka dukka'. Biz de bunları yaparız."

16 Nisan'da kabul edilen yeni yönetim sisteminin de ülkeye kazandırılan devrim mahiyetinde bir başka reform olduğuna değinen Erdoğan, AK Parti'nin bu reformcu, devrimci yönü olmazsa bunca yıl iktidarda kalamayacağını ve milletin umudu olmayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişim ve değişime olan inanç ve bağlılıklarının milletle bütünleşmelerine fırsat verdiğini belirterek, 21 Mayıs'ta seçilen MKYK'da 20'li yaşlarında iki kız ile 40 yaş ve altında 16 kişi bulunduğunu, yaş ortalamasının 47 olduğunu hatırlattı.

Meclis grubunda ise yaş ortalamasının 52 olduğunu belirten Erdoğan, tecrübe ile dinamizmin uyumunu gösteren bu manzaranın "AK Parti'nin niçin bunca yıldır her seçimden galip çıkabildiğini" gayet güzel ifade ettiğini anlattı.

Diğer partilere de bunun örnek olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her seçimde, her fırsatta bu yenilenmeyi sürdürerek, millete hizmet yolunda daha uzun yıllar hep birlikte çalışmayı umduğunu ifade etti.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :