AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (6)- "İstemezük heyeti, sağda solda bilgi kirliliği oluşturmaya devam ediyor. Tutturmuşlar, (tek adam rejimi olacak, Meclis işlevsiz kalacak)" - "Kardeşim, senin keyfin için iki Cumhurbaşkanı, iki Başbakan, iki belediye

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "İstemezük heyeti, sağda solda bilgi kirliliği oluşturmaya devam ediyor. Tutturmuşlar, 'tek adam rejimi olacak, Meclis işlevsiz kalacak'. Kardeşim, senin keyfin için iki Cumhurbaşkanı, iki Başbakan, iki belediye başkanı mı çıkaralım, ne diyorsun yani, Sayın Kılıçdaroğlu." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren, Anayasa Değişikliği Kanunu hakkında bilgi verdi.

Kanun ile anayasada yapılan önemli bir değişikliğin de yargının tarafsız olarak kabul edilmesi olduğunu belirten Yıldırım, "28 Şubat demokrasi ayıbı örneğinde, bunun ne kadar gerekli olduğuna şahit olduk." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, yeni anayasa ile Meclisin hiçbir yetkisinin kısıtlanmadığını aksine Meclisin daha da güçlendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Meclis, araştırma ve genel görüşme yapabilecek, soruşturma yetkisine sahip olacak, milletvekilleri, bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına yazılı soru soracak. Meclis denetim görevini eksiksiz yapacak ama istemezük heyeti, sağda solda bilgi kirliliği oluşturmaya devam ediyor. Tutturmuşlar, 'tek adam rejimi olacak, Meclis işlevsiz kalacak.' Kardeşim, senin keyfin için iki Cumhurbaşkanı, iki Başbakan, iki belediye başkanı mı çıkaralım, ne diyorsun yani, Sayın Kılıçdaroğlu. Bu idarecilik biçiminden rahatsızsa, CHP'nin başına ikinci bir genel başkan daha seçsin. 'Nasıl olacak' diyorsa, bugünlerde kol kola gittikleri HDP'ye baksınlar, onların yaptığını yapsınlar. Onlar da nasıl olsa bu uygulama var, her şeyin bir eşi var."

- "Yatak sayısı bakımından ABD'nin 4 kat ilerisindeyiz"

Bir partilinin, Mersin Şehir Hastanesi için teşekkür ettiği Başbakan Yıldırım, hastanenin güzel olduğunu belirterek, güle güle kullanmaları temennisinde bulundu.

Binali Yıldırım, OECD'nin bir açıklama yayınladığını belirterek, "Hasta başına yatak sayısı bakımından biz, şu anda ABD'nin 4 kat ilerisindeyiz, Avrupa'nın 3 kat ilerisindeyiz. İşte Türkiye böyle bir hale geldi. Nasıl geldi? AK Parti ile geldi, AK Parti ile." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Ne diyor CHP Genel Başkanı, 'tek adam.' Cumhurbaşkanı kendisi, vali kendisi, kaymakam kendisi, belediye başkanı kendisi. İnsaf yahu be kardeşim. Bu kadar da çarpıtma olur mu ya. Evet, Cumhurbaşkanı tek adam olacak, doğru, onu millet seçecek, millet. Meclis de millet adına denetleyecek, bu kadar açık ve net." diye konuştu.

"Bizlerin gururu Başkan Erdoğan" ile "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan atan partililere, "Eyvallah. Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var." yanıtını verdi.

Salondaki partililer Yıldırım'ın "kararımız" sözleri üzerine, "Evet" diye bağırdı.

Başbakan Yıldırım, "Sizin niyetiniz üzüm yemek değil, bağı kökünden kurutmak. Türkiye'de denizin ortasında su aldırmaya çalışıyorsunuz." dedi.

Yıldırım'ın, "Bir ve beraber kardeşçe yaşamak için", "Kazanımlarımızı daha da ileri götürmek için", "Büyük Türkiye için", "Gücümüz millet kararımız", "Sevdamız millet, kararımız", "Daima millet kararımız" sözlerine, seyirciler hep birlikte, "Evet" karşılığını verdi.

Bunun üzerine Yıldırım, "Bu samimiyet, bu heyecan, iş tamam." ifadelerini kullandı.

- "Dördüncü cemre 16 Nisanda sandığa düşecek"

İlk cemrenin havaya, ikinci cemrenin suya düştüğünü, haftaya da üçüncüsünün toprağa düşeceğini anlatan Yıldırım, "Dördüncü cemre 16 Nisanda sandığa düşecek, milletin zaferiyle sonuçlanacak." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, işaret dilinde de "Tabii ki evet, kararımız evet" sloganını anlattı.

Yıldırım, işaret dilinde, ayrı ayrı "Tabii ki", "kararımız" dedi, seyirciler de "Evet" diye bağırdı. Bazı milletvekillerinin de işaret dilini yaparken, Başbakana eşlik ettiği görüldü.

Onlarca ili kapsayan yoğun miting programlarına başlayacaklarını vurgulayan Yıldırım, "İlk durak Amasya, şehzadeler şehri. Çarşamba günü Amasya'dayız." dedi.

Ondan sonra Tokat'a geçeceklerini aktaran Yıldırım, Amasya ve Tokat'ta vatandaşlarla buluşacaklarını, hasret gidereceklerini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, "Evet" selini memleketin her köşesine, bucağına yayacaklarını, bu sürede bakanlar, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve parti teşkilatlarının bölgelerinde gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

Kadın ve gençlik kollarının sahada olacağını vurgulayan Yıldırım, "(Hedefe giden yolda çekilen cefa mübahtır) anlayışıyla hep birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız." diye konuştu.

Binali Yıldırım, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganı üzerine, "Vurmak yok, öldürmek yok, yaşatmak var. Biz yaşatmak için buradayız. 'İnsanı yaşatki devlet yaşasın' anlayışı ile hizmet ediyoruz." diye konuştu.

- "Mesele siyaset değil, mesele memleket meselesi"

CHP, MHP, HDP ve diğer partilere gönül veren vatandaşlara, Yıldırım, "Mesele siyaset değil, mesele memleket meselesi, mesele sen ben meselesi değil, mesele millet meselesi. Onun için 16 Nisanda, 'Kararınız net oyunuz evet' olsun. Şimdi artık söz sizde." çağrısında bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın, "Tek bayrak için, tek millet için, tek devlet için, tek vatan için", "Gücümüz millet kararımız", "Sevdamız millet kararımız", "Daima millet kararımız" sloganlarına, salondakiler "Evet" karşılığını verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, 2018 yılının Truva yılı olması için girişim başlattığını, haftaya karar verileceğini anımsatan Yıldırım, "Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Çanakkale şanslı köprüleri yapılıyor, yolları o biçim, her şey yolunda." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'a konuşmasının sonunda bazı partililer hediye takdiminde bulundu. Başbakan, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yeni atanacak engelli öğretmenler, teşekkür için Yıldırım'a tablo hediye etti.

Binali Yıldırım da bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını, hiçbirinin açıkta kalmayacağını bildirdi.

Yıldırım, tekvandoda uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller alan sporcuların yanı sıra Bursa İl Dernekler Federasyonu, İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı başkan ve üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. İstanbul Giresunlular Dernekler Federasyonu da Başbakan Yıldırım'a tablo hediye etti.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından önce, 28 Şubat'a ilişkin sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Yıldırım'ın konuşması, bir görevli tarafından işaret diline çevrildi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :