AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2) -"Rakka'da PKK'nın kuzeni, eşiti konumundaki YPG, PYD gibi örgütler, terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda katiyen olmayız. Hiçbir terör örgütüyle yan yana olamayız" -"Türkiye, Irak'ın to

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Rakka'da PKK'nın kuzeni, eşiti konumundaki YPG, PYD gibi örgütler, terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda katiyen olmayız. Hiçbir terör örgütüyle yan yana olamayız."dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile dünkü görüşmesine değindi.

Barzani ile bölgedeki gelişmeleri konuştuklarını anlatan Yıldırım, terörle mücadele başta olmak üzere ikili ilişkilerin gelişmesi, terör örgütü PKK'ya karşı iş birliğinin artırılması ve terörle mücadelede etkin çalışma yapılması konularını ele aldıklarını aktardı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının gündemde olduğuna işaret eden Yıldırım, Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetiminin özerk bir yapı olduğunu, parlamentosu, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı bulunduğunu, dünyada da bu şekilde tanındığını söyledi.

-"PKK'nın Kürtleri temsil etmesi yalan"

Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanki yeni bir teamülmüş, yeni bir uygulama gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değlidir. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar, Irak anayasasının gereği neyse ona da saygı duyar. Bizim bunun dışında başkaca bir diplomatik teamül geliştirmek, buna göre yeni usuller ortaya koymak gibi bir uygulamamız olmadı, olamaz. Baştan beri söylüyoruz; Kürt kardeşlerimizle bizim bir sorunumuz yoktur. Irak'ta, Suriye'de yaşayan, terörle iç içe olmamış, teröre bulaşmamış Kürtler bizim kardeşimizdir. Ülkemizdeki Türk, Kürt kökenli kardeşlerimiz de bizim başımızın tacıdır. Kürtlüğü ile bu vatandaşlarımız ne kadar iftihar etse o kadar yeridir.

PKK'nın Kürtleri temsil etmesi, PKK'nın Kürtlerin dertleriyle dertlenmesi iddiası koca bir yalandır. Sorun, Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını dar eden, geleceğini yok eden terör örgütü PKK'nın ta kendisidir. Terörle mücadeledeki amacımız da orada yaşayan onurlu Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kardeşlerimizi bu terör örgütünün belasından kurtarmaktır. Yaptığımız budur. Bunda da elhamdüllilah büyük mesafe katettik. Çukurlar açan, insanları hayatından bezdiren bu eli kanlı çeteleri, şehirlerden çıkardık. Kırda, kırsalda, dağda bayırda dünyayı bunlara dar ediyoruz. Bu mücadele yaz kış, gece gündüz tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar devam edecek."

-"ABD'ye söylediğimiz çok açık ve nettir"

Yıldırım, AK Parti çatısı altında geçmiş yasama dönemlerinde görev yapan, bu davaya emek veren milletvekilleriyle, eski il başkanları, eski belediye başkanlarıyla geçen hafta bir araya geldiklerini, Türkiye'yi konuştuklarını, halkoylaması sürecini değerlendirdiklerini anımsattı.

Bakanlar Kurulunun dünkü toplantısında önemli konuları ele aldıklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Bab operasyonunu başarıyla, Özgür Suriye Ordusu'na destek vererek tamamlamasından sonra DEAŞ terör mensuplarının Rakka'dan çıkarılması konusunda da ABD, koalisyon güçleri, Rusya ve diğer paydaş ülkelerle görüşmeler devam ediyor. Bu konuda verilmiş bir kararımız yoktur. Ama verilmiş bir kararımız var, o da şudur: Rakka'da PKK'nın kuzeni, eşiti konumundaki YPG, PYD gibi örgütler, terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda katiyen olmayız. Hiçbir terör örgütüyle biz yan yana olamayız. Hele hele canımızı acıtan, enerjimizi azaltan bu alçak PKK terör örgütünün akraba örgütleriyle katiyen, hiçbir operasyonun içinde olmayız. ABD'ye söylediğimiz çok açık ve nettir: Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü kullanırsanız daha sonra o terör örgütünü yok etmek için ne yapacaksınız? Bu yerleşik devletlerin başvuracağı yöntem değildir. Bu, Türkiye-ABD stratejik ortaklığına, tarihsel iş birliğine hiçbir şekilde uygun düşmeyecek bir harekettir."

-"Açılışları yüzer yüzer yapıyoruz"

Yıldırım, geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığının açılış programına katıldıklarını, Türkiye'ye yakışan, toplam yatırım tutarı yaklaşık 1 milyar lira olan 120 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı.

Başbakan Yıldırım, "Bu millete hizmet aşkıyla o kadar çok çalışıyor, o kadar hizmet üretiyoruz ki açılışları yüzer yüzer ancak yapıyoruz. Vakit yok, hepsini ayrı ayrı açma imkanımız yok. Bu millete, bu büyük ülkeye, bu hizmetler, bu yatırımlar yakışır. Türkiye'ye yakışır." dedi.

Şu sıralar çok bereketli bir iş başlattıklarını dile getiren Yıldırım, 79 milyon vatandaşla birlikte yeni başarı destanı için şafak saydıklarını söyledi. Yıldırım, Türkiye'nin aydınlık yarınlarının, berrak ışıklarıyla tertemiz bir güneş doğmasını istediklerini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya sel olup akan birlerce kardeşiyle Ankara Arena'da sözleştiklerini ifade ederek, çocuklar, gençler, iş, aş, bereket, istikbali parlak bir Türkiye için halkoylamasına kadar durmadan, yorulmadan çalışacaklarını kaydetti. Yıldırım, 81 ilin, 79 milyonun bunun için söz verdiğini ifade etti.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :