AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım:(1)"Biz niye 'cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi' diyoruz? Çünkü millet yetkiyi sandıkta doğrudan kendisi verecek. Milletin verdiği yetkiyi abidik gubidik yaparak, oyunlarla, tezgahlarla hiç kimse değiştiremeyecek"- "Yukarı

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Biz niye 'cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi' diyoruz? Çünkü millet yetkiyi sandıkta doğrudan kendisi verecek. Milletin verdiği yetkiyi abidik gubidik yaparak, oyunlarla, tezgahlarla hiç kimse değiştiremeyecek." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasına, bugünün 28 Şubat olduğunu hatırlatarak, "Bir bakalım, 20 yıl önce Türkiye'de neler olmuş?" diyerek başladı. Yıldırım'ın bu sözlerinin ardından 28 Şubat'a ilişkin hazırlanan video izletildi.

Filmde, 28 Şubat'ta milli iradenin nasıl el değiştirdiğini çarpıcı şekilde gördüklerini ve hafızalarını tazelediklerini belirten Yıldırım, "Biz niye 'cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi' diyoruz? Çünkü millet yetkiyi sandıkta doğrudan kendisi verecek. Milletin verdiği yetkiyi abidik gubidik yaparak, oyunlarla, tezgahlarla hiç kimse değiştiremeyecek. Onun için 16 Nisan'da milli iradenin tesisi için hazır mıyız?" diye konuştu.

Grup toplantısına gelenlerin "evet" diye karşılık vermesi üzerine Yıldırım, "Maşallah, siz işi bitirmişsiniz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalara da değinerek, şehit olan 5 Azerbaycan askerine Allah'tan rahmet diledi. Azerbaycan halkının acısını paylaştıklarını aktaran Yıldırım, "Yukarı Karabağ Bölgesi yıllardır kanayan bir yaradır ve Azeri toprakları Ermeni çeteciler tarafından işgal edilmiş, bu sorun bugüne kadar çözülememiştir. Türkiye olarak, Azerbaycan'ın derdi bizim derdimizdir, sevinci bizim sevincimizdir. Kardeş Azerbaycan'ın haklı davasında her zaman yanında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatını 6. yılı olduğunu anımsatan Yıldırım, "Ülkemize büyük hizmetleri dokunan devlet adamı, merhum Erbakan'ı, hocamızı rahmetle ve özlemle anıyoruz." diye konuştu.

- Halk oylamasına doğru

Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak halk oylamasına sayılı günler kaldığını ve sayılı günlerin çabuk geçeceğini ifade eden Yıldırım, her anın verimli geçirilmesini istedi.

Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta AK Parti'nin en üst karar organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulunu topladıklarını anlatan Yıldırım, ülke meselelerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım, perşembe günü de Türkiye-Pakistan Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nı Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile gerçekleştirdiklerini aktararak, iki ülke arasında ekonomik konularda önemli kararlar aldıklarını dile getirdi.

Binali Yıldırım, "Terörle büyük bir imtihan veren Pakistanlı kardeşlerimizle tam dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Pakistan-Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının bu yıl içerisinde tamamlanması konusunda bir mutabakat sağladık. Pakistan bizim için her zaman dosttur ve kardeştir, bu daima böyle olacak. Her iki ülkeyle aynı dostluk ilişkisi içinde olmak için azami çaba gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :