AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Türkiye'nin etrafını, terör örgütlerinin egemenlik alanı olarak parsellemelerine asla izin vermeyeceğiz. Terör örgütünün adı ne olursa olsun, hiç fark etmez, ister dayı olsun ister yeğen olsun, ister kuzen olsun, i

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin etrafını terör örgütlerinin egemenlik alanı olarak parsellemelerine asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Terör örgütünün adı ne olursa olsun, hiç fark etmez, ister dayı olsun ister yeğen olsun, ister kuzen olsun, ister kardeş olsun, bunların topunun bu ülkeye tehdit olmayacak şekilde kökünü kazıyacağız." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2017'de yatırımların da üretimin de reformların da kesintisiz devam edeceğini vurgulayarak, küresel krize rağmen son 7 yılda yakalanan büyüme eğilimini daha da arttıracaklarını söyledi.

Küresel kriz döneminde dahi 7 milyon vatandaşa iş ve aş sağlandığına dikkati çeken Yıldırım, "Son dönemde işsizlikte istemediğimiz, ufak tefek olumsuzluklar yaşandı. Ama bunlar geçici. Bunların hepsini aşıyoruz. 2016 yılının sonunda almaya başladığımız kararlar yavaş yavaş etkilerini göstermeye başladı." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, döviz kurlarındaki inişin devam ettiğini dile getirerek, "Yukarı çıkarken yaygara yapanlar, aşağı doğru inerken sus pus, ağızlarını bıçak açmıyor." dedi.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iş adamlarımıyla bir toplantı yaptıklarını ve istihdam seferberliğini başlattıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Buna göre, 2017 istihdamda seferberlik yılı olacak, hükümet olarak biz de destek adımlarımızı attık. İşe gireceklere destek olmak için vergi kolaylığı, işletmelerin finansmana erişimi gibi imkanlar getirdik. Stratejik önemi olan sektörlerde süper teşvik uygulamasını başlattık. İşletmelerimize verdiğimiz destekleri artırarak bir pakette topladık. Kurumlar vergisi indiriminden gümrük vergisi muafiyetine, stopaj istisnasından işverene sigorta primi desteğine, yüzde 50 enerji desteğinden asgari ücretin 20 katı nitelikli personel ücreti desteğine kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik. Şimdi de KOBİ'lerimiz ve esnafımız başta olmak üzere nakit ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi garanti fonu teminat vermek suretiyle kredi kullandırabilecek. Vatandaşlarımız için beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimlerine gittik. Mobilyadaki KDV oranını düşürdük. İlk andan itibaren piyasalarda bir canlanma, alışverişte ciddi bir bereket oldu. Evlenecek, ev kuracak ya da evini yenileyecek vatandaşlarımıza bizden de bir destek olsun dedik."

Öğretmen adayları için de bir müjdelerinin olduğunu belirten Yıldırım, 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdiklerini, buna ilişkin işlemlerin Mart ayında başlayacağını aktardı.

-"Hepsi aynı derecede terör batağına batmış katiller sürüsüdür"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkiye'nin bölgesiyle ilişkilerini, geniş çerçevede de uluslararası ilişkilerini ele aldıklarını söyledi.

Toplantıda Fırat Kalkanı Harakatı'nın da konuşulduğunu hatırlatan Yıldırım, "Daha ötesini, Mümbiç ve Rakka'yı konuştuk. Şu bilinmelidir ki Türkiye'nin etrafını terör örgütlerinin egemenlik alanı olarak parsellemelerine asla izin vermeyeceğiz. Terör örgütünün adı ne olursa olsun, hiç fark etmez, ister dayı olsun ister yeğen olsun, ister kuzen olsun, ister kardeş olsun, bunların topunun bu ülkeye tehdit olmayacak şekilde kökünü kazıyacağız." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Terör örgütleri arasında ayrım yapanların şunu iyi bilmesi lazım: Bizim için PKK eşit YPG eşit PYD, DEAŞ eşit FETÖ. Hepsi aynı derecede terör batağına batmış katiller sürüsüdür. Türkiye'nin ulusal güvenliği ve çıkarları için bunların hepsiyle amansız mücadelemiz devam edecek." dedi.

Yıldırım, El Bab'da ise şehrin tamamının kontrol altına alındığını, şimdi temizlik harekatının yapıldığını, bu yüzden şehirde güvenliğin tam olarak sağlanmasının biraz daha zaman alacağını anlattı.

-"Şartlar ne olursa olsun Feto gelecek hesap verecek"

Devleti, FETÖ denen illetten temizleme konusunda da aralıksız çalıştıklarını vurgulayan Yıldırım, "FETÖ elebaşına gelince, ABD'li yetkililerle iade konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni yönetimin bu konuda daha anlayışlı ve duyarlı olacağını görüyoruz. Şartlar ne olursa olsun Feto gelecek hesap verecek." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'ya da kış aylarında darbe vurulduğunu aktaran Yıldırım, "Artık bu terör örgütleri içeride ve dışarıda başını kaldıramaz hale geldi. Yeter mi? Yetmez. Bölücü terör örgütleri tamamen yok oluncaya kadar bu mücadele kararlılıkla sürecek." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Türkiye'nin, 15 yıldır kontrollü bir hızla ve hissedilebilir bir güçle ilerleme sağladığına dikkati çekerek, "Lafların değil, icraatların mimarı olan AK Parti ile çok yönlü kalkınma politikası sağlıklı bir şekilde, tıkır tıkır uygulanıyor. Küresel ekonomik daralmalar, finansal dalgalanmalar, bölgesel ve geniş çaplı siyasi belirsizlikler, bütün bunları dikkatle takip ediyoruz. Ülkemizin asgari düzeyde etkilenmesi veya asgari düzeyde hiç etkilenmemesi için gerekli gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :