AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1)"DEAŞ terör örgütü bölge için ne kadar tehdit ise Asya için, Avrupa için, Amerika için de aynı şekilde tehdittir. İsmi ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin hedefi insandır. Bugün bizim kapımızı çalan tehdit, unutu

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "DEAŞ terör örgütü bölge için ne kadar tehdit ise Asya için, Avrupa için, Amerika için de aynı şekilde tehdittir. İsmi ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin hedefi insandır. Bugün bizim kapımızı çalan tehdit, unutulmasın ki yarın bunların sırtını sıvazlayanların da kapısını zorlayacaktır." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son grup toplantısından bugüne kadar yoğun ve önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekti.

PKK terör örgütünün 3 gün önce Şanlıurfa'nın Viranşehir'de alçakça bir saldırı gerçekleştirdiğini ve 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ile mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin hayatını kaybettiğini hatırlatan Yıldırım, bugün de El- Bab'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nda Astsubay Yunus İşcan’ın şehit olduğunu, iki askerin de yaralandığını dile getirerek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bu saldırıların, teröründe canililikte hiçbir sınır tanımadığını gösteren olaylara bir yenisini eklediğini belirten Yıldırım, "Bu olay şüphesiz hepimizi derinden üzmüştür. Burada saldırıya uğrayan lojman sakinlerine, yargı mensuplarına geçmiş olsun diliyorum. Bu terör saldırısı sadece yargı görevini yapanlara değil, aynı zamanda 250 bin Viranşehirli kardeşlerimize ve kardeşliğimize yapılmıştır." diye konuştu.

Geçen hafta Pakistan'da DEAŞ terör örgütü tarafından terör saldırısı gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yıldırım, 70'den fazla masum insanın hayatını kaybettiğini, 150 kişinin de yaralandığını ifade ederek, Pakistan halkına taziyelerini iletti.

DEAŞ terör örgütünün büyük bir tehdit oluşturduğunun altını çizen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DEAŞ terör örgütü bölge için ne kadar tehdit ise Asya için, Avrupa için, Amerika için de aynı şekilde tehdittir. İsmi ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin hedefi insandır. Bugün bizim kapımızı çalan tehdit, unutulmasın ki yarın bunların sırtını sıvazlayanların da kapısını zorlayacaktır. Maalesef son dönemde bazı ülkelerden terörü ve şiddeti destekleyen ırkçı ve ayrımcı söylemler yükseliyor. İsrail Meclisinin ezan kısıtlaması, Avrupa'da yükselen islam karşıtı söylemler çok ama çok tehlikeli bir gelişmedir. Bu söylemlerin hepsi nefret suçlarını beslemekte, evrensel insani değerleri bir bir yok etmektedir. Birlikte yaşama kültürünü yok etmektedir. Terör örgütlerini beslemektedir. Buradan bütün ülkelere bir çağrıda bulunuyorum; Birlikte, barış içerisinde yaşayacağımız bir başka dünya yok. Bindiğimiz dalı kesmeyelim. Bu ırkçılık, ayrımcılık hastalığına kapılmadan, dünyanın ve insanlığın huzuru için elimizi biraz daha taşın altına koyalım."

- "Ülkemizin eriştiği müspet noktayı gururla gördük"

Başbakan Yıldırım, AK Parti Merkez Yürütme Kurulunu toplayarak hem gündemdeki gelişmeleri hem de halk oylaması süreci için yol haritasını belirlediklerini söyledi.

İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Turizm Forumu'na değinen Yıldırım, "40'dan fazla ülkeden üst düzey katılımın sağlandığı forumda bir kez daha ülkemizin eriştiği müspet noktayı gururla gördük. Dünyanın tüm renklerinin, tüm farklı kültürlerinin aynı çatı altında, İstanbul'da küresel turizmi konuştuğuna şahit oldum. Bu tür küresel ölçekli, saygın toplantıların Türkiye'de yapılması bir rastlantı değildir. Bu Türkiye'nin her alanda olduğu gibi turizmde de göstermiş olduğu gelişmenin, gayretin ve başarının bir meyvesidir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti olarak parolanın "Durmak yok, yola devam" olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, coşkulu kalabalığın sloganları üzerine, "Bana her şey sizi hatırlatıyor" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :