AK Parti TBMM Grup toplantısı

AK Parti TBMM Grup toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (5)"Buradan bütün muhataplara açık şekilde söylüyorum: Türkiye-AB gerginliğinden her iki taraf da kaybeder ama kim daha çok kaybeder derseniz; şüphesiz AB daha çok kaybeder"- "AB şunu bilsin; Türkiye ile iyi ilişkiler sü

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliğinin (AB), "Türkiye ile müzakereler askıya alınsın mı alınmasın mı?" şeklinde anlamsız, ciddiyetsiz bir oylama yaptığını belirterek, "Buradan bütün muhataplara açık bir şekilde söylüyorum: Türkiye-AB gerginliğinden her iki taraf da kaybeder ama kim daha çok kaybeder derseniz, şüphesiz AB daha çok kaybeder. Türkiye ile iyi ilişkiler sürdürmek, AB'nin gelecekteki güvenliği açısından bir mecburiyettir." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmelere değindi.

"Kasım ayında ekonomik güven endeksi yüzümüzü güldürdü. Endeks kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7.5 arttı. Ne demek? Millet ekonomiye güveniyor demek." diyen Yıldırım, bu yaygaralar ve fırtınaların milletin nazarında hiçbir kıymetinin olmadığını söyledi.

Yıldırım, geçici dalgalanmalar olsa dahi Türk ekonomisine ve lirasına güvenin, uzun vadede daha çok kazandıracağını vurguladı.

Türkiye'nin yerli ve uluslararası yatırımcılar için hala en büyük fırsatları veren ülke olduğunu ve böyle olmaya da devam edeceğini aktaran Yıldırım, "Bugün çok şükür, verdiği bütün sözleri yerine getiren, alnı açık, başı dik iktidar vardır, AK Parti iktidarı." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen gün AB toplandı, kendileri gelin güvey oldular; 'Türkiye ile müzakereler askıya alınsın mı alınmasın mı?' diye oylama yaptılar. İki tarafın da yararına olmayacak anlamsız, ciddiyetsiz, gereksiz bir iş. Buradan bütün muhataplara açık bir şekilde söylüyorum: Türkiye-AB gerginliğinden her iki taraf da kaybeder ama kim daha çok kaybeder derseniz, şüphesiz AB daha çok kaybeder. Yine insanlık bizde kalsın, söylemiş olalım.

Biz dayanağı millet olan bir siyasi anlayıştan geliyoruz. AB şunu bilsin; Türkiye ile iyi ilişkiler sürdürmek, AB'nin gelecekteki güvenliği açısından bir mecburiyettir. Ortadoğu'daki kaosun doğrudan Avrupa'ya sirayet etmemesinin, göç dalgasının Avrupa'ya vurmamasının tek nedeni Türkiye'nin varlığıdır, göçmenler için yaptığıdır. Aynı ciddiyeti, aynı iyi niyetli yaklaşımı da Avrupalı dostlarımızdan bekliyoruz."

Gündemin yoğun olduğunu anımsatan Yıldırım, "Yorulmak, durmak yok, yola devam." dedi.

- "İhracatçılara desteğe devam edilecek"

Önceki grup toplantısından sonra birçok programa katıldığını, ülkeye katma değer sağlayacak ihracatçılarla buluştuklarını, 28 sektörde faaliyet gösteren ihracatçıların dertlerini dinlediklerini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Başbakanı olarak buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum: İhracatçılarımıza 2017'de, geçen yıl yaptığı ihracatın üzerine çıkacak daha fazla ihracat için, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İhracatınızı yüzde 10 artırıyorsanız ilave destek alacaksınız. Yeter ki çantanızı alın, dünya kazan, siz kepçe dolaşın. Ne kadar çok satarsanız o kadar teşvik. Çünkü, Türkiye cari açık veriyor, cari açığı kapatmanın yolu; sattıklarımızın miktarını artırmak, satın aldıklarımızın miktarını artırmamak.

Eğer bir şey ülkemizde yapılıyorsa onu dışarıdan almanın bir manası yok. Aldığımız malzeme ülkemize katma değer sağlıyorsa, istihdama katkı sağlıyorsa ve ihracatımızı artırmaya katkı sağlıyorsa şüphesiz bunu alacağız. Türkiye kapalı bir ekonomi değil. Türkiye ekonomisi dünyaya açıktır, bütün sektörlerde rekabet gücü olan bir ülkedir. Ekonomimize de yatırımcımızın rekabet gücüne de sonuna kadar güveniyoruz. Daha çok teknoloji üreten, araştırma geliştirme çalışmalarıyla öne çıkan, katma değeri yüksek ürün arzı konusunda, modern ülke olmak için gerekli hamleleri başlattık. Parola belli; 'güçlü Türkiye, üreten Türkiye', 'işimiz hizmet gücümüz millet'."

- "Türkiye'nin fotoğrafını çekiyoruz"

Başbakan Yıldırım, geçen günlerde, çok önemsediği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının 113.sünü gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Toplantıda, 81 ilden gelen partili arkadaşlarıyla Türkiye'nin fotoğrafını çektiklerini ve üzerinde değerlendirmeler yaptıklarını, meseleler üzerinde kalıcı çözümler ürettiklerini anlatan Yıldırım, "Edirne'den Kars'a, bölge insanının sorununu ve beklentilerini bilerek, hassasiyetleri gözeterek bizzat ilgileniyoruz." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, geçen hafta itibarıyla, Güneydoğu'da çukur siyasetinden arta kalan yerleşim bölgelerindeki imar çalışmalarının hızlandığını ifade etti.

Güvenlik güçlerinin bölgeyi tamamen temizlediğini, ilgili bakanlıkların gerekli tespitleri yaptığını belirten Yıldırım, "Kolları sıvadık, kullanılmaz hale gelen altyapı, kanalizasyon sistemini tamamen yeniliyoruz. Yıkılan evlerin daha güzelini, iyisini yapmaya başladık. Bir yılda 36 bin tane yapıp, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu konutlar tamamlanınca terörden doğan mağduriyet sona ermiş olacak. İşte AK Parti bu, hizmet bu, millet sevdası bu." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :