AK Parti TBMM Grup toplantısı

AK Parti TBMM Grup toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (7)- "Gencecik bir kaymakam makamında şehit edildi. Biz isterdik ki CHP'li kardeşlerimiz o kaymakamın ailesine de ziyarete gitsin. Onlar Mardin'e gideceğine Sakarya'ya gitsin. Vatanseverlik böyle olur. Vatanseverlik, mil

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Gencecik bir kaymakam makamında şehit edildi. Biz isterdik ki CHP'li kardeşlerimiz o kaymakamın ailesine de ziyarete gitsin. Onlar Mardin'e gideceğine Sakarya'ya gitsin. Vatanseverlik böyle olur. Vatanseverlik, milletin yanında olmakla olur; teröre cesaret vermek vatanseverlik değildir." dedi.

Yıldırım, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başka ülkelerde değil, Türkiye'nin topraklarında olduğunu, milyona aşkın mültecinin de Avrupalıların ülkelerine değil, Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün görevi başında şehit edilmesini hatırlatan Yıldırım, "Gencecik bir kaymakam makamında şehit edildi. Biz isterdik ki CHP'li kardeşlerimiz o kaymakamın ailesine de ziyarete gitsin. Onlar Mardin'e gideceğine Sakarya'ya gitsin. Görevi başında şehit olan Muhammet Fatih Safitürk kardeşimin o muhterem babasına, Asım amcaya da ziyarete gitsin. Vatanseverlik böyle olur. Vatanseverlik milletin yanında olmakla olur; teröre cesaret vermek vatanseverlik değildir." diye konuştu.

Yıldırım, terörden en fazla canı yanan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"(Daha fazla canımız yanmasın) diye gerekli adımları da atmaktan asla geri durmayacağız. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 ayı geride bıraktık. DEAŞ terör örgütüne çok büyük darbe vurduk. Güney sınırlarımızın emniyeti, DEAŞ unsurlarının ülkemize olan saldırılarının önlenmesi, terörist geçişlerinin durdurulması için bu harekat devam edecek. Sınırlarımız içinde veya dışında ülkemizi tehdit edecek terör örgütlerine göz yummamızı hiç kimse beklemesin. Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda bilgi kirliliğiyle siyaset mühendisliği yapanlar, boşuna ellerini ovuşturmasın. Halep'e yürümek, Halep'i almak gibi planlardan bahsediyorlar. Bizim dediğimiz şudur: Halep'te, Telafer'de, Sincar'da Irak güvenlik güçleri dışında başka unsurların, 'DEAŞ'tan temizlemek amacıyla' kullanılması, orada çok büyük insanlık dramına sebep olacak, büyük göçler olacak, büyük katliamlar olacak. Buna meydan verilmesin. Bizim dediğimiz budur. Telafer için hassasiyetimiz bu yüzdendir, Musul için hassasiyetimiz bu yüzdendir."

Türkiye'nin, Suriye'de devletin boşluğunu dolduran terör örgütlerine karşı sınırlarını korumasının en doğal hakkı olduğuna değinen Yıldırım, bu harekat sırasında bölücü terör karşısında, 15 Temmuz demokrasi hareketinde darbeyi bastırma uğruna hayatını kaybeden askerlere, güvenlik güçlerine, vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Yıldırım, hiçbir şehidin kanının yerde kalmayacağını, çocuklarını boynunu bükük bırakmayacaklarını dile getirerek, tüm hainlerin yaptıklarının hesabını tek tek vereceğini kaydetti.

Abdurrahim Karakoç'un "Allah bir, vatan bir, bayrak bir beden. Yanlış yola sapmayalım bilmeden, doğu, batı diye ayırmak neden? Kardeşiz, tek vücut, tek bir milletiz. Yırtılıp atılmaz tarih sepete, birlik oldu camide ve cephede, Kore' de, Kıbrıs' ta, Kocatepe' de. Kardeşiz, tek vücut, tek bir milletiz. Kalacak adımız, kaldığı gibi, aleme velvele saldığı gibi, tıpkı Sakarya'da olduğu gibi. Kardeşiz, tek vucut, tek bir milletiz." dizelerini okuyan Yıldırım, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin, Rusya, Çin ve Orta Asya devletlerinin birlikte oluşturduğu Şanghay beşlisinde enerji konusunda, enerji kulübünün başkanlığını üstlendiğini belirterek, "Yani, birliğin üyesi olmadan ilk defa Türkiye, önümüzdeki dönem için birliğin başkanlığını üstlendi." dedi.

Yıldırım, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın katıldığı, Kamboçya'daki Asya Parlamenterler Asamblesinin 9. Genel Kurulunda, Türkiye'nin Dönem Başkanlığına seçildiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bazı liderler vardır ki iyisiyle kötüsüyle tarihe derin izler bırakır, bu gök kubbenin altından ebediyete intikal eder. 20. yüzyılın en önemli siyasi aktörlerinden biri de bu anlamda Fidel Castro'dur. İzlediği yol, belki benimsediğimiz dünya görüşünden farklı olsa da bağımsızlık şiarıyla ulusu için mücadele eden bir liderdir. Castro'nun ölümü vesilesiyle, Küba halkına ve Devlet Başkanı Raul Castro'ya Türk milleti adına taziyelerimizi iletiyoruz. Kolombiya'da düşen ve insanların hayatını kaybettiği uçak kazası nedeniyle de Kolombiya Devleti'nin acılarını paylaşıyoruz."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :