AK Parti TBMM Grubu

AK Parti TBMM Grubu

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4)- "Vatandaşlık hizmetlerinde devrim niteliğinde düzenlemeler geliyor. Evlenme ve ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duym

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaşlık hizmetlerinde devrim niteliğinde düzenlemeler geliyor. Evlenme ve ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan sorunlu ya da yanlış yazılımda olan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplulaştırma ve sulamayı birlikte ele aldıklarını, sulama yönetimindeki çok başlılığa son vereceklerini belirten Başbakan Yıldırım, "Sulama birliklerinin beceriksizliklerini ortadan kaldıracağız. Her işletmeyi Tarım Bakanlığından 16 bin personele zimmetlemiş bulunuyoruz. Her işletmenin bir uzman sorumlusu olacak. Hayvan varlığımızı da artırmak için ne gerekiyorsa çalışmaları yapıyoruz. Bu doğrultuda aile işletmelerini daha çok destekleyeceğiz. Genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği, bunlardan sadece bir tanesi..." diye konuştu.

Hayvancılıkta havza modelini geliştireceklerini anlatan Yıldırım, "Yetiştirici bölgesi", "Süt üretim bölgesi" gibi bölgelere ayıracaklarını, doğu ve güneydoğuyu yetiştiriciliğin merkezi haline getireceklerini, 550 lira olan buzağı desteğini daha da artıracaklarını kaydetti.

TİGEM'i damızlıkçılar birliği ve özel sektör iş birliği içinde damızlık üretim merkezi haline dönüştürdüklerini vurgulayan Yıldırım, "Tabiri caizse hayvan üretim merkezleri şekline dönüşecek. Meraların kullanımını sağlamak için mera ıslah alışmaların daha da hızlandırıyoruz." ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım, AK Parti'nin, hayatın her alanında ne ihtiyaç varsa çözüm üreten, sorunun parçası değil çözümün öncüsü olan parti olmaya devam ettiğini, bundan sonra da aynı anlayışla çalışacaklarını bildirdi.

- "Adınız hoşunuza gitmiyor, değiştirebileceksiniz"

"İçişlerinde vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor" diyen Yıldırım, evlenme ve ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacağını kaydetti.

Vatandaşın acısını, sevincini bir tarafa bırakıp, bürokrasiyle uğraşmayacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan, sorunlu ya da yanlış ve sorunlu yazılımda olan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Soyadınızı beğenmiyorsunuz, mahkeme kararına lüzum yok. Değiştirebileceksiniz basit bir işlemle. Adınız hoşunuza gitmiyor, değiştirebileceksiniz. Bunun için mahkemelere gidip, duruşmalar yapıp, 'neden böyle oldu, niye değiştiriyorsun?' gibi sorulara vatandaş muhatap kalmayacak. Bununla da sınırlı değil. Önemli bir devrim; pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak. Polisten alınıyor, nüfus idarelerine veriliyor. Böylece emniyetteki 5 bin polis, trafikte, güvenlikte daha etkin, asli görevlerine dönmüş olacak. Ayrıca adres değişikliklerini bildirme, saklı nüfusa tescil kolaylıkları getirirken, bir değişiklik de evlendirme yetkisiyle ilgili olacak. Buna göre, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek. Hayatın her alanında hizmetlerimiz kesintisiz devam ediyor."

- Osmangazi Köprüsü açılıyor

Başbakan Binali Yıldırım, 30 Haziran Perşembe günü Türkiye'nin gururu bir mega projeyi daha vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirterek, İzmit'i Yalova'ya bağlayan, 50 yıllık hayalin gerçek olacağını, dünyanın dördüncü büyük köprüsü olan Osmangazi Köprüsü'nün hizmete hazır olduğunu açıkladı.

"Perşembe günü Cumhurbaşkanımızın huzurlarıyla Osmangazi, geçit vermeye başlıyor. Bayram müjdesini İstanbul, İzmir, Bursa, Yalova ve İzmit ile paylaşıyoruz. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun." diyen Yıldırım, bir hayalin daha gerçeğe döndüğünü vurguladı.

Başbakan Yıldırım, köprünün bin 550 metrelik alan açıklığı, 4 bin metreye yaklaşan toplam boyuyla dünyanın "4. Büyük harikası" olduğuna işaret ederek, İstanbul-İzmir seyahatini 3 saatin altına düşürecek, Bursa ile İstanbul'u komşu kapısı yaparak, 45 dakikaya indirecek bu dev eserin AK Parti iktidarının eseri olduğunu aktardı.

Yıldırım'ın "Onlar konuşur" sözlerine, salondakiler "AK Parti yapar" karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, "AK Parti yapar, yapıyor, yapmaya da devam edecek. Millet kime ne iş vereceğini iyi biliyor. Muhalefete konuşma görevi veriyor, AK Parti'ye çalışma görevi veriyor. Kabul etmek lazım konuşmak konusunda uzmanlıklarına saygı duyuyorum. Bizim onların konuşma ustalığına erişmemiz çok kolay değil." dedi.

- "Hep beraber reisi Başkan yapalım" sloganı

Solandaki gençlerin, "Hep beraber reisi başkan yapalım." sloganları üzerine Yıldırım, "Merak etmeyin, merak etmeyin o da olacak. O da olacak, o da olacak. Evelallah o da olacak. Hiç merak etmeyin. Ayrılmak yok, yola devam." karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, otoyolun, bittiğinde 5 ildeki toplam 25 milyona doğrudan hizmet vereceğine işaret ederek, İstanbul'dan Bursa'ya 45 dakika, İzmir'e 2 saat 50 dakika, Eskişehir'e 2 saatte gidilebileceğini kaydetti.

"Yol medeniyettir, medeniyetin gereğini yapmak da AK Parti'nin meziyetidir." diyen Yıldırım, yakıt ve zaman kaybından sağlanacak tasarrufun yılda 700 trilyon olacağını belirterek, bu paranın ise cepte kalacağını bildirdi.

AK Parti döneminde üç şeye çok dikkat ettiklerini, bunların az yakıt, az nakit, az vakit olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bütün yollarda, bütün projelerimizde az yakıt, az vakit, az nakit dedik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik, gençleri birleştirdik. Bu arada bayram trafiğinden en fazla etkilenen bu bölgedeki vatandaşlarımızın gidiş ve dönüşleri rahat olsun diye köprünün açılışını öne aldık. Normalde daha sonra açılacaktı. Dedik ki 'bayram keyiften eziyete dönüşmesin, vatandaşlarımız sevdiklerine kavuşmak için daha rahat seyahat etsin.' Bu nedenle köprüyü bayramdan önce açıyoruz. Bu vesileyle bayramda tatile çıkacak bütün vatandaşlara hayırlı yolculuklar diliyorum. Ama unutmayın yolların kralı yok, yolların kuralı var. Unutmayalım. Siz, siz olun kurallara uyun, sevdiklerinizi üzmeyin. Onlara sağ salim kavuşun, hasret giderin. Bayramınız zehir olmasın, dikkatli olalım, yorgun ve uykusuz yola çıkmayalım. Sizin mutluluğunuz bizim gururumuzdur."

- "Turizmde iyi gelişmeleri bekliyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, turizmle ilgili bazı güzel haberleri de vermek istediğine işaret ederek, "Yaşadığımız bölgesel ve küresel krizlerden, ikili sorunlarımızdan dolayı Turizm'de bu yıl beklediğimiz gelişme olmadı. Ancak, bayram tatilinin erken açıklanması ve uzun tutulmasıyla buradaki boşluğu bir nebze dolduğunu görüyoruz. İç turizmdeki hareketlenme sonucu doluluk oranları yüzde 80'in üzerine çıkmış bulunuyor. Rusya ve İsrail ile vardığımız mutabakatın semeresinin ilk önce göreceğimiz alanın da turizm olacağını düşünüyoruz. Burada da iyi gelişmeleri bekliyoruz. Böylece turizmde yaşanan olumsuzluklar senenin geri kalan kısmında giderilmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Antalya'da iki gün içinde büyük bir yangın felaketi olduğunu hatırlatan Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve belediyelerin olağanüstü gayretler göstererek, yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

"Allah'tan can kaybı olmadı. Giden mal geri gelir ama giden can geri gelmez." diyen Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve ekibine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, belediyelere ve teşkilatlara gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür etti.

Konuşmasını bitirirken, "İdrak edeceğimiz Kadir Gecesi'nin mübarek olmasını, yaklaşan Ramazan Bayramı'nızı da kutluyorum." ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, "Yaklaşan Kurban Bayramı" ifadesini düzelterek, "Gençler şaşırtıyor bizi. Kafa, beyin kalmadı. Milletimizin bayramı mübarek olsun. Eğer millet için bayram varsa, AK Parti için de bayram vardır. Önemli olan millettir. İnsanımızın mutluluğu, gülen yüzü bizim en büyük gururumuz, en büyük onurumuzdur." diye konuştu.

Meclis'in yoğun gündemi olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, Danıştay ve Yargıtayın, istinaf mahkemelerinin kurulmasıyla yeniden yapılanmasını ele alan reform niteliğindeki düzenlemenin bu hafta içinde yasalaşmasını beklediklerini, AK Parti Grubu'nun kararlı şekilde milletin beklediği düzenlemeleri gecikmeden çıkarmak için gerekli çalışmaları titizlikle yapacağı inancını vurguladı.

Yıldırım, "Sizlere güveniyorum, Allah'a emanet olun." diyerek, sözlerini tamamladı.

Bu arada, Grup Toplantısı'na bazı il teşkilatlarından gelen gençlik kolları üyeleri, attıkları sloganlarla salonu coşturdu.

Gençler, "Hep beraber reisi başkan yapalım", "Binali, Binali yıldırımsın Binali", "Türkiye seninle gurur duyuyor" , 'Binali Binali Türkiye'nin gururu" şeklindeki sloganların sık atılması üzerine, sözleri kesilen Başbakan Yıldırım, "Gençler enerjinizi fazla harcamayın. Gün uzun, akşama daha çok var. Bizler sizinle gurur duyuyoruz. Türkiye'nin geleceği sizsiniz." karşılığını verdi.

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :