AK Parti Siyaset Akademisi Açılışı

AK Parti Siyaset Akademisi Açılışı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (5)- "Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmak için nasıl kimseden icazet almadıysak sonlandırmak için de kimsenin baskısına boyun eğmeyiz"- "Düne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletine efelenenler, bugün askerimizin

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmak için nasıl kimseden icazet almadıysak sonlandırmak için de kimsenin baskısına boyun eğmeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde, "AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisi"nin açılışında yaptığı konuşmada, düne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletine efelenenlerin bugün Türk askerinin karşısında gizlenecek delik aradığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı, komuta kademesi, tüm subaylar, erler, komandoların dimdik ayakta olduklarını vurgulayan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürüttüğü Afrin Harekatı'nda Türk ordusunu kucakladığını belirtti. Şehitlere rahmet, gazilere şifalar dileyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güvenlik güçlerimizin ayakları altında ezilenler, uçaklarımızın bombalarıyla imha edilenler, sadece terör hedefleri değildir. Onlarla birlikte aynı zamanda ülkemize ve bölgemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğini de paramparça ediyoruz. Terör örgütlerinden temizlediğimiz her toprak parçasıyla beraber Suriye'nin de Irak'ın da geleceğini kurtarıyoruz. Türkiye'nin sahaya güçlü bir şekilde girmiş olması emperyalist hevesleri kursaklarda bırakıyor. Suriye'de 7 senedir, 1 milyon masumun alçakça, vahşice öldürülmesi karşısında gıkı dahi çıkmayanların ardı ardına endişe beyan etmelerinin sebebi budur."

- "Bölücü örgütü kaybetmekten endişe ediyorlar"

Doğu Guta'da, içinde kadınların ve çocukların da olduğu 1 milyona yakın insanın katledildiğini belirten Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeleri olduğunu anımsattı.

"Açın, insani yardım anlayışı içerisinde en azından yaralıları alıp hastanelerimizde tedavi ettirelim." dediğini aktaran Erdoğan, henüz olumlu cevabı alamadığını söyledi.

Doğu Guta'daki vahşeti görmezden gelenlerin Afrin konusunda hassasiyet sahibi olmalarının tek nedeninin bu olduğunu ifade eden Erdoğan, "DEAŞ kılıfı altında Suriye'yi parçalama hayalleri akamete uğrayanlar, bölücü örgütü kaybetmekten endişe ediyorlar. Onları kaygılandıran yitip giden milyonlarca hayat değil bozulan hesaplarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin kimin ne dediğine değil ülkenin, milletin ve bölgedeki kardeşlerinin geleceğinin neyi gerektirdiğine baktığını belirten Erdoğan, "Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmak için nasıl kimseden icazet almadıysak, sonlandırmak için de hiç kimsenin baskısına boyun eğmeyiz." ifadelerini kullandı.

- "Terör koridorunun oluşturulmasına rıza göstermeyeceğiz"

Operasyonların Afrin'deki terör bataklığı kurutulana kadar devam edeceğini bildiren Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırı boyunca bir terör koridorunun oluşturulmasına asla rıza göstermeyeceğini kaydetti. Erdoğan, "Rabb'im, kahraman ordumuzu muzaffer kılsın." diye dua etti.

"Cumhur ittifakı"na işaret eden Erdoğan, "Bu cumhur ittifakı birilerini rahatsız ediyor. Demek ki iyi yoldayız. Eğer onlar rahatsız olmasaydı bu iş sıkıntıydı. Bu cumhur ittifakı, aslında 7 Ağustos birlik, beraberlik, dayanışma ruhunun hamdolsun bugüne yansımasıdır." dedi.

- "En ufak bir yanlışa fırsat vermeden götürmelidir"

7 Ağustos dayanışma ruhunun dayandığı yerin 15 Temmuz olduğunu vurgulayan Erdoğan, 15 Temmuz'a inanlar, şimdi cumhur ittifakını kurmuşlardır. Bu da 7 Ağustos'a dayanıyor. Herhalde bununla da bir çizgi çiziyorum. Bunu da anlıyorsunuz. Çünkü 15 Temmuz, bir kırılmadır. Bu kırılmada işin dışında olanlar, içinde olanlar var. Beraberce inşallah bunu da sonuna kadar sürdüreceğiz. Cumhur ittifakıyla tabanımız, MHP tabanıyla muhabbetini inşallah bir ittifak anlayışı içerisinde en ufak bir yanlışa fırsat vermeden götürmelidir." ifadelerini kullandı.

- "Onlar, kimlerle kuracaklarsa ittifaklarını kursunlar"

CHP'nin AK Parti grubunu ziyaretini anımsatan Erdoğan, "Bunların hepsi tezgah... Grubumuz böyle bir tezgaha prim vermedi. Geldikleri gibi gittiler. Çünkü biz bunları tanıyoruz, biliyoruz. Bunları biliyoruz. Ama böyle bir ziyaret talebinde bulundukları için de 'Gelmesinler.' demedi arkadaşlarımız, kabul buyurdular. Ondan sonra da gönderdiler. Çünkü hiçbir şeyleri bunların güvenilir değildir." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Onlar, kimlerle kuracaklarsa ittifaklarını kursunlar. Zaten kimlerle el ele yürüdükleri belli. Kandil'de, Tendürek'te, Cudi'de, Gabar'da olanlara beraber yürüyorlar. Farkımız ne? Biz de milli ve yerli olanlarla, milletle beraber yürüyoruz. Farkımız bu. İnşallah bu dayanışmamızı gerek Mart 2019 gerek Kasım 2019 seçimlerinde taçlandırmak suretiyle en ideal noktaya kavuşturacağız. Allah'ın izniyle Türkiye yapılan hesapların tamamını darmadağın edecek güç imkan ve stratejiye sahiptir. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Siyaset Akademisi'nin 18'inci döneminin hayırlı olmasını diledi.

- Notlar

"AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisi"nin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, çok sayıda partili de eşlik etti. Açılışta akademide eğitim gören öğrenciler de hazır bulundu.

Konuşmalar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siyaset Akademisi'ni birincilikle bitiren Cuma Güzel'e plaket verdi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı