Ak Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları'ndan 1 Kasım açıklaması

Ak Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları'ndan 1 Kasım açıklaması

Ak Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rafet BAŞTÜRK 1 Kasım seçimleri öncesi açıklamalarda bulundu.

İlk defa oy kullanacak gençlerin ülkemizin büyümesi, istikrarın sürmesi açısından dikkatli olması gerektiğini belirten BAŞTÜRK, projeler hakkında da bilgiler verdi.

1 Ocak 2011 tarihinden bu yana görevde olan BAŞTÜRK, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’nun hazırladığı 4 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan 1 Kasım 2015 Genel Seçim Beyannamesi’ni işaret ederek şu açıklamalarda bulundu; 

 “Ak Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları olarak gençlerimize güvenmekte, hem ülkemiz hem de kendi gelecekleri için en doğru kararı vereceklerine inanmaktayız. 1 Kasım seçimlerinin bütün yurdumuza hayırlı olmasını diliyor, bu yolda gençlerimizin desteğini istiyoruz.

1 Kasım seçimlerinde ilk defa oy kullanacak 338 bin 847 vatandaşımız var. Rakamlara bakıldığında ilk defa oy kullanacak gençlerimizin ülke geleceğindeki rolünün büyük olduğunu görülmekteyiz. Gençlerimiz sandık başına gitmeli, Yeni Türkiye’nin temellerini oluşturacak bu yolda üstüne düşen görevi yerine getirmelidir. Bu noktada ilk defa oy kullanacak olan kardeşlerimiz dikkatli olmalı ve oylarına sahip çıkmalıdır.

51 ilden büyük olan Selçuklu ilçemizdeki kardeşlerimizden, değerli gençlerimizden beklentimiz Ak Parti’nin Konya’da göreve geldiğinden bu yana yaptığı icraatları ve hazırladığı projeleri düşünerek oy kullanmalarıdır.

Gençlerimiz ile birlikte gelişmekte olan ilçemiz Selçuklu’muzu daha da güzelleştirecek, medeniyetler başkenti ilçemize hak ettiği değeri vermeye devam edeceğiz. Partimiz, gençlerimizin; siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayarak, sorumlu, bilgili ve özgüven sahibi olmalarına azami önem vermektedir. Sosyal tesisleri artırarak gençlerimizin toplumda aktif bireyler olmalarını sağlayacak, milletine, ülkesine hizmet eden nesiller yetiştireceğiz . Gençlerimizin eğitim ve kariyer planlamasına yardım edecek “Kariyer Merkezleri” kuracağız.

Kendi işini kurmak isteyen genç kardeşlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek , 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimiz işlerini kurduklarında 3 yıl boyunca vergi muafiyeti sağlayacağız. Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alarak okul-sanayi işbirliğine katkıda bulunacağız.

GENÇDES programı ile birlikte gençlerimizin kısa film, ilk film, kitap, dergi vb. sanatsal faaliyetleri ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek vereceğiz. “Sanat Evleri” ve “Gençlik Stüdyoları” ile birlikte gençlerimizin sanat ile iç içe olmalarını sağlayacağız.

Gençlerimize ücretsiz sağlık desteği vereceğiz. Lise veya üniversiteden mezun olan kardeşlerimizin genel sağlık sigortası giderlerinin iki yıl süreyle gelir testi yapmaksızın devlet tarafından karşılanacak. 

Ak Parti olarak “Eğitimde Kalite” öncelik alanımız. Bizde Ak Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları olarak gerek ilçemizde gerek ilimizde eğitimde en iyi kaliteye ulaşmak için her türlü seferberlik ve çalışmaya hazırız. Konya’da hızla artan öğrenci nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamak için yeni yurt binaları yapılmasını sağlayacağız. Konya’da kurulacak Yaygın Eğitim Merkeziyle üreten, düşünen ve sorgulayan toplum yapısının hâkim olduğu kariyer eğitimleri düzenlenecek. Öğrencilerimizin böylece kişilik gelişimlerine katkı sağlanacak, sosyal hayata katılımlarını artıracak, ülke meselelerimize dair ilgilerini yükseltecek faaliyetlerin ve organizasyonların gelişimine katkı sağlayacak bireyler haline gelecek.” 

Bu projeleri en hızlı şekilde Konya’da hayata geçirerek bölgede nitelikli gençler yetiştirmek istiyoruz. Konyalı gençlerin ülke geleceğinde etkin rol oynaması en büyük temennimizdir.”