AK Parti, şehirleri "kalbinden" dinleyecek

AK Parti, şehirleri "kalbinden" dinleyecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:- "Projenin adından da anlaşılacağı gibi 'Şehrim 2023', 2023 için hayallerimizi, hedeflerimizi ve yol haritalarımızı hep birlikte paylaşacağız"- "Şehri en iyi bilenlerden, şehirlerini dinleyeceğiz. Amacımız şehre

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ - AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında cuma günü başlatacakları "Şehrim 2023" projesi ile, yaşadıkları şehri en iyi bilenleri dinleyerek, vatandaşların şehirlere dair hayallerini ve hedeflerini bir stratejiye dönüştüreceklerini söyledi.

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, "Şehrim 2023" projesi kapsamında yaşam ve mekan kalitesi yüksek, kimlikli, sürdürülebilir şehirler kavramlarından yola çıkarak, tıpkı Türkiye'nin 2023 hedefleri gibi her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymayı hedefleyen çalışmalarına yarın başlıyor.

Karaaslan, "Şehrim 2023" projesinin detaylarını, parti genel merkezinde ekibiyle beraber yaptıkları toplantı sırasında AA muhabirine anlattı.

Şehrin tek bir pencereden anlaşılabilecek bir yapı olmadığını belirten Karaaslan, "Şehirleri anlamak için çok yönlü bir bakış açısına ihtiyaç var. Biz de birkaç farklı metodu izleyerek, şehirlerimize doğru yola çıkıyoruz." dedi.

- "Şehirleri anlamanın en iyi yolu şehre giden yoldur"

Karaaslan, "Şehrim 2023" projesi kapsamında yapacaklarını şöyle aktardı:

"Şehrim 2023' otobüsleriyle halkla meydanlarda bir araya geliyoruz. Ardından şehrin bütün aktörlerini bir arada toplayacağımız şehir buluşmalarını gerçekleştiriyoruz. Uzman ve disiplinler arası heyetleri bir araya getirerek, bunları analiz ediyoruz. O şehirde yaşayan veya yaşamayan, gurbette olan vatandaşların kendi şehirleriyle ilgili düşüncelerini, projelerini, hayallerini ve hedeflerini almak için bir aplikasyon uygulama bir de web sayfası üzerinden bir çalışma başlatıyoruz. Cuma günü AK Parti Genel Merkezimizden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla birlikte projemiz başlayacak. Otobüslerimizin biri doğuya biri batıya, biri Bursa'ya biri Van'a yolculukları da başlayacak."

Bunun aynı zamanda bir yol hikayesi de oluşturacağını kaydeden Karaaslan, şehirleri anlamanın en iyi yolunun o şehre giden yol olduğunu söyledi.

- "Amacımız şehre dair hayalleri bir stratejiye dönüştürebilmek"

Karaaslan, şehri en iyi bilenlerden o şehri dinleyeceklerini belirterek, "Amacımız şehre dair hayallerini, hedeflerini, projelerini bir stratejiye dönüştürebilmek, bir vizyon ortaya koyabilmek. Ya da var olan bir vizyonu hep birlikte tekrar masaya yatırmak. Aslında şehrin röntgenini çekmek." ifadelerini kullandı.

Şehrin geleceğine yönelik şehirde yaşayanların ne istediğini anlamaya çalıştıklarını aktaran Karaaslan, "Bu çalışmaların arkasından hazırlanan raporlar, stratejiler, hedefler ya da yol haritaları Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Onun değerlendirmesinin ardından da umuyoruz ki bir yol haritasına dönüşecek." diye konuştu.

- "2023 için hedeflerimizi hep birlikte paylaşacağız"

Karaaslan, şehirlere yönelik yeni bir bakış açısına ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, o nedenle şehirlerin tüm engel grupları, bütün dezavantajlı gruplar açısından daha erişilebilir olması gibi şehri 2023'e taşıyacak kriterler üzerinden ele almak istediklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu konuda çok önemli projelerinin olduğuna işaret eden Karaaslan, "Ama bugün biz genel merkez olarak, sahada birebir halkımızla bir araya gelerek, projenin adından da anlaşılacağı gibi 'Benim Şehrim' yani 'Şehrim 2023', 2023 için hayallerimizi, hedeflerimizi ve yol haritalarımızı hep birlikte paylaşacağız." dedi.

- "Olaya emanet açısından bakıyoruz"

Çiğdem Karaaslan, Anadolu coğrafyasının çok önemli zenginliklerle, miraslarla dolu olduğunu vurgulayarak, "Bu mirasların, bu dönem için emanetçileriyiz. Olaya emanet açısından bakıyoruz. Bu emaneti geleceğe taşıyacak bütün yöntemleri bir arada değerlendirmeyi çok önemsiyoruz. Burada devreye disiplinler arası bir bakış açısı girmekte. Burada sanat tarihçisinden, kentsel tasarımcıya, mimardan şehir plancısına ve sosyoloğa kadar aslında siyasetin sanki dışındaymış gibi görünen ama bana göre tam da merkezinde olan çok önemli uzmanlarla çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı