AK Parti seçim beyannamesini açıkladı: İŞTE KONYA YATIRIMLARI

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı: İŞTE KONYA YATIRIMLARI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nı izleyecek partililer, Ankara Spor Salonu'nu doldurdu. AK Parti'de ana konsept 'Vakit Türkiye Vakti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesinde Konya'dan önemli projelere yer verildi. Beyannamede Konya Metrosu Projesi ve Mavi Tünel İçmesuyu Projesi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Seçim Beyannamesi açıklandı.

İşte beyannamede yer alan Konya projeleri:

Konya Metrosu Projesi

 

21,3 km uzunluğundaki “N. Erbakan Üni.-Yeni YHT Gar-Fetih Cad.-Meram Bld. Hafif Raylı Sistem Hattı” (Ring HRS) projesinin yapım ihalesinin 2018 yılı içinde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. 21,7 km uzunluğundaki “Kampüs-Beyhekim-Yeni YHT Gar-Gar-Meram Belediyesi Hattı” (Kampüs HRS) projesinin yapım ihalesinin ise 2019 yılı içinde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Mavi Tünel İçmesuyu Projesi

680 milyon TL maliyetli proje kapsamında Göksu Havzası’ndaki suların, Bağbaşı, Bozkır ve Afşar barajlarında toplanarak Mavi Tünel vasıtasıyla Konya havzasına aktarılması amaçlanmaktadır. Projeyle, Konya’nın uzun vadeli içmesuyunun karşılanması öngörülmektedir.

Konya Ovası Projesi (KOP)

Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerimizi kapsayan Konya Ovası Projesi Eylem Planı için 2014- 2018 döneminde 9,9 milyar TL tutarında kaynak kullanılması öngörülmüş olup, 2014-2017 döneminde 8,6 milyar TL tutarında harcama gerçekleştirilmiştir.

KOP İdaresi tarafından bölgede bulunan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde kuraklığın önlenmesi, sulamada etkinliğin ve üretimde verimliliğin artırılması amacıyla, mevcut sulama sistemlerin rehabilite edilmesi ve basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasına

yönelik olarak Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP) yürütülmektedir. KOP Projesi alanına yeni katılan Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerinde de KÖSİP projeleri uygulanmaya başlanmıştır. KÖSİP kapsamında bölge İllerine 2011-2017 yılları arasında toplam

552.836.944 TL ödenek tahsis edilmiştir. KÖSİP kapsamında yapılan gölet ve sulama projeleri ile rehabilitasyon projeleri sayesinde bölge genelinde (2017 yılı projelerinin tamamlanmasıyla) yaklaşık 640 adet proje ile 105 bin ha alan tasarruflu su kullanımına imkân sağlayan, modern

sulama sistemlerine kavuşmuş olacaktır. KÖSİP ile büyük bir çoğunluğu dağlık kırsal alanlarda yapılan projelerden 420 milyon TL net gelir elde edilerek 210 bin kişiye istihdam olanağı sağlanmıştır.

Konya'ya İstinaf Mahkemesi

Adaletin daha hızlı ve etkin tecellisi için ihtisas mahkemelerini yaygınlaştıracağız.

İstinaf yargısını yaygınlaştıracak, yeni bölgelerde yeni istinaf mahkemeleri kuracağız. Diyarbakır, Kayseri, Konya, Sakarya, Trabzon ve Van İstinaf Mahkemelerini faaliyete geçireceğiz.

KONYA-KARAMAN-MERSİN HIZLI TREN PROJESİ

İki kesimden oluşan hattın 102 km’lik ve 813 milyon TL tutarındaki birinci kesiminin (Konya-Karaman) altyapı ve üstyapı işleri tamamlanarak dizel işletmeye açılmıştır. Hattın ikinci kesimi olan yaklaşık 244 km güzergâh uzunluğuna sahip 2,9 milyar TL tutarındaki Karaman-Niğde

(Ulukışla)-Yenice hızlı tren projesinde ise yapım çalışmaları devam etmekte olup projenin 2021 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Beyannamede Antalya – Konya – Kayseri YHT hattının öncelikli başlıklar arasında yer alması dikkat çekti.