AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (11)- "AK Parti kadrolarının en önemli farkı proje, eser ve hizmet üreten kadro olmasıdır. Bugüne kadar hep böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır"- "2023 yılında Türk semalarında hem milli muharip uçağı olacak

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti kadrolarının en önemli farkının, proje, eser ve hizmet üretmeleri olduğunu belirterek, "Bugüne kadar hep böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır" dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Seçim Beyannamesini ATO Congresium'da açıkladı.

Davutoğlu, istihdam edilmeleri halinde sosyal destek alan vatandaşların sigorta primi işveren desteğini karşılayacaklarını dile getirdi.

Çevre ve şehircilik alanındaki vaatlerini açıklayan Davutoğlu, AK Parti hareketinin en büyük farklarından birinin çevre ve şehircilik alanında attığı kentsel dönüşüm devrim mahiyetinde adımlar olduğunu, bundan sonra da insana yakışan, insan ihtiyaçlarına cevap veren, insanı yormayan, aksine "mutlu eden kentler inşa etmeyi sürdüreceklerini" kaydetti.

İlerki dönemde dikey değil yatay yapılaşmayı özendirerek teşvik edeceklerini dile getiren Davutoğlu, kentsel dönüşüm alanlarında hakların devredilmesine imkan sağlayacak şekilde gayrimenkul sertifikası modeli geliştireceklerini ifade etti.

Davutoğlu, "Şehir merkezinde kalan küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacak ve şartlarını iyileştireceğiz. Tarihi, kültürel ve estetik değerlerimizle uyumlu kentleri, kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Tarihi şehir merkezlerinin canlandırılmasına yönelik projelere destek vereceğiz. O derece yoğun ve derin tarihi birikimimiz var ki bu tarihi şehirleri korumak boynumuzun borcu. Trafiğin yoğun olduğu tarihi şehir merkezlerinde trafiği yer altına alacağız" diye konuştu.

Alt gelir gruplarının konuta erişimini artırmak için finansman yöntemlerini çeşitlendireceklerini dile getiren Davutoğlu, kentsel dönüşüm yapılması şartıyla, izinsiz yapılara elektrik, su bağlanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şehirlerde, yeni gelişen alanlarda kişi başına 10 metrekare olan yeşil alan şartını 15 metrekareye çıkaracaklarını belirterek, "Orman köylülerimizi yerinde kalkındırmak maksadıyla önümüzdeki 5 yıllık dönemde, beş bin köye beş bin gelir getirici 'Orman Projesi' çerçevesinde ceviz, badem fıstık çamı gibi meyveli orman ağaçların dikeceğiz" dedi.

-"Terör örgütü Silvan'daki bu projeleri sabote etmek için her türlü eylemi yapıyor"

Küresel güç olan Türkiye'nin önündeki büyük projelerden bazılarını açıklayan Davutoğlu, "AK Parti kadrolarının en önemli farkı proje, eser ve hizmet üreten kadro olmasıdır. Bugüne kadar hep böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Bu çerçevede bundan sonra da şimdiye kadar başlattığımız projeler tamamlanacak, yeni ve ülkenin ekonomik hayatını köklü şekilde dönüştürecek, sosyal hayatına katkı yapacak projeleri devreye sokacağız" şeklinde konuştu.

Bugünlerde birçok saldırıya maruz kalan "Silvan 1. Merhale Projesi"  ile önemli gördüğü projeleri paylaşan Davutoğlu, 5,7 milyar liralık proje kapsamında yaklaşık 200 bin hektar alanın sulanmasının hedeflendiğini, bu şekilde en az 200 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlanacağını, çiftçinin gelir ve ürünün artacağını, arazinin değerli olacağını, tarıma dayalı sanayi ve ticaretin gelişeceğini anlattı.

Davutoğlu, "İşte bunun içindir ki bu terör örgütü Silvan'daki bu projeleri sabote etmek için her türlü eylemi yapıyor ama biz de onlara inat bu projeleri inşallah tamama erdirecek, Doğu ve Güneydoğu'ya bereketi, yılları, günleri beraber getireceğiz" dedi.

Ahmet Davutoğlu, 1,88 milyar lira maliyetli "Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi" kapsamında toplam 94 bin 817 hektar alanının sulanacağını belirtti. Sulama yatırımlarının 56 bin hektarlık kısmının 2015, tamamının ise 2018 yılı sonuna kadar biteceğini dile getiren Davutoğlu, Ilısu Barajı'nın ise 2017'de tamamlanacağını, 1200 megavat gücündeki santralin maliyetinin 6,5 milyar lira olduğunu kaydetti.

Mersin-Akkuyu Nükleer Enerji Santrali Projesinin de 20 milyar dolar maliyetinin olduğunu söyleyen Davutoğlu, bu şekilde enerjide dışa bağımlılığın azaltılacağını, Türkiye'de nükleer teknolojinin gelişmesinin sağlanacağını anlattı.

Davutoğlu, kurulu gücü 5 bin megavat olan Sinop Nükleer Enerji Santrali Projesi'nin maliyetinin ise 22 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek "Her bir proje Türkiye'nin milli ekonomisine katkı sağlayacak, önemli kaynak temin edecektir" ifadelerini kullandı.

 Davutoğlu, "Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Projesi" çerçevesinde 60 milyon metrekarelik alanda 4 bin megavat kurulu güçle en büyük güneş enerji santrali kurulmasının planlandığını belirterek, bu şekilde sadece suyun değil, güneşin de büyük bir imkan olarak değerlendireceğini söyledi.

- "Yerli bölgesel uçak projesi havacılıkta ülkemize sınıf atlatacaktır"

"Yerli Marka Otomobil Projesi" hakkında bilgi veren Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Elektrikli yerli marka otomobil imalatının gerçekleşmesi için Ar-Ge başta olmak üzere gerekli altyapının kurulması çalışması sürdürülmektedir. Medarı iftiharımız olan savunma sanayi projeleri. HÜRKUŞ Eğitim Uçağı Projesi, ATAK Helikopter Projesi, Altay Milli Tank Projesi ve MİLGEN gibi gemi projeleri en hızlı ve kısa sürede tamamlanacak şekilde sürdürülüyor. Bölgesel Uçak Yapımı Projesi. 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan Yerli Bölgesel Uçak Projesi havacılıkta ülkemize sınıf atlatacaktır. Şu sözü veriyoruz milletimize, 2023 yılında Türk semalarında hem milli muharip uçağı olacak hem de sivil ve yerli bölgesel uçak Türkiye semalarında uçacak. Haberleşme Uydusu Projesi, TÜRKSAT-6A ile kendi haberleşme uydusunu yapabilen 10 ülkeden biri arasına gireceğiz. Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi. 421 kilometrelik, 6,5 milyar dolar maliyetli bu otoyolu 2020 yılında en geç tamamlamış olacağız. Kamu-özel iş birliği modeliyle bütçeden kaynak ayırmadan yapılacak bu projeyle milyonlarca insanımızın daha kısa sürede daha konforlu seyahat etmesi sağlanacak.

Yine medarı iftiharımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Paşaköy kesimi projesi 95 kilometrelik otoyol ve 2,5 kilometre uzunluğundaki üçüncü köprüden oluşan projenin maliyeti  2,5 milyar dolardır."

- Otoyol projeleri

2023 büyük otoyol projelerinden bir kısmı hakkında da açıklama yapan Davutoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu, Çiğli- Aliağa- Çandarlı Otoyolu, Ankara-Kırıkkale-Derice, Mersin-Silifke, Antalya-Alanya, Ankara-Sivrihisar, Aydın- Denizli, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Balıkesir, Yalova-İzmit projelerinin en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

Bu şekilde Türkiye'nin bir baştan bir başa otoyollar çağdaş ulaşım hattına kavuşacağını söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede büyük tünel projelerimiz de sadece Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde etki yapan projelerdir. 266 kilometre uzunluğunda 122 adet tünel inşa ediyoruz. 2023 yılına kadar ise toplam 700 kilometre uzunluğunda 470 adet tüneli hizmet açmayı hedefliyoruz. Cankurtaran Tüneli Hopa-Borçka arasında 5,2 kilometre, Ovit tüneli Rize-Erzurum arasında 14,2 kilometre, Akdeniz sahilini geçilebilir kılan Mersin-Antalya arasında 28,3 kilometre uzunluğunda 27 adet tünel, Ilgaz Tüneli Çankırı- Kastamonu arasında iki tüp 5 bin 380 metre, Kahramanmaraş Göksun Tüneli- 6. bölge hudusu arasında 4 tünel 10 bin 336 metre, Hatay Hassa tüneli, Hatay, Kilis, Gaziantep.

Üç katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi. Günde 6,5 milyon vatandaşımızın kullanacağı bu proje toplam 9 farklı raylı sistemi birbirine bağlayacak, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin trafiğine nefes aldıracak. Dünyada ilk üç katlı tüneli inşallah İstanbul'a armağan edeceğiz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı