AK Parti Sarayönü İlçe Kadın Kollarından kan bağış kampanyası

AK Parti Sarayönü İlçe Kadın Kollarından kan bağış kampanyası

Sarayönü AK Parti Kadın Kollarının girişimi ile Sarayönün'de kam bağışı kampanyası gerçekleştirildi.Sarayönü Belediyesi önünde yapılan 1 günlük kan bağışı kampanyasına...

 Sarayönü AK Parti Kadın Kollarının girişimi ile Sarayönün'de kam bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Sarayönü Belediyesi önünde yapılan 1 günlük kan bağışı kampanyasına ilgi yoğun oldu. Kampanyada 49 ünite kan toplandı.

Türk Kızılay Derneği Sarayönü Şubesi Başkanı Halil İbrahim Turan, "Kan bağışı hem insanlık görevidir, hem de bağışta bulunan için sağlıktır, sıhhattir. Bir damla kan bir hayat kurtarır düşüncesi ile herkesin kan bağışı konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir" diyerek bağış için teşvikte bulundu.

Turan, şu anda hastanelerde tedavi gören ve kana ihtiyacı olan birçok hastanın olduğunu belirterek; "Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağılıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal, hem de kişisel açıdan çok önemlidir. Kan bağışı toplumsal yardımlaşmanın belki de en önemli noktasıdır" dedi

Sarayönülü vatandaşların kan bağışına duyarsız kalmadıklarını dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"Sarayönü zaten kan bağışı kampanyasında oldukça duyarlı. İlçemiz Konya'da önde gelen ilçelerden biri. Belli periyotlarla önceki dönemlerde yapılan kan bağışlarında ilk sıralarda yer aldı. Bu kampanyada bizleri destekleyen, Sarayönülü vatandaşlarımıza ve özellikle kan bağışçılarına ve Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı'na bu anlamlı davranışlarından dolayı derneğimiz adına sonsuz teşekkür ediyor ve kan bağışına olan ilginin artarak devam etmesini diliyorum."

Kan toplama ekibi sorumlu hekimi, kan ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik, risk taşımayan ve sıhhi yönden de uygun 19-65 yaş arası vericilerden kan alındığını, alınan kanların da uygun ortamlarda korunarak gerekli tıbbi kontrollerin yapılmasıyla merkeze ulaştırıldığını söyledi.

Kan veren vatandaşlara bağışın ardından soda ve bisküvi ikramında bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı