AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan (4):- "Biz ana muhalefet gibi istismar siyaseti değil, hizmet, proje ve eser siyaseti yapıyoruz. Ana muhalefet, FETÖ'ye destek vermekten, bölücü terör örgütüne payanda olmaktan arta kalan vaktini, ne yazık k

SAKARYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz ana muhalefet gibi istismar siyaseti değil, hizmet, proje ve eser siyaseti yapıyoruz. Ana muhalefet, FETÖ'ye destek vermekten, bölücü terör örgütüne payanda olmaktan arta kalan vaktini, ne yazık ki çok lüzumsuz işlerle harcıyor. Hep söylüyorum, bunların Türkiye'de dikili bir ağaçları dahi yok çünkü bunların millete hizmet gibi bir dertleri bulunmuyor. Her fırsatta gerilimi arttırarak, milletimizi birbirine düşürerek, bugüne kadar gelmeyi başardılar." dedi.

Erdoğan, Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 2019'a giden süreçte en büyük referans kaynağının hizmetleri olduğunu söyledi.

Sakarya'da son 15 yılda 19 katrilyonluk yatırım yapıldığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"19 katrilyon... Laf ola beri gele değil. İcraat, icraat... Eğitimde 2 bin 900 yeni derslik inşa ettik Sakarya'da. 9 bin 400 yatak kapasiteli yüksek öğrenim yurtlarını şehrimize kazandırdık. Önümüzdeki yıl Pamukova'da 250 kişilik bir yurt daha açıyoruz. 100 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden birine sahip Sakarya'ya ikinci bir devlet üniversitesi daha kuruyoruz. Sporda, 28 bin seyirci kapasiteli bir stadyumu Sakaryalı sporseverlere armağan ettik. Sağlıkta, 15 yılda 43 tesisi sizlerin hizmetine sunduk. İçinde 200 yataklı Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin de olduğu 7 sağlık tesisimizin inşası sürüyor. Bunların dışında şimdi bir hazırlığımız var o da inşallah bin yataklı bir şehir hastanesi inşası için çalışmalarımız sürüyor. Toplu konutta Sakarya'da 7 bin 400 konut projesini hayata geçirdik. Sakarya'ya 2002 yılına kadar 133 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz 15 yılda buna 211 kilometre daha ilave ettik. Ayrıca 7 projemizin ise inşası sürüyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı kesimi de bunlar arasındadır. Yap-işlet-devret modeliyle ülkemize kazandırılan bu otoyolu inşallah 2020 yılında tamamlıyoruz. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi sadece Ankara ve İstanbul'un değil, aynı zamanda Sakarya'nın da en önemli projelerinden biridir."

Erdoğan, Sakarya'da kurulan hızlı tren fabrikasının hızlı tren setlerini ve metro araçlarını ürettiğini anlatarak, "Şu ana kadar 166 tren setinin üretimi burada tamamlandı. Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-yeni havalimanı-Halkalı hızlı tren projemizin yapım ihalesine bu yıl çıkıyoruz. Uzunluğu 224 kilometre olan bu hat, İpek Demiryolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını oluşturan kısımlarından biri, maliyeti 8,5 katrilyon lira olan bu hızlı tren hattını 2023 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Sakarya sanayisi için çok kritik bir proje olan Karasu Limanı'nın biten kesimlerinin hizmete alındığını hatırlatan Erdoğan, tamamının birkaç aya kadar işletmeye açılacağını söyledi.

Adapazarı'nı Karasu Limanı'na ve Sakarya Sanayi Tesisleri'ne bağlayacak demiryolu projesine değinen Erdoğan, "Ayrıca, tabii Karasu'ya dev bir yatırım daha geliyor, nedir o? BMC, o da Karasu'da inşa ediliyor. Tabii BMC'nin Karasu'da inşa edilmesi demek, aynı zamanda burası savaş sanayinde de savunma sanayinde de önemli bir merkez haline geliyor. Son 15 yılda Sakarya'da toplam 1,2 katrilyon lira tutarındaki tarımsal desteği de hatırlatmak isterim." ifadelerini kullandı.

- "Millet en büyük hakemdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet gibi istismar siyaseti değil, hizmet, proje ve eser siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet, FETÖ'ye destek vermekten, bölücü terör örgütüne payanda olmaktan arta kalan vaktini, ne yazık ki çok lüzumsuz işlerle harcıyor. Hep söylüyorum, bunların Türkiye'de dikili bir ağaçları dahi yok çünkü bunların millete hizmet gibi bir dertleri bulunmuyor. Her fırsatta gerilimi arttırarak, milletimizi birbirine düşürerek, bugüne kadar gelmeyi başardılar. Ancak denizin bittiğini, yalan ve iftiralarla bir yere varamayacaklarını elbette anlayacaklardır.

Atalarımızın güzel bir lafı var, 'Huylu huyundan vazgeçmez.' diyorlar. Bunlar da alışkanlıklarını bir türlü bırakamıyorlar. FETÖ'cülerin kulaklarına fısıldadığı bühtanlar üzerinden milletimizi oyalamaya, ülkeyi kendi kısır çekişmelerine hapsetmeye çalışıyorlar. Biz elbette bunlara prim vermeyeceğiz, kendi gündemimize yoğunlaşacak, Sakarya'ya son 15 senede yaptığımız hizmetleri daha da katlamanın mücadelesini vereceğiz.

Şunu unutmayın, millet en büyük hakemdir. Kendine hizmet edenle sabah akşam Türkiye düşmanlarına yancılık yapanları bu millet görüyor. Kimin ne yaptığını, hangi partinin kendisi için çalıştığını insanımız çok iyi biliyor. Herkesin notunu da seçim sandığı önüne gelince veriyor. İnşallah 2019 seçimlerinde de milletimiz yine basiret ve ferasetle hareket edecek, kendisi ve ülkesi için en doğru olanı Allah'ın izniyle yapacaktır. Bizim görevimiz, o zamana kadar çalışmak, gayret sarfetmektir. Ben bu konuda sizlere güveniyorum."

Sözleri zaman zaman tezahüratlarla kesilen Erdoğan, ana kademe, kadın ve gençlik kollarında yer alan dava arkadaşlarına güvendiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey sizi hatırlatıyor. Bana her şey Sakarya'yı hatırlatıyor. Günümüz kutlu olsun, geleceğimiz hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun."

- Kongreden notlar

Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Mahir Ünal, Mustafa Ataş, Erol Kaya, Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Sakarya milletvekilleri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve ilçe belediye başkanları, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üzerinde Kelime-i Tevhid, ortasında Cumhurbaşkanlığı forsu, altında ise zeytin dalı olan eser hediye etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kufi yazıyla Ali İmran Suresi’nden ayetlerin yazıldığı bir eser armağan etti.

Sahnenin sağ tarafındaki tribünde bordo bere takan gençler yer aldı. Gençler, tüm tribünü kaplayan ve üzerinde "Ey hainler, işbirlikçiler, dış güçler Osmanlı tokadını unutma" yazılı pankart açtı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :