AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3)- "Şüphesiz çaba, gayret, çalışma bizden, netice Allah'tandır. Biz seferle sorumluyuz, zafer Allah'tan. Olaya böyle bakacağız ve yolda öyle yürüyeceğiz. Bizim görevimiz ulaşılmadık tek bir seçmen, kapısı

SAKARYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şüphesiz çaba, gayret, çalışma bizden, netice Allah'tandır. Biz seferle sorumluyuz, zafer Allah'tan. Olaya böyle bakacağız ve yolda öyle yürüyeceğiz. Bizim görevimiz ulaşılmadık tek bir seçmen, kapısı çalınmadık tek bir hane bırakmadan koşmak, koşturmaktır." dedi.

Erdoğan, Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, Türkiye'nin dostluğunun kıymetinin ancak kaybedilince anlaşıldığını, Türkiye'nin her zaman komşularının, kardeşlerinin kendisinden emin olduğu, sırtını dayadığı, itimat ettiği bir ülke olduğunu söyledi.

Vatandaşların hak ve hukukunu koruma noktasında nasıl tavizsiz oldularsa, diğer ülkelerle iş birliğini geliştirmekte de o derece titiz davrandıklarını, önümüzdeki dönemde de aynısını yapacaklarını belirten Erdoğan, Türkiye ile birlikte bölgenin de güvenliği için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Sakarya'nın daima şanına yakışanı yaptığını ve AK Parti'ye sahip çıktığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sakarya son 16 yıldır, demokrasinin, milli iradenin, AK Parti'nin adalet ve kalkınma mücadelesinin en güçlü destekçilerinden biri oldu. Geçen sene toplu açılış töreni vesilesiyle Sakarya'ya geldiğimizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için sizlerin desteğini talep etmiştim. Sakarya'dan sandıkları patlatmasını istemiştim. Sizler de bize Sakarya Demokrasi Meydanı'nda söz vermiştiniz. Sakarya sözünün eri olduğunu 16 Nisan'da bir kez daha gösterdi. Yüzde 68 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oy oranıyla Sakarya Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' dedi. Ahde vefa gösteren, demokrasiye, milli iradeye, geleceğine sahip çıkan tüm Sakaryalı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerinde de Sakarya'dan benzer bir tablo beklediklerini, önce mahalli idareler seçimlerinde, ardından Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerinde Sakarya'dan rekor çıkarılması gereken oy olduğunu söyledi.

- "Yenilendik, güçlendik, hep beraber tazelendik"

AK Parti Sakarya İl Kongresi ile bu yönde önemli bir adım attıklarını belirten Erdoğan, "Sizlerle gurur duyuyorum. Sizler bu yolda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bir taraftan şehrimizi 2019'a taşıyacak kadroları belirlerken, diğer taraftan da sizlerle sevdamızı yeniliyor, yüreklerimizi birbirine kenetliyor, dava ve yol arkadaşlığımızı daha da güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, her kongreyi bugün Sakarya'da olduğu gibi ayrı bir coşkuyla icra ettiklerini, gittikleri tüm şehirlerde çok farklı bir heyecana şahit olduklarını, hem dava arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini hem vatandaşlarla sohbet ettiklerini, hem de muhabbeti perçinlediklerini anlattı.

Aşık Yunus'un "Biz sevdik aşık olduk/Sevildik maşuk olduk/Herdem yeniden doğarız/Bizden kim usanası" dizelerini okuyan Erdoğan, "Biz de yenilendik, güçlendik, hep beraber tazelendik. Sakarya il kongresinin de şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Sakarya teşkilatlarında vazife üstlenmiş herkese şükranlarını sunan, ahirete irtihal etmiş olanlara Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün görevi devreden dava arkadaşlarıma, ülkem ve partim adına minnettarlığımızı ifade ediyor, yeni sorumluluk üstlenen kardeşlerime de mevladan muvaffakiyetler diliyorum. Salondakiler başta olmak üzere, AK Parti teşkilatımızın tempolarını arttırarak şimdiden 2019 seçimlerine hazırlanacağına inanıyorum.

Şüphesiz çaba, gayret, çalışma bizden, netice Allah'tandır. Biz seferle sorumluyuz, zafer Allah'tan. Olaya böyle bakacağız ve yolda öyle yürüyeceğiz. Bizim görevimiz ulaşılmadık tek bir seçmen, kapısı çalınmadık tek bir hane bırakmadan koşmak, koşturmaktır. Bizim görevimiz Türkiye'ye dair hayallerimizi ve hedeflerimizi Sakarya'daki tüm kardeşlerimizle paylaşarak onların gönlünü kazanmaktır."

Gençler başta olmak üzere, kadın kolları ve ana kademeye seslenen Erdoğan, "Tevazu yüceltir, kibir düşürür. Haset bitirir, gurur aldatır. AK Parti, tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi zaferlerini arttırdıkça tevazusunu da büyütmüş bir harekettir. İşte onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız ve mücadelemizi taçlandıracağız." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :