AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1)- "İnşallah son nefesimize kadar yılmadan, yorulmadan, zorluklar karşısında asla pes etmeden bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İşte neredeyiz bugün? Afrin'de. Niye, işgal için mi? Toprak almak için mi? Hayır.

SAKARYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son nefeslerine kadar yılmadan, yorulmadan, zorluklar karşısında asla pes etmeden bu mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, "İşte neredeyiz bugün? Afrin'de. Niye, işgal için mi? Toprak almak için mi? Hayır. Ülkemizi taciz eden teröristler var ya işte biz o teröristleri kovalıyoruz." dedi.

Erdoğan, AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, katılımcılar ile Sakarya'nın ilçeleri ve mahallelerindekileri selamladı.

Bolu'daki kongrede de salonun içi ve dışının tıklım tıklım olduğunu ifade eden Erdoğan, dışarıda salondakilerin en az iki misli Sakaryalı'nın bulunduğunu, onları selamlayarak içeriye girdiğini anlattı.

Erdoğan, "Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece" dedikleri gibi durmadan gece gündüz yola devam ettiklerini dile getirerek, dün önce Mersin'e gittiğini, ardından Antalya'ya geçtiğini, orada da bambaşka bir havanın olduğunu söyledi.

Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Batı Trakya, Kırım, Bulgaristan ve Romanya'daki kardeşlerine de selam ve sevgilerini gönderen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sakarya'nın kardeşi Saraybosna'ya, Üsküp'e, İskeçe'ye, Gümülcine'ye, Kırcaali'ye, Prizren'e, Priştine'ye, Mostar'a muhabbetlerimizi iletiyoruz. Gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş yurt dışındaki tüm kardeşlerimize bizim için Türkiye'nin başarısı için dua eden tüm mazlum ve mağdurlara sizlerin aracılığıyla selamlar gönderiyoruz. Her zaman söylüyorum. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül dünyamızın sınırları bambaşkadır. Türkiye'nin anlamı 780 bin kilometrekarenin katbekat fevkindedir. Kalbimizin bir yarısı İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Antalya, İzmir ise diğer yarısı Halep'tir, Kerkük'tür, Kudüs'tür, Sancak'tır, Buhara'dır, Urumçi'dir. Biz Edirne'nin, Yozgat'ın, Erzurum'un meselesiyle hemhal olduğumuz kadar Kırım'daki, Kafkasya'daki, Türkistan'daki, Afrika'daki, Güney Asya'daki kardeşlerimizin sıkıntılarıyla da dertleniyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için çalıştığımız kadar dünyanın dört bir yanındaki ezilenler için de mücadele veriyoruz."

- "Biz çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdem Bayazıt'ın, "Yüreğim usul usul vuruyor Kafkasyalım/Namludan yeni çıkmış sıcacık kurşun gibi/Dağlılar dağlar gibi ormanlar ordu gibi ağaçlar asker gibi/Bir şimal rüzgarı değil bir Şamil fırtınası/Tutsaklık haritası değil bir zafer coğrafyası/Can pazarında Azerbeycan'da/ Bir türkü işliyor nakışını kalbimin üstüne/ Kurban olayım ayına ayına yıldızına/Bir ucundan dünyanın öbür ucuna/Kan olup dolaşan damarlarımda/Arabistan'da Pakistan'da Türkistan'da" dizelerini okuyarak, gönül coğrafyasının her köşesini kucaklayan cihanşümul bir aşkın tutkunları ve dünyaya sevdalı olduklarını kaydetti.

Milletle beraber tüm insanlığın huzuru ve esenliği için mücadele eden bir davanın neferleri olan gençleri de selamlayan Erdoğan, "Biz birileri gibi sırf çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadık. Biz petrol, altın, elmas için coğrafyamızı kan gölüne çevirenlerden de asla olmadık. Biz binlerce kilometre öteden gelip insan hakları adına insana kıyanlardan, terörle mücadele adına teröristlere destek verenlerden olmadık. Biz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz herkes için adalet istiyoruz. Hürriyet istiyoruz, herkes için emniyet, istikrar, güven istiyoruz. Biz sömürünün olmadığı, bebek cesetlerinin sahile vurmadığı, Akdeniz'in karanlık sularının onbinlerce masum için kabristana dönüşmediği daha merhametli dünyanın mücadelesini veriyoruz. Biz Gazze'de, Doğu Guta'da top oynayan çocukların savaş uçakları tarafında vahşice katledilmediği bir bölgenin hayalini kuruyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, baskı zulüm, işkence görmediği dünyaya kavuşmasının kavgasını verdiklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim mücadelemiz ikbal değil, istikbal mücadelesidir. Bizim kavgamız çıkar değil, hak ve adalet kavgasıdır. AK Parti'ye gönül veren, bu kutlu çatı altında hizmet eden her bir yol arkadaşımın hedefi, gayesi, evet, kızılelması budur. Unutmayın bizim kızılelmamız sonu belli olan değil, bizim kızılelmamız ilayı kelimetullahtır. İnşallah son nefesimize kadar yılmadan, yorulmadan, zorluklar karşısında asla pes etmeden bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İşte neredeyiz bugün? Afrin'de. Niye, işgal için mi? Toprak almak için mi? Hayır. Ülkemizi taciz eden teröristler var ya işte biz o teröristleri kovalıyoruz. Zannediyorum şimdi herhalde 3 bin 500'e ulaşmıştır ama buraya gelmeden önce rakam 3 bin 300'dü, etkisiz hale getirdiğimiz teröristler. Komutana sordum, 'İhtiyaç var mı?' dedim. Dedi ki şu anda hamdolsun iyi gidiyoruz. İhtiyaç olduğu anda hemen bir sefer görev emri çıkarırız, önce ben, sonra hep birlikte yola koyuluruz. Her şeyimiz hazır, her an hazırız. Ölmeye de evelallah bu teröristleri öldürmeye de. Çünkü ölümü korkutmayan ölemez, önce ölümü korkutacağız. Ölümü korkuttuğunuz anda size ölüm hiç bir şey yapamaz."

Erdoğan, Bakara Suresi'nin "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız." ayetini okudu.

(Sürecek)


AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :