AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

İçişleri Bakanı Soylu:- "Biz 2019'a hazırlanıyoruz. 2019, sadece bir seçim değildir. 2019; geçmişimizin emanetinin geleceğe taşınmasıdır, bizim millet irademizin sadece 780 bin kilometrekareye yansıması değildir. 2019, dünyada hak arayan, adalet arayan, e

SAKARYA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz 2019'a hazırlanıyoruz. 2019, sadece bir seçim değildir. 2019; geçmişimizin emanetinin geleceğe taşınmasıdır, bizim millet irademizin sadece 780 bin kilometrekareye yansıması değildir. 2019, dünyada hak arayan, adalet arayan, ezginliklerle bitap duruma düşmüş bütün milletlere yönelik her sandığa giden oyun, Anadolu insanının ortaya koyduğu iradedir ve kararlılıktır." dedi.

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sakarya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Ülkenin, milletin, bu güzel toprakların çok defa olağanüstü dönemden geçtiğini vurgulayan Soylu, "Bu olağanüstü dönemler içerisinde maalesef biz zayıftık, birleşemedik, güçsüzdük ve lidersizdik. 20. yüzyılın başında bu toprakları bize dar etmek isteyenler, bize 'hasta adam' dediler. 21. yüzyılın başına geldik, terör, ekonomik krizler, yolsuzluklar ve bu ülkenin karşı karşıya kaldığı ve takatinin yetmediği depremlerle, güçsüzlüklerle terbiye etmeye çalıştılar. Aslında 21. yüzyılın başında da bizi 'hasta adam' yapmak istediler." diye konuştu.

Soylu, lideriyle beraber dünyaya Anadolu'yla oynanmayacağını göstermeye çalışan AK Parti davasının mensuplarının, 22. yüzyılın başında güçlü, zengin ve kudretli bir ülkeyi inşa ettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bugün de olağanüstü bir dönemden geçiyoruz ama Allah'a hamdolsun ki bu olağanüstü dönemde biz bugün güçsüz, takatsiz, endişeli ve lidersiz değiliz ve liderimizin izinde gidiyoruz. Bu kongrenin bir ruhu, selamı, anlamı var. Biz 2019'a hazırlanıyoruz. 2019, sadece bir seçim değildir. 2019; geçmişimizin emanetinin geleceğe taşınmasıdır, bizim millet irademizin sadece 780 bin kilometrekareye yansıması değildir. 2019, dünyada hak arayan, adalet arayan, ezginliklerle bitap duruma düşmüş bütün milletlere yönelik her sandığa giden oyun, Anadolu insanının ortaya koyduğu iradedir ve kararlılıktır. Hepimizin sorumluluğu var. Bu vesileyle bu salonda 2019'a, 2023'e, 2053'e ve 2071'e taşınan bu heyecanın önünde saygıyla eğiliyor, kongremizin hayırlar getirmesini diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :