AK Parti Rize 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Rize 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1)

RİZE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Onlar kapalı kapılar ardında tuzaklar kurarken, bu milletin aziz fertleri alnı secdede bu parti ve lider için dua ediyordu, hesap edemedikleri oydu. Onlar bedduaların arkasına saklanırken zillet içinde, vatandan uzakta bir diyarda vatan aleyhine beddualar yaparken alnı secdedeki aziz milletimiz AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız için dualar ediyorlardı" dedi. 

Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Rize 5. Olağan İl Kongresi’nde partililere hitap etti.

Rize’nin insanlarının her zaman başını dik tuttuğunu, bunun en güzel örneğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Nasıl Rize’nin dağları, Karadeniz’in dalgaları hiçbir güç karşısında eğilmemişse, durmamışsa biz de bu yolda hiçbir güç karşısında eğilmeyiz, durmayız inşallah" diye konuştu.  

Rize’nin ilçelerini tek tek sayarak, vatandaşlara selam gönderen Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeliyse o kadar da Konyalıdır. Ben de ne kadar Konyalıysam o kadar da Rizeliyim inşallah" ifadesini kullandı. 

Davutoğlu, Rize’nin AK Parti için her zaman baş taçı olduğunu, Rize’nin de AK Parti’ye her zaman en yüksek desteği verdiğini, haziran ayında yapılacak seçimlerde de Rize’den yine rekor beklediklerini dile getiren Davutoğlu, Rizelilerin, AK Parti’nin siyaset sahnesinde yaşadığı zorlukları, engellemeleri en iyi bilenlerden olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanlığı görevini, Erdoğan’dan devraldığında gözünün önüne Erdoğan’ı Pınarhisar cezaevinde ziyaret ettiği günün geldiğini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah şahit ki ne o ne de ben yıllar sonra bir büyük emaneti birbirimize tevdi edeceğimizi düşünmemiştik. Ama o hapishanenin görüşme odasından, o emaneti birbirine tevdi eden ve o emaneti taşıma kararlılığını gösteren iki kardeş, iki dava arkadaşı çıktı. Allah’a hamd-ü senalar olsun. Pınarhisar’da o görüşmemizde, dışarıda yazılan şuydu: 'Muhtar bile olamaz'. Onların muhtar bile olamaz dediği yiğit adam Cumhurbaşkanı oldu mu? Demek ki milletin kararını manşetler vermiyor, demek ki birileri perde arkasında toplantılar yaparak, kumpaslar yaparak kaderi belirleyemiyor. 'Kaderin üstünde kader var' diye inanan bizler kaderimizi Rabbimize, geleceğimizi milletimize emanet ettik." 

AK Parti’nin kuruluşu ve iktidara gelme sürecinde yaşananları anlatan Davutoğlu, tüm engellemelere, yasaklamalara rağmen AK Parti’nin başarıyla yoluna devam ettiğini, kendisinin de yaklaşık 7 yıl başdanışman olarak Erdoğan ile tüm süreçleri yaşadığını dile getirdi.

Davutoğlu, AK Parti’nin girdiği seçimlerde aldığı başarıları hatırlatarak, milletten başka hiçbir güç odağının AK Parti’nin çalışmalarını engelleyemeyeceğini belirtti. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"2011 seçimlerinden sonra engelleyemedikleri hareketi başka provokasyonlarla engellemeye çalışıyorlar. Gezi provokasyonları… 8-10 ağacın bir yerden bir yere taşınması için ülkeyi kaosa sürükleyen o provokatörler, Yalova’da asırlık çınarlar kesildiğinde seslerini çıkarabildiler mi? Çünkü mesele, tam da onların dediği gibi, ağaç meselesi değildi. Mesele milletten güç alan bir iktidara darbe yapma, milletten güç alan bir hükümeti bulunduğu makamdan uzaklaştırma çabasıydı. Engelleyebildiler mi, hedeflerine ulaşabildiler mi? Ulaşamadılar. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti kadrolarının arkasında sadece millet vardı. Sadece Allah’a ve millete güvenerek yola çıkmıştı.

Gezi olaylarında başarılı olamayınca 17 Aralık ve 25 Aralık provokasyonları başladı. Bu sefer başka bir maskeyle, dini görünüm altında olan bir paralel çeteyle bu işe yeltendiler. Bu çete üzerinden halkın iradesiyle iş başına gelmiş hükümeti yerinden etmeye çalıştılar ve yargı adına aynen 27 Mayıs darbesi gibi ileride bir utanç belgesi olacak şekilde görevini sürdürmekte olan bir Başbakan için 'dönemin başbakanı' diye iddianame hazırladılar. O kadar emindiler ki bu tuzaktan sonra Başbakanımızı yerinden edecekler ve kendi istedikleri tür bir yönetim kuracaklar. Onlar kapalı kapılar ardında bu tuzakları kurarken, bu milletin aziz fertleri alnı secdede bu parti ve lider için dua ediyordu, hesap edemedikleri oydu. Onlar bedduaların arkasına saklanırken zillet içinde, vatandan uzakta bir diyarda vatan aleyhine beddualar yaparken alnı secdedeki aziz milletimiz AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız için dualar ediyorlardı. Durduramadılar, engelleyemediler 30 Mart’ta halk gerekli mesajı verdi." 

Aynı güçlerin, 30 Mart seçimlerinin ardından Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını engellemeye çalıştığını belirten Davutoğlu, "Her türlü oyunu, her türlü tuzağı kurdular. Yetmedi bütün partiler bir araya geldi ve çatı aday çıkardılar. Onlar çatı aday çıkartırken, çatı adayla uğraşırken biz sadece ve sadece milletin kendisiyle iletişime geçtik ve milletin kendisiyle yol yürüme kararlılığını gösterdik" diye konuştu. 

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı