AK Parti MYK'da devir teslim

AK Parti MYK'da devir teslim

Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ünal, görevi Yılmaz'dan devraldı

ANKARA (AA) - AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, görevi Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'dan devraldı.

Yılmaz, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıldır yürütmekte olduğu görevi Ünal'a devrettiği için büyük bir gönül huzuru duyduğunu belirterek, "Mahir Bey, Mecliste daha önce grup başkanvekilliğimizi yaptı. Hükümetimizde birlikte görev yaptık bir süre. Kültür ve Turizm Bakanımız olarak görev yaptı. Şimdi de bu sac ayağının sonuncusunu tamamlıyor. Partide de genel başkan yardımcısı olarak göreve başlıyor. Üç tarafta da en üst düzeyde yöneticilik yapan nadir siyasetçilerden biri oldu." diye konuştu.

Ünal'ın her yaptığı görevde farkını ortaya koyduğunu ve entellektüel derinliğini yaptığı işe yansıttığını vurgulayan Yılmaz, kendisine başarılar diledi.

Yılmaz'ın, yeni genel başkan yardımcısının iletişim alanında uzmanlığı olduğunu hatırlatması ve tanıtım, medya konularında yüksek bir performans ortaya koyacağına olan inancını dile getirmesi üzerine Ünal, "Beklentiyi yükseltmeyelim." dedi.

"Enformasyon toplumunda yaşıyoruz ama aynı zamanda dezenformasyon toplumu" değerlendirmesinde bulunan Yılmaz, bunun bir taraftan gelişme diğer taraftandan da yanlış algılar oluşturan, bunun üzerinden de yanlış algıları besleyen bir ortam olduğunu vurguladı.

Ünal'ın Parti Sözcülüğü ve Tanıtım Medya Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bilgi kirliliği ile en etkili şekilde mücadele edeceğine inandığını belirten Yılmaz, "İnsanımızın, partimizin politikalarıyla ilgili bilgileri birinci elden ve temiz şekilde alması lazım. Partimizin yetkilileri tarafından, partimizin politikaları konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi önemli. O görevinde de değerli kardeşime başarılar diliyorum. En zor görevlerden biri ama en güzel şekilde yapacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, 15 Temmuz şehidi Erol Olçok'u rahmetle yad etti.

- "Erdoğan'ın partiye dönmesiyle siyaset merkezini buldu"

Mahir Ünal da Cevdet Yılmaz'a teveccühü için teşekkür ederek, kendisiyle referandum sürecinde çalışma imkanı bulduğunu anımsattı.

AK Parti'nin bir siyaset okulu olduğuna işaret eden Ünal, Yılmaz'ın da bulunduğu her görevi layıkıyla yerine getirdiğini bildirdi.

Yılmaz'ın gelecek süreçte ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevine devam edeceğini hatırlatan Ünal, o alanda da çok büyük katkılar sunacağını dile getirdi.

Bundan sonraki süreçte siyasetin merkezinin ve üretildiği yerin siyasi partiler olacağına dikkati çeken Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiye dönmesiyle siyasetin tekrar kendi mecrasına oturduğunu, merkezini bulduğunu aktardı.

AK Parti'nin siyaseti daha güçlü, daha üretken, daha hızlı ve sorunlara, taleplere dönük genel başkan yardımcılıklarında daha aktif olacağının altını çizen Ünal, bu alanda Yılmaz'a büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Yılmaz'ın yüksek deneyimiyle AK Parti'nin ekonomi siyasetine büyük katkı sunacağını vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Önümüzde 2019 seçimleri var. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da sık sık belirttiği gibi bundan sonra artık yüzde 40'larla seçim kazanma dönemi kapandı. Bundan sonra artık 50 artı birin kazandığı bir süreç başlıyor. Gerçek anlamda bütün siyasetçilerin, siyasi partilerin siyaset yapmak zorunda olduğu bir dönem başlıyor. Siyasette hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte hem paradigmamız hem bakış açımız hem siyaseti algılama biçimimiz hem de kurumları algılama biçimimiz değişiyor. Muhalefetin buna uyum sağlaması çok önemli. Bugün Cumhurbaşkanımız aynı zamanda Genel Başkan sıfatıyla TBMM AK Parti grubunda grup toplantısı yaptı. Bu siyasetin güçlenmesi açısından son derece kıymetli ve önemli bir şey, verdiği mesajlar itibarıyla. İnşallah önümüzdeki süreçte AK Parti, Türk siyasetinin merkezinde, Türkiye'nin 2023, 2053 hedeflerine dönük her alanda siyaset üreten ve ürettiği siyaseti doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan yönüyle yoluna devam edecek. Sayın Bakanıma nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum."

Ünal ve Yılmaz, devir teslim töreninde birbirlerine çiçek takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :