AK Parti MYK toplantısı

AK Parti MYK toplantısı

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay: (1)- "(Ramazanda) Bilhassa terörle mücadele verilen, bu terörle mücadelenin yürütüldüğü güneydoğu bölgemizde özellikle yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik"- "Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azm

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, ramazanda terörle mücadelenin yürütüldüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik yapılabilecek çalışmaları değerlendirdiklerini bildirdi.

AK Parti Sözcülüğü görevine getirilen Aktay, partisinin Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Aktay, açıklamasında, Şırnak ve Van'da şehit düşen polis ve askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileğinde bulundu.

Terörle mücadelenin Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olduğunu dile getiren Aktay, "İnşallah bu gündemi, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmetmiş bulunuyoruz. Hükümet olarak tabii bu konuyu gündemimizden çıkarmaya azmetmiş olduğumuzu her vesileyle ifade ediyoruz." diye konuştu.

Aktay, toplantıda ele alınan konulardan birinin terörle mücadele olduğunu, terörle nasıl mücadele edileceğine, terörle mücadelenin toplumsal yan etkilerinin nasıl telafi edebileceklerine dair görüşleri tartıştıklarını anlattı.

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da gerçekleştirilen kutlamalara da değinen Aktay, "Türkiye'nin tarihinde çağ açıp çağ kapatmış tarihi hadisenin 29 Mayıs itibarıyla dün muhteşem bir törenle İstanbul’da kutlanmasına, bütün dünya şahitlik etmiş oldu. Sadece bu kutlamanın bu görkemle yapılmış olması bile şu an itibarıyla Türkiye'nin dünyaya vermiş olduğu önemli bir mesaj olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

- "AK Parti içerisinde herhangi bir çatlak ihtimali yok"

Aktay, yeni kurulan 65. Hükümet'in de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en hızlı güven oyu alan hükümet olduğunu belirterek, "Memleketimize, vatanımıza, tarihime hayırlı uğurlu olsun. Hükümetimiz kurulduğu hızla aynı orantıda faaliyetlerine de hemen başlamıştır." dedi.

Yeni hükümetin bundan sonra ekonomik kalkınma hedefine öncelik vereceğini, yeni anayasa ve Türkiye'deki sistem tartışmalarının da hızla hak ettiği gündemi bulmasının sağlanmış olacağını ifade eden Aktay, şunları kaydetti:

"Tabii hükümetimiz en hızlı kurulan, en hızlı güven oyu almış hükümet oldu. Biliyorsunuz, 315 milletvekilinin katılımıyla oyuyla seçildi. Bu tabi firesiz bir AK Parti Hükümeti, AK Parti Gurubu bütün üyeleriyle birlikte TBMM çatısı altında hazır bulundu ve 'Evet' oyu verdi ama basın yayın organlarında çıkan bir habere dikkat çekmek istiyoruz. Bazılarının nasıl bir hevesin peşinde olduklarını göstermesi açısından da ilginç durum oluşturmuştur. Bolu Milletvekilimiz Ali Ercoşkun yoktu, çünkü önemli uluslararası toplantıya katılması gerekiyordu. Akdeniz İçin Birlik Toplantısı'na, Parlamenter Asamblesi Toplantısı'na katılmıştı ve toplantı neticesinde önceden gündemli bir şekilde başkanlık seçimi yapılacaktı. Sayın Ercoşkun dönem başkanı seçilmişti. Kendisini tebrik ediyoruz. Bu tabi Türkiye için çok önemli bir toplantıydı. Kendisi bu takdir edildiği için, onun orada bulunması, gurubumuzun izni dahilinde mümkün olmuştur."

Aktay, "Birilerinin bir fireden, fire ihtimalinden nasıl bir medet ummuş olduklarını görmek açısından çok manidar durum oluşturmuştur ama korkarım onlar için, onların ümitlenebilecekleri AK Parti içerisinde herhangi bir çatlak ihtimali onlar için yok." şeklinde konuştu.

- Ramazanda güneydoğuda yapılacak çalışmalar

MYK'da, ramazana yönelik planlanan parti faaliyetlerinin de ele alındığını bildiren Aktay, şunları söyledi:

"11 ayın sultanı olan ramazan, ülkemizde önemli manevi iklimin oluşmasına yol açıyor. Gerilen ortamı yumuşatan, çatışma iklimini manevi havaya sokan önemli zaman dilimi. Bu zaman dilimini ülkemiz için en hayırlı biçimde, partimizi daha iyi motive edecek şekilde organize etmek üzere bir takım istişarelerde bulunduk. Bilhassa terörle mücadele verilen, bu terörle mücadelenin yürütüldüğü güneydoğu bölgemizde özellikle yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik."

Terörle mücadelenin, Türkiye'nin önemli bir hadisesi olduğunu dile getiren Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu mücadeleyi yaparken, bunun yol açabileceği bir takım kırılganlıklar, bir takım tahribatlar ne yazık ki hepimizin gözü önünde cereyan ediyor. Çok şehitler vermekteyiz, öbür tarafta da terör örgütüne ciddi zayiatlar verdirilmektedir. Tabii terörle mücadele bir zeminde, şehirlerde yürütülmekte, şehirler tahrip edilmektedir. Tahrip edilen şehirlerde esnafın ekonomik faaliyeti neredeyse durma noktasına gelmektedir. Önemli sayıda insanların ekonomik hayatı ciddi anlamda etkilenmektedir, sosyal hayatları ciddi anlamda etkilenmektedir."

Aktay, "Biz toplum olarak bir bütünüz. Türkiye’yi bir bütün olarak tutmak, bir bütün olarak tutarken o beden bütünlüğü, toplumsal beden bütünlüğünü en sağlıklı şekilde yürütme noktasında bir takım sorumluluk sahibiyiz. Bu sorumluluğu ifa etmek durumundayız. Bu sorumluluklar çerçevesinde orada yürütülecek bir takım faaliyetler var. Bu vesileyle ramazan ayını insanların birbirleriyle daha fazla kaynaşmasını, birbirlerini daha iyi anlamasını sağlayacak bir zemin olarak değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :