AK Parti MYK toplantısı

AK Parti MYK toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (1)- "Bir akademisyen olarak, bir Başbakan Başdanışmanı ve Büyükelçi olarak, Dışişleri Bakanı olarak ve Başbakan olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için en büyük gurur vesilesi olmuştur"- "Benim b

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletin hizmetinde olmanın kendisi için en büyük gurur vesilesi olduğunu belirterek, "Benim bu dönemde en önemli hedef olarak kendime tayin ettiğim husus, Türkiye'nin geleceğini Türkiye'nin kaderini temsil eden, AK Parti'mizin birliğini beraberliğinin muhafazası olmuştur." dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak bütün milletimi, herbirinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum" sözleriyle başlayan Davutoğlu, son 25 yıldır modern tarihin en köklü dönüşümlerinin geçtiği bir sürecin içinde bulunduklarını bildirdi.

"Bu 25 yıllık tarihte bir akademisyen olarak, bir Başbakan Başdanışmanı ve Büyükelçi olarak, Dışişleri Bakanı olarak ve Başbakan olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için en büyük gurur vesilesi olmuştur" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Allah bu hizmetlerin karşılığını en hak ettiğimiz şekilde versin niyazında bulunarak bugün sizlerin huzurunuza çıkmış bulunuyorum. Bildiğiniz gibi 28 Ağustos 2014 tarihinde partimizin Olağanüstü 1. Kongresi'nde kurucu Genel Başkanımız Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan kutsal bir emaneti devraldım. Bu emaneti devralırken orada yaptığım konuşmada vurguladığım temel hususları hep hayatımda ve daha sonra Başbakanlık dönemimde kendime şiar edindim. Bugün geriye dönüp baktığımda, bu hususlardan hiçbir şekilde ayrılmadığımı ve bu hususların hayata geçmesi için canla başla çalıştığımı düşünüyorum. Bunun şahidinin aziz milletimiz olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu dönemde yaşananlar, yaşadıklarımız tarihin ve milletin şahitliğinde gerçekleşti."

- "Kurucu, karizmatik bir liderden sonra..."

Şimdi gelinen noktada, birlikte bir muhasebe ve bundan sonraki gelecek perspektifle ilgili kanaatleri paylaşmak gerektiği inancında olduğunu belirten Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yaklaşık 20 aylık süreç, 3 döneme ayrılabilir. Birinci dönem 28 Ağustos 2014 ile 7 Haziran 2015 tarihleri arasındaki dönemdir. Yani 62. Hükümet dönemi. Bu dönemin en önemli meydan okuması, kurucu, karizmatik bir liderden sonra AK Parti'nin bir bütün olarak geleceğe hazırlanmasıydı. Geçmişteki siyasi tecrübeler göstermiştir ki karizmatik liderlerden sonra bir boşluk doğar, bu boşlukta partiler yavaş yavaş kendi özelliklerini kaybetmeye başlarlar. Benim bu dönemde en önemli hedef olarak kendime tayin ettiğim husus, Türkiye'nin geleceğini Türkiye'nin kaderini temsil eden, AK Partimizin birliğini beraberliğinin muhafazası olmuştur. O günleri hatırlayınız, birçok yorumlar yapılıyordu. Üç dönemlik arkadaşlarla ilgili değişik kanaatler serdediliyordu. O günden bugüne hamdolsun gururla, huzurunuzda ifade ediyorum ki, benim AK Parti Genel Başkanlığım döneminde bu partiden tek bir istifa yaşanmamış tek bir kardeş ihtilafı görülmemiş ve partimizin omurgasından da yapısından da hiçbir şey eksilmemiştir. Bu önemli bir meydan okumaydı. Geçmişte ANAP ve Doğruyol tecrübelerini bilenler bugün bu noktada elde ettiğimiz başarıyı herhalde görürler. Bu çerçevede bu konuda bana katkıda bulanan bütün arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum."

Davutoğlu, 62. Hükümet döneminde ikinci hedefinin suhuletle ülkeyi seçime götürmek olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimleri ve paralel yapı faaliyetleri, Suriye’de ortaya çıkan gelişmeler, birçok husus suhuletle ülkeyi seçime götürme bağlamında meydan okumaları beraberinde getiriyordu. Birçok kaos senaryoları söz konusuydu. Hamdolsun, 62. Hükümetimiz 7 Haziran seçimlerine ülkeyi suhuletle götürdü. Üçüncüsü ülke güvenlik bağlamında, daha Başbakan olduğum andan itibaren başlayan bir meydan okuma vardı. Kobani olayları bahane edilerek yürütülen, 6-7 Ekim terör olayları, hem bu olayların üstesinden gelmek hem yaraları sarmak hem de daha kapsamlı terör tehdidiyle karşı karşıya kaldığımızda söz konusu olacak hazırlıkları yapmak üzere kapsamlı bir güvenlik planlamasını arkadaşlarımızla birlikte hayata geçirdik.

Bu dönemin dördüncü hedefi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlatılan bütün yatırımların eksiksiz sürdürülmesi, bu yatırımların devam etmesi yanında ülkenin ekonomik istikrarının muhafaza edilmesiydi. Geçtiğimiz günlerde Osman Gazi Köprüsü'nün onurunu hep beraber yaşadık, yine buradan onurla ifade ediyorum. Başında bulunduğum Bakanlar Kurullarının dönemlerinde hiçbir yatırım geride kalmamış, hiçbir yatırımın takviminde aksama söz konusu olmamıştır. O günlerde 2014 sonlarında ilan ettiğimiz 25 öncelikli dönüşüm programlarıyla ekonomimizin çerçevesi çizilmiştir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :