AK Parti MYK toplantısı

AK Parti MYK toplantısı

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay: (1)- "Yarın Sayın Devlet Bahçeli'yle Sayın Başbakanımız Genel Başkanımız Binali Yıldırım bir araya geleceklerdir ve öyle zannediyorum ki yarın itibarıyla metne son şekli verilerek, en kısa sürede Türkiye Büy

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Yarın Sayın Devlet Bahçeli'yle Sayın Başbakanımız Genel Başkanımız Binali Yıldırım bir araya geleceklerdir ve öyle zannediyorum ki yarın itibarıyla metne son şekli verilerek en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine sunulacaktır." dedi.

Aktay, parti genel merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde meydana gelen yangında hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine de başsağlığı, yaralananlara da şifa dileyen Aktay, MYK'da olayın gündeme geldiğini ve bununla ilgili geniş soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Toplantıda AK Parti Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın bir sunum yaptığını aktaran Aktay, siyaset akademisinin önümüzdeki dönem planlanması hususunda akademi gündeminin nasıl belirleneceğine ilişkin kurul üyelerini bilgilendirdiğine değindi.

Toplantının bir diğer gündem maddelerinin de Türkiye'deki adalet hizmetlerinin değerlendirmesi olduğunu belirten Aktay, konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın adalet hizmetlerinin toplumdaki genel algısı ile sorunlarına ilişkin kurul üyelerine sunum yaptığını ve görüşlerini aldığını ifade etti.

Anayasa çalışmalarının da gündemlerinde olduğunu vurgulayan Aktay, bu çalışmayı AK Parti'nin tek başına yürütmediğini hatırlatarak, "Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Başbakanımız Genel Başkanımız Binali Yıldırım'ın beraber yürüttükleri bir diyalog." dedi.

- "Tarafların diyaloğa açık olması çok önemli bir konu"

Anayasa çalışmalarının iki partinin kurumları arasında yürütüldüğüne dikkati çeken Aktay, bu işi AK Parti adına sürdüren Genel Sekreter Abdülhamit Gül'ün verdiği bilgiler istikametinde AK Parti ve MHP arasında, Türk siyasetinde özlenen ve model alınabilecek çok güzel bir işbirliğinin yürütüldüğünü ifade etti.

Yasin Aktay, "Siyasette herhangi bir partinin, herhangi bir tarafın her şeyi kendi istedikleri gibi olabileceğini söyleyemeyeceğini" belirterek, şöyle devam etti:

"Tarafların diyaloğa açık olması, genel anlamda bir siyaset performansı açısından çok ciddi, çok önemli bir konudur. Bu konuda ne yazık ki siyasetin imkanı ciddi anlamda kısaltılmış, daraltılmış olur. Bu konuda ne yazık ki muhalefetin, iktidarın her dediğini olumsuzlama şeklinde yorumlayan bir bakış açısının siyasete hiçbir katkı yapmadığını görüyoruz."

Muhalefeti de eleştiriyi de her zaman kendilerine katkı verecek bir imkan olarak gördüklerini vurgulayan Aktay, "Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi muhalefeti de yapıyor bir yandan. Bir yandan da Türkiye'nin geliştirilmesi, imkanlarının daha iyi arttırılması hususunda gereken katkıyı vermekten de geri durmuyor." dedi.

Aktay, anayasa çalışmalarını birlikte yürüttükleri MHP'ye teşekkür etti. Aktay, çalışmaların uzuyor olmasının ve kamuoyunun daha az bilgilendirilmesinin aradaki iki parti arasında devam eden diyaloğun, iki tarafın da bu konudaki katkılarına saygı duymak için başvurulan bir yol olduğunu bildirdi.

- Yıldırım ve Bahçeli yarın bir araya gelecek

AK Parti ve MHP arasında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Aktay, "Yarın da Sayın Devlet Bahçeli'yle Sayın Başbakanımız Genel Başkanımız Binali Yıldırım bir araya geleceklerdir ve öyle zannediyorum ki yarın itibarıyla metne son şekli verilerek en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine sunulacaktır." diye konuştu.

İlk etapta üç öneri sunduklarını ancak bunların ikisinin tamamen elendiğine dikkati çeken Aktay, "Tamamen yönetim şekli üzerine odaklanmış bir revizyon. Yine adı Cumhurbaşkanı olacak, cumhurbaşkanlığı sistemi olarak devam edecek ama teknik itibarıyla gereken değişikliklerin yapılacağı bir metin olacak." ifadesini kullandı.

Aktay, kurul üyelerinin, partilerinin TBMM Grup Başkanvekilleri tarafından bilgilendirildiğini bu kapsamda Meclis gündemindeki 85 madde olarak öngördükleri Milli Eğitim Kanun Tasarısı'nın bugün veya yarın yasalaşmasını beklediklerini söyledi.

Yasin Aktay, 5 Aralık'ta da bütçe görüşmelerinin başlayacağını kaydetti.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :