AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Muş:

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Muş:

"DİSK Genel Kurulu'nda 'katil devlet' sloganları atılıyor ama Kılıçdaroğlu bundan rahatsız olmayacak ki orada konuşma yapmayı tercih ediyor. Üstelik konuşmasında 'katil devlet', 'katiller' sloganlarına en ufak bir tepki vermiyor"

ANKARA (AA) - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, "DİSK Genel Kurulu'nda 'katil devlet' sloganları atılıyor ama Kılıçdaroğlu bundan rahatsız olmayacak ki orada konuşma yapmayı tercih ediyor. Üstelik konuşmasında 'katil devlet', 'katiller' sloganlarına en ufak bir tepki vermiyor" ifadesini kullandı.

Muş, yaptığı yazılı açıklamada, DİSK Genel Kurulu'nda yaşananları eleştirdi.

Genel kurulda yaşanan protestolara rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığını belirten Muş açıklamasında, "DİSK Genel Kurulu'nda 'katil devlet' sloganları atılıyor ama Kılıçdaroğlu bundan rahatsız olmayacak ki orada konuşma yapmayı tercih ediyor. Üstelik konuşmasında 'katil devlet', 'katiller' sloganlarına en ufak bir tepki vermiyor. Terör örgütünü aklamaya çalışanların slogan attığı bir güruha hitap etmek Kılıçdaroğlu’nun zihniyetini ortaya koyması bakımından önemlidir" görüşüne yer verdi.

"Herkes sevdikleriyle haşrolur 'katil devlet' sloganları arasında Demirtaş ile birlikte pişkin pişkin gülen Kılıçdaroğlu da kimlerle aynı safta yer aldığını göstermiştir" ifadesini kullanan Muş, şunları kaydetti:

"Katil devlet sloganı atanlara karşı kürsüde en ufak bir söz söylemeyen Kılıçdaroğlu’na sormak lazım, sen bu devlete hiçbir aidiyet duygusu hissetmiyor musun? Devletimize, polisimize, askerimize yönelik katil sloganlarından hiç rahatsız olmadın mı? 'Cizre’ye uzanan eller kırılacak' sloganlarıyla yapılan tehditler seni rahatsız etmedi mi? Gerçi Londra’da, PKK’nın Suriye kolu PYD’lileri öven CHP milletvekiline tek kelime söylemeyen Kılıçdaroğlu’ndan bu sloganlara tepki vermesini beklememek lazım. Terörü her fırsatta öven Demirtaş’ın durumu zaten malum. Kendisi ve partisi terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı gibi hareket ediyor. Dolayısıyla bugün sloganı atanları da onlardan rahatsızlık duymayarak salonda pişkin pişkin gülen Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ı da kınadığımı belirtmek istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :