AK Parti MKYK Üyesi Soylu:

AK Parti MKYK Üyesi Soylu:

"Bu millet, 'ülke, devlet, esnaf batsın, insanlar huzursuz olsun, ben bundan istifade edeyim' diyen bir siyasi anlayışı bilin ki kuyruğundan yakaladığı gibi dışarıya atar"

TRABZON (AA) - AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Bu millet, 'ülke, devlet, esnaf batsın, insanlar huzursuz olsun, ben bundan istifade edeyim' diyen bir siyasi anlayışı bilin ki kuyruğundan yakaladığı gibi dışarıya atar" dedi.

Soylu, Ortahisar ilçesine bağlı Bahçecik Mahallesi'ndeki Yardımlaşma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneğinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan sürece ilişkin bilgi vererek, "Neler gördük, neler... Türkiye'nin şu zor günlerinde bile 'hayır' demeyi dillerine pelesenk etmiş bay hayır. Her şeye 'hayır.' Ülkemin insanının içi kan ağlıyor, 'hadi bakalım bu ülkenin siyasetçileri, yöneticileri hiç olmazsa gönlümüze su serpsinler' diye bir anlayışı ortaya koyması siyasetçilerden beklenirken her şeye hayır" ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ankara'da yaşanan saldırının ardından siyasi partilerin liderleriyle görüşme talebinde bulunduğunu anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"Kıymetli Başbakanımız, 'Hep beraber bir araya gelelim, dünyaya Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, bu işlerden sarsılmayacağımızı gösterelim. Gün bugündür, birlikte olalım. Bu iş parti meselesi değildir, memleket meselesidir' diye bir tabloyu ortaya koyuyor, ona da 'hayır.' Peki siyasetçi ne yapacak? Çözüm üretmeyecek mi yoksa çözümsüzlüğün bir parçası mı olacak? Bu millet, 'ülke, devlet, esnaf batsın, insanlar huzursuz olsun, ben bundan istifade edeyim' diyen bir siyasi anlayışı bilin ki kuyruğundan yakaladığı gibi dışarıya atar."

Soylu, ülkelerin başına böyle bir iş geldiği zaman yek vücut, tek yumruk olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yapılması gereken şey hep birlikte dünyaya karşı 'biz biriz, iriyiz, diriyiz, biz Anadolu topraklarının insanlarıyız' diye birliğimizi en gür sesimizle duyurmaktır. Her şeye siyaset gözüyle bakılmaz, her şeye 'siyaset olacak' diye de bakılmaz. Eğer siz böyle bir tabloyu bugün, ülkede siyasetin adamları olarak yansıtmıyorsanız 'burada bir eksiklik, yanlışlık' var demektir. Millet, bu eksikliğin bedelini size sandıkta bir şekilde ödetecektir. Her zaman olduğu gibi millet susar, içine atar, izler ama sandığa geldiği zaman reyinin rengini, o gördüğü olayların çerçevesi içerisinde belirlemeye çalışır."

- "Büyük, yeni ve demokratik Türkiye'yi hep beraber oluşturacağız"

"Herkes oyunu bir şekilde bozmaya çalışıyor" ifadesini kullanan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin huzurunu bozmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Maalesef ağzından bu memleketin hayrına henüz bir cümle çıkmış değil. Üzülerek söylüyorum, 'Türkiye, Suriye olsun, Irak olsun' diye, 'Türkiye'nin içi karışsın' diye ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bu ülke öyle bir istikamet aldı ki öyle bir istikamette yürüyor ki ayaklarının üzerinde duruyor, sarsılmıyor. İtiyorlar, düşürmek istiyorlar ama millet öyle bir duruş ortaya koyuyor ki bu duruşundan hiçbir şekilde vazgeçmiyor. Millet, Türkiyemizin geleceğine ait ne hayalleri, idealleri varsa onların hiçbirinden vazgeçmiyor."

Soylu, milletin, sürekli kendilerine gayretle çalışmaları ve morallerini bozmamaları yönünde telkinde bulunduğunu anlatarak, "Milletimiz, 'sizden büyük Türkiye'yi bekliyoruz. Biz yerimizde sağlam duruyoruz siz de sağlam durun. Sizden PKK'nın tasfiye edilmesini istiyoruz hiçbir şey istemiyoruz ne maaş ne para ne pul. Ülkemin başındaki bu belayı söküp atın' diye bize talimat veriyor. Bilinmesini istiyoruz ki ülkemizin başındaki bu belayı söküp atacağız ve PKK'yı tasfiye edeceğiz. Büyük, yeni ve demokratik Türkiye'yi hep beraber oluşturacağız" dedi.

Konuşmasında Aydın Doğan'ı da eleştiren Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün Selahattin Demirtaş'ı çıkarıyor Hürriyet gazetesi ama arkasındaki Apo resmini bir şekilde silerek, ortadan kaldırarak. Ey Aydın Doğan, evinin tamamını Apo resmi yap da millet senin ne mal olduğunu görsün. İşi gücü bu ülkenin, milletin değerlerine saldırmak, işi gücü Anadolu'nun değerlerine saldırmak, işi gücü milletin iktidar olmasını, milletin yarınlara güçlü şekilde gitmesini engellemek, başka hiçbir şey değil, başka hiçbir arzusu yok."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı