AK Parti MKYK Üyesi Gedikli:

AK Parti MKYK Üyesi Gedikli:

"(CHP'li Altay'ın TBMM Başkanlık Divanı'na Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatması) CHP'nin yaptığı doğrudan doğruya milletimize karşı terbiyesizliktir"

ANKARA (AA) - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın TBMM Başkanlık Divanı'na Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatmasına ilişkin, "CHP'nin yaptığı doğrudan doğruya milletimize karşı terbiyesizliktir" dedi. 

Gedikli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ant içme töreni öncesinde CHP milletvekillerinin tutumlarına tepki gösterek, bunları Cumhurbaşkanını halkın seçmesine tahammül edemedikleri için yaptıklarını söyledi.

Altay'ın, bu hareketiyle aslında İçtüzüğü değil, kendi siyasi geleceklerini fırlattığını dile getiren Gedikli, "CHP'nin yaptığı, doğrudan doğruya milletimize karşı terbiyesizliktir. Meclis Genel Kurulu, 'küstüm, oynamıyorum' yeri değildir. Bunların kronik mutsuzluk sorunu var. Geçmişe de bakarsanız bunların Meclis'i terk etme gelenekleri var. Halkın iradesine saygısızlık, bunların şiarı" diye konuştu. 

- "Milletimizin geleceğini tehlikeye atmalarına müsaade etmeyeceğiz" 

Bülent Gedikli, CHP'nin halkın iradesine saygı duymadığını ve bu nedenle de halkın seçtiği Cumhurbaşkanına tahammül edemediklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlar İçtüzük fırlatıyor. Milletimiz de her seçimde bunların yüzüne oy pusulası çarpıyor ama hala bunun farkına varamadılar. Şunu bilsinler ki biz ne bunların İçtüzük fırlatmalarına seyirci kalırız ne de milletimizin geleceğini tehlikeye atmalarına müsaade ederiz. Bunlar, milletin geleceğini tehlikeye atmak istiyor, onun için yapıyorlar bu hareketleri ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. CHP'ye açıkça söylüyorum; Bu şekilde davranarak iktidar olamazsınız ancak tarihin çöplüğü olursunuz."

Kaynak:Haber Kaynağı