AK Parti MKYK üyeleri istifa edecek

AK Parti MKYK üyeleri istifa edecek

AK Parti MKYK akşam saatlerinde toplanıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanvekili Ahmet Davutoğlu, kabinenin ardından genel başkan olarak ilk kez toplayacağı parti yönetiminde yeni yol arkadaşlarını belirleyecek.

Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 17.00’da toplanması beklenen MKYK’nın ilk gündem maddesi üyelerin istifası ve yeni MKYK’nın oluşturulması olacak. Davutoğlu’nun MKYK üyelerine hem teşekkür edeceği hem de görmek istediği yeni yol arkadaşlarını açıklaması bekleniyor. Teamül gereği bugün tüm MKYK üyeleri istifa edecek. Davutoğlu, muhtemelen kabineye girecek MKYK üyelerinin yerine yeni isimleri getirmesi beklenirken, hem de bazı isimlerde değişikliğe gidebileceği belirtiliyor. MKYK toplantısına Grup başkanvekilleri de katılacak.

KONYA'DAN HANGİ İSİMLER VAR?

AK Parti MKYK'sında Konya'dan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Hasibe Özlem Çepni, Mustafa Akış, Siirt doğumlu olmasına rağmen Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ndeki görevi ve Konya STK'larının yakından tanıdığı bir isim olması hasebiyle Prof. Dr. Yasin Aktay yer alıyorlar. Ayrıca yine Selçuk Üniversitei mezunlarından Bekir Bozdağ, Mazhar Bağlı ve Sema Kırcı'nın da Konya ile ilişkileri bulunuyor. Bu isimlerin tamamı teamül gereği MKYK üyeliklerinden istifa edecek. Yeni dönemde Ahmet Davutoğlu ile birlikte çalışacak MKYK da bu akşam belli olacak. Yeni dönemde Konya'nın etkin bir şekilde MKYK ve MYkKda temsil edileceği düşünülüyor. Memleket.com.tr

 

Etiketler :