AK Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) - "Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem

MERSİN (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz." dedi.

Erdoğan, Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlenen, AK Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, kahraman Mehmetçiklerin daha önce de bölücü terör örgütü mensuplarına gizlendikleri dağları dar ettiklerini, hendek eylemlerinde teröristleri kazdıkları çukurlara gömdüklerini ve Fırat Kalkanı'nda Cerablus'tan El Bab ve Rai'ye kadar olan bölgeyi DEAŞ'a mezar ettiklerini hatırlattı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığına ve 140 bin kişinin oraya geri döndüğüne işaret eden Erdoğan, "Burada da 2 bin kilometrekarelik bir alan var. İnşallah burada da bu süreç bitince, yine orada yaşayan kardeşlerimiz topraklarına geri dönecekler." diye konuştu.

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi yediden yetmişe, erkeği ve kadınıyla, fakiri ve genciyle, yüreklerindeki iman ve çıplak elleriyle dünyanın en gelişmiş savaş araçlarını durdurabileceğini gösterdiğini anımsatan Erdoğan, "Kahraman evlatlarımız şimdi de Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'nda yine destan yazıyorlar ve şu anda 900 kilometreye varan alan teröristlerden temizlendi. Güvenlik güçlerimiz Afrin'de, arkasında kim olursa olsun, hangi eğitimle, hangi silahla teçhiz edilirse edilsin, bayrağı ve ezanı söz konusu olduğunda karşısına çıkanı nasıl yok ettiğini ortaya koydu." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Suriye'deki tek amacın sınır boyunca terör örgütünü Suriye topraklarından söküp atmak olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"Böylece kendi güvenliğimizi temin etmenin yanında, yıllardır mağdur ve mazlum durumda olan Suriyeli kardeşlerimizin de huzur içinde yurtlarına dönebilmelerini sağlamaktır. Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz, yaptığımız bu. Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur."

- "Bugün başka bir Türkiye var"

Bölgedeki terör örgütlerinin, "Biz en doğudan başlayıp en batıya kadar ilerleyelim, Türkiye sadece seyreder, Türkiye sadece laf eder." diye düşündüğünü aktaran Erdoğan, "Geç o işi. O senin dediğin Türkiye eskide kaldı. Bugün başka bir Türkiye var." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana ekonomide yaşanan gelişmelere de değinerek 3 bin 500 dolar olan milli gelirin 12 bin dolara, ihracatın ise 36 milyar dolardan 160 milyar dolara yükseldiğini aktardı.

Türkiye'nin 23,5 milyar dolar olan IMF borcunun da sıfırlandığını ve IMF'nin Türkiye'den borç talebinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, 27,5 milyar dolarlık Merkez Bankasının döviz rezervini de 120 milyar dolara çıkarttıklarını söyledi. Erdoğan, bu rakamın 135-136 milyar dolara kadar çıktığını ancak son olayların ardından biraz gerileme olduğunu ifade ederek bunu toparlayacaklarını anlattı.

- "Afrin'i ele geçirmek, 3 günlük işti"

Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillerin zarar görmemesi için çok hassas davranıldığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz tek bir masum bile maddi manevi zarar görmesin diye kendi askerlerimizin hayatını riske atarken, teröristler gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, sivilleri katletmekten çekinmiyor. Eğer biz teröristler ve Suriye'de yaptıklarını gördüğümüz kimi ülkeler gibi, vicdanımızı, ahlakımızı, hassasiyetlerimizi rafa kaldırmış olsak Afrin'i ele geçirmek, 3 günlük işti. Ama biz çok hassasız, Suriye'de Humus'un, Halep'in, Şam'ın o kenar mahallelerinin, Dera'nın, Rakka'nın Hama'nın, Deyrizor'un, İdlib'in nasıl yerle bir edildiğini iyi biliyoruz."

Bunların acımasızca yapıldığını, varil bombaları atıldığını, Irak'ta Musul, Bağdat, Felluce ve daha nice şehirlerin nasıl hoyratça enkaza çevrildiğini de çok iyi bildiklerini aktaran Erdoğan, "Daha da ötesi bu şehirlerdeki yıkımın ve can kayıplarının öyle sadece çatışmayla açıklanamayacağının, bunun ötesinde kasıtlar olduğunun da çok iyi farkındayız. Ama biz onlar gibi olmadık, olmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Hem İslam dini hem de Türk kültürü gereği asla yıkmanın, yok etmenin peşine düşmediklerini vurgulayan Erdoğan, millet olarak tarih boyunca hep kuruluşun, dirilişin, yaşatmanın peşinde koştuklarını söyledi.

Erdoğan, bugün de aynısını yaptıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Cerablus'u, Rai'yi, Azez'i, El Bab'ı nasıl teröristlerden temizledikten sonra elektriğinden suyuna, eğitiminden sağlığına tüm altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ayağa kaldırmışsak Afrin'i de öyle yapacağız. Ardından, teröristlerden arındırdıktan sonra Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, buraları da teröristlerden temizleyeceğiz. Çünkü biz işgale değil, bizden el aman isteyen kardeşlerimizi terör örgütlerinden kurtarmaya ve kendilerine aydınlık bir gelecek kurma mücadelelerinde destek vermeye gidiyoruz. Amacımıza ulaştığımızda da asla oralarda kalmayacak, sınırlarımızın güvenliğini sağlama alarak kendi topraklarımıza döneceğiz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :