AK Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi

Kalkınma Bakanı Elvan: "(Zeytin Dalı Harekatı) Orada sadece PKK/PYD terör örgütüne karşı mücadele etmiyoruz. 7 düvele karşı mücadele ediyoruz"- "2002'deki sorumluluğumuzla bugünkü sorumluluğumuz aynı değil. Bizim sorumluluğumuz daha da arttı. Afrika, Orta

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Orada sadece PKK/PYD terör örgütüne karşı mücadele etmiyoruz. 7 düvele karşı mücadele ediyoruz." dedi.

Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet mensupları ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) birlikte destan yazdığını belirten Elvan, "Orada sadece PKK/PYD terör örgütüne karşı mücadele etmiyoruz. 7 düvele karşı mücadele ediyoruz. Ama Allah'a çok şükür öyle güçlü bir milletiz ki öyle güçlü bir ordumuz var ki Allah'ın izniyle hem silahlı kuvvetlerimiz hem de 80 milyon bir ve bütün olarak dayanışma içerisinde karşımıza kim çıkarsa çıksın silip süpürür geçeriz. Bu heyecan, kararlılık bizde var. Çünkü liderimiz, önderimiz, başımızda adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan var." diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 2002 yılında kutlu bir yola çıktıklarını aktaran Elvan, şöyle konuştu:

"Bu yol istiklal, istikbal ve Türkiyemizin dünyada güçlü bir devlet olması yönünde atılacak olan adımların önünü açacak bir yoldu. Bu yol insanlığın vicdanı olan bir yoldu. Ancak bu yol bizim için öyle çok kolay bir yol değildi. Bu yolda çok büyük engellerle karşılaştık. Dikenli yollardan geçtik, tuzakları aştık, engelleri yıktık. Ama hiç kimseye boyun eğmedik ve hiçbir zaman geri adım atmadık. Biz dik durdukça ihanet şebekeleri hiddetlendi. Hem terör örgütleri hem de dışarıdaki işbirlikçileri bu davayı yıkmak için her yolu denediler. Ülkemizi bölmek ve parçalamak için her türlü çabayı gösterdiler. Ancak bunlar başaramadılar başaramayacaklar. Bu milletin yürüyüşünü asla durduramayacaklar. Çünkü bu davanın lideri Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi sizlere soruyorum gençler kadınlar, tüm yol arkadaşlarım, 7 düvele karşı mücadele eden ve dimdik duran kim? Recep Tayyip Erdoğan."

Elvan, Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenlerin Erdoğan'ı unuttuklarını, davasına sahip çıkan, göğsünü tanka, topa siper eden milleti unuttuklarını söyledi.

"Kimse aziz milletimizin bileğini bükemedi bundan sonra da bükemeyecek." ifadesini kullanan Elvan, "Bu salondaki ses Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin şahlanış sesidir. Türkiye çok daha büyüyecek, güçlenecek. Bizim rotamızı, AK Parti'nin rotasını millet çizer. Millet ne derse biz onu yaparız. Çünkü biz milletin hizmetkarı olmak için yola çıktık." diye konuştu.

- "2002'den bu yana çok önemli gelişmeler sağlandı"

Elvan, 2002 öncesini hatırlamak gerektiğini, çünkü o dönemde demokrasinin kesintiye uğradığı, karanlık yılları yaşadıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Gençlerimiz bunları görmediler. Bunları hatırlatmalıyız. Ömrü 1 ay olmayan hükümetler gördük. Yine cumhurbaşkanlığı krizleri gördük. Hastane kuyrukları, yatırımların durduğu, ekonominin dibe vurduğu dönemleri gördük. Biz o dönemleri yaşadık ve Cumhurbaşkanımız adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve 14 Ağustos 2001'de partimizi kurdu ve Türkiyemizin önünü açtı. Kendi kararını kendi veren bir Türkiye oluşturdu. Elbette sizlerin desteğiyle oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız tehditlere aldırmadı. Allah'a çok şükür AK Parti ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki hareketle milletimizin makus tarihi de değişti. 2002'den bu yana çok önemli gelişmeler sağlandı. Ekonomi, demokrasi, adalet alanında sessiz bir devrim gerçekleştirdik. 2002'de tükenmiş bir Türkiye vardı. Önce Türkiye'yi ayağa kaldırmaya çalıştık ve başardık. Hedeflerine hızla koşan, her alanda kalkınmış ve gelişmiş modern bir Türkiye inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz. Şimdi artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Sorumluluğumuz daha da arttı. 2002'deki sorumluluğumuzla bugünkü sorumluluğumuz aynı değil. Bizim sorumluluğumuz daha da arttı. Afrika, Ortadoğu, Orta Asya bize bakıyor. Türkiye mazlumların sesi oldu. Türkiye dünyada en fazla yardım yapan ülkelerin arasında birinci sırada yer alıyor. Bizim sorumluluğumuz büyük. Artık Türkiye sadece Türkiye'nin sesi değil, tüm dünyadaki mazlumların sesi. Bakınız Cumhurbaşkanımız gece gündüz çalışıyor. 2019 seçimlerine kadar gece gündüz çalışmaya hazır mısınız.?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da Recep Tayyip Erdoğan ve milletin 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hainlere geçit vermediğini anımsatarak, "Bundan sonraki süreçte de hainlere, işbirlikçilere, bu ülkeyi işgal etmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Biz bu kutlu yolculuğu sizlerle birlikte yürüdük. Bu siyasi tarihte ülkeyi değiştiren, dönüştüren siyasi tarihi sizlerle birlikte yazdık." dedi.

Ataş, Zeytin Dalı Harekatı'na da değinerek, hain terör örgütlerinin isimleri farklı olsa da nasıl birlikte işbirliği yaptığını herkesin gördüğünü anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :