Ak Parti Mardin Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Ak Parti Mardin Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

AK Parti Mardin milletvekili adayı Miroğlu: "(HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesi) Bunu şiddetle kınıyoruz. Faillerin mutlaka ve bir an önce yargı önüne çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz"

MARDİN (AA) - AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesine ilişkin, "Bunu şiddetle kınıyoruz. Faillerin mutlaka ve bir an önce yargı önüne çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Miroğlu, bir otelde düzenlenen AK Parti Mardin milletvekili adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Seçim ortamında barış ve huzurun egemen olmasını istediklerini kaydeden Miroğlu, siyasi tercihlerin demokratik bir ortamda barış ve huzur içerisinde tecelli etmesini istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan çözüm sürecinin inişli çıkışlı da olsa halka mal olmuş bir şekilde devam ettiğini ifade eden Miroğlu, "Bir ülkede barış ve huzur olmazsa o ülkede ne demokrasi olur ne de yeni bir anayasa inşa etmek mümkün olur" dedi.

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasında çok önemli hamleler katedildiğini vurgulayan Miroğlu, şöyle devam etti:

"Akil insanlar bu süreci Kürt, Türk ve Arap halkına mal edilmesi için çok değerli çalışmalar yaptı. Bölge insanı da çözüm sürecini yüzde 90 oranında desteklemektedir. Ama maalesef hala bu ülkenin dağlarında silahlı gruplar var. Maalesef bu ülkenin dağlarında şiddete meyleden insanlar var. Bu insanlara diyoruz ki gelin demokrasiyle barış mücadelesinin bir parçası olun. Türkiye’nin dağa dair hikayesi bitti. Şimdiki hikaye herkesin kendi onuruyla büyük davanın bir parçası barış ve demokrasi davasının bir parçası olma hikayesidir. Buyurun bu hikayede sizin de yeriniz var" 

Miroğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı yapıldığını duyduklarını ifade ederek, "Bunu şiddetle kınıyoruz. Faillerin mutlaka ve bir an önce yargı önüne çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu da çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması için herkesten destek beklediklerini belirterek, AK Parti'nin herkesin ortak dili olduğunu söyledi.

Milletvekili adayları Gönül Bekin Şahkulubey, Mehmet Vejdi Kahraman, Abdullah Erin, Cengiz Demirkaya ve Mehmet Emin Deniz de birer konuşma yaptı.

Ak Parti Mardin Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Ak Parti Mardin Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Kaynak:Haber Kaynağı