AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ:

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ:

"Demirci Kurtuluş Savaşı'nın nirengi noktası, çok önemli görevler ifa etmiş bir şehir. Demirci'ye İstiklal Madalyası verilmesi için CHP, MHP ve AK Parti'li 9 milletvekili ile kanun teklif verdik"

MANİSA (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Demirci ilçesine Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen mücadele ve kahramanlık nedeniyle "İstiklal Madalyası" verilmesi için AK Parti, CHP ve MHP'li il milletvekilleriyle birlikte kanun teklifi verdiklerini belirtti.

Özdağ, internet üzerinden yayın yapan bir haber sitesinin tanıtım toplantısında, yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşı'nın en büyük muharebelerinden birinin Manisa'nın Demirci ilçesinde yapıldığını, fakat pek göz önünde tutulmadığını belirtti.

Demirci'de verilen mücadelenin Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli bir rolünün bulunduğunu kaydeden Özdağ, "İbrahim Hakkı Ethem ve de arkadaşları, özellikle cezaevinden çıkarttıkları o çeteler, sonra Usturumcu'lu Halil Efe, Gördesli Makbule bacı, Kasabalı Fatih Pehlivanla beraber 13 bin Yunan askerini tutmasaydılar, onlar Sakarya'ya inecekler ve Türk ordusunu arkadan kuşatacaklardı." ifadesini kullandı.

Bu konunun günümüze kadar pek işlenmediğine değinen Özdağ, Manisa milletvekilleri olarak ilçenin bu konuda hak ettiği yeri alması için birlikte hareket ettiklerini bildirerek "Demirci Kurtuluş Savaşı'nın nirengi noktası, çok önemli görevler ifa etmiş bir şehir. Demirci'ye İstiklal Madalyası verilmesi için CHP, MHP ve AK Parti'li 9 milletvekili ile kanun teklif verdik." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :