AK Parti Manisa Gençlik Kolları Kongresi

AK Parti Manisa Gençlik Kolları Kongresi

Kongrede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın görüntülü mesajı yayınlandı, yazılı mesajı okundu- Erdoğan: "Afrin'de bölücü terör örgütünden ve destekçilerinden her bir şehidimizin hesabını muhakkak soracağız, soruyoruz. Sahada hangi kalleş h

MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın yürütüldüğü Afrin'de bölücü terör örgütü ve destekçilerinden her bir şehidin hesabını sorduklarını ve soracaklarını belirterek, "Sahada hangi kalleş hesapların yapıldığının da gayet iyi farkındayız. Allah'ın izni ile Türkiye, yapılan hesapların tamamını darmadağın edecek güç, imkan ve stratejiye sahiptir." dedi.

Program yoğunluğu nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katılamayan Erdoğan'ın katılımcılara görüntülü hitabı izletildi, mesajı okundu.

Erdoğan görüntülü mesajında kongrenin teşkilat, parti, ülke ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu, teşkilat bünyesinde hizmet verenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"AK Parti, demokrasiden ekonomiye her alanda ülkemizde Cumhuriyet tarihinin tamamında yapıların kat be kat üzerinde hizmetler gerçekleştirmiştir. Miletimizden, tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız güçle, sürekli kendimizi yenileyerek, geliştirerek daha uzun yıllar boyunca ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Milletimizle irtibatımızı daha da güçlendirecek, önceliği daima partisinin ve ülkesinin çıkarlarına verecek kadrolarla ekibimizi zenginleştirerek yolumuza devam edeceğiz.

Kongrelerimiz, işte bu tarihi yolculuğumuzda bize hem murakabe ve muhasebe yapma imkanı veren hem de kaçınılmaz gerçek olan değişimin meşru zemini mahiyetindeki ara duraklarımızdır. Türkiye'nin AK Parti'ye, AK Parti'nin geçmişimizle geleceğimiz arasında köprü kuran hizmetlerine, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiyoruz. Belde, ilçe ve il kongrelerimizin ardından Ankara'da toplanacak büyük kongremizle nihayete erecek bu maratonu, milletimizin karşısına hazırlıklı bir şekilde çıkma bakımından en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum."

- "2019 seçimleri hayati öneme sahiptir"

Kongreye katılan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazılı mesajı okundu.

Mesajında kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizler aramızda kardeşliği yücelttiğiniz sürece hiçbir güç bizi bölemez, parçalayamaz. Bugün bu salon dolduğu gibi sizler aranızda kenetlendikçe hiçbir kirli senaryo milletimizin arasına fitne sokamaz. Ülkemizin geleceği bakımından 2019 seçimleri hayati öneme sahiptir. İnşallah 2019 seçimlerinde şehrimize yakışan ve Manisa'nın demokratik geçmişiyle mütenasip bir tablo yakalayacağımıza inanıyorum. 2019 yılı seçimi sadece mahalli idareler ile milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine değil aynı zamanda ülkemizin yeni bir hükümet modeline geçişine de şahitlik edecektir. Eski Türkiye'nin kriz ve istikrarsızlık üreten yapısının artık mühürleneceği, birlik, beraberlik ve dayanışma üzerine kurulu, yeni Türkiye'nin kapılarınınsa ardına açılacağı bir yol ayrımını 2019'da hep birlikte yaşayacağız. Ülkemiz Allah'ın izni ile bu imtihanı da başarı ile verecektir."

Yeteri çabayı gösterdiklerinde, vatandaşlara kendilerini hakkıyla anlattıklarında, onların yüreğine dokunduklarında parti olarak 2019'da hedeflere ulaşacaklarını aktaran Erdoğan, 15 yıldan fazla süredir hep ilk günkü aşkla hizmet ettiklerini bildirdi.

Hizmet ederken ülkenin çevresini kuşatmak için kurulan tezgahları da birer birer yıkarak hedeflere doğru yürüdüklerini kaydeden Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu vesileyle geçmişten bugüne istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Mevla'dan rahmet niyaz ediyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Şimdiye kadar hiçbir şehidimizin, hiçbir gazimizin kanını yerde bırakmadık. Afrin'de de bölücü terör örgütünden ve destekçilerinden her bir şehidimizin hesabını muhakkak soracağız, soruyoruz. Sahada hangi kalleş hesapların yapıldığının da gayet iyi farkındayız. Allah'ın izni ile Türkiye yapılan hesapların tamamını darmadağın edecek güç, imkan ve stratejiye sahiptir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

- Diğer konuşmacılar

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun vatandaşları Türk bayrağı asmaya çağırmasına dikkat çekerek, "Günaydın Kılıçdaroğlu. Afrin'deki şehitlerimiz için Türkiye'yi bayraklarla donatacakmış, uyan CHP uyan. Kılıçdaroğlu Hakkari’ye gittiğinde Türk bayrağı asamamıştı hatırlıyor musunuz ? Türk bayraksız gitmişti, HDP ile anlaşarak miting yapmıştı. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki Türkiye'yi bayraklarla donatalım. Afrin operasyonu başlayalı 44 gün oldu, uyan Kılıçdaroğlu, Türkiye zaten bayraklarla dolu. Afrin'deki Mehmetçikler Afrin'in dağlarına Türk bayraklarını zaten astı." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise kendisinin de İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden geldiğini anımsatarak, gençlerin bu partinin ve ülkenin geleceği olduğuna dikkat çekti.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da 2019'da seçimleri kazanacaklarını, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni alacaklarını ve Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 50’nin üzerinde oy çıkaracaklarını ifade etti.

- Kongreden notlar

Kongrenin yapıldığı salona "Zeytin Dalı besmelemiz, Kudüs istikametimiz, Kızıl Elma hedefimiz, Erdoğan liderimiz", "Mücadelemiz millidir, gayrımilliler anlayamaz", "Korkaklar zafer anıtı dikemez", "PKK-PYD-YPG-DAEŞ-FETÖ topunuz gelin", yazılı pankartlar ve zeytin dalı çıkartmaları asıldı.

Yıldırım'ın konuşması sırasında salonda üzerinde Burseya Dağı yazısı ve zeytin dalı resmi bulunan Erdoğan posteri açıldı. Bu sırada salonda "Recep Tayyip Erdoğan" ile "Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek" şeklinde slogan atıldı.

Kongreye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ravza Kavakcı Kan, Hamza Dağ, Mustafa Ataş, Öznur Çalık, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ve milletvekilleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :