AK Parti Kütahya Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Kütahya Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (2) - "(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bayrak çağrısı) Sen bayrağını cebine koyup Hakkari'ye girerken biz bayrağımız göğsümüzde, kalbimizde ve ofisimizde, Türkiye'nin her yerinde bayrağımızı dalgalandı

KÜTAHYA (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bayrak çağrısını hatırlatarak "Sen bayrağını cebine koyup Hakkari'ye girerken biz bayrağımız göğsümüzde, kalbimizde ve ofisimizde, Türkiye'nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyorduk. Tabii ki güzel bir şey. Bu noktaya gelmiş olması da Türkiye adına büyük bir kazanımdır." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kütahya Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla kadınların toplumun her kesiminde daha fazla söz sahibi olmaya başladığına dikkati çekti.

Konuşmasında siyaset ve bürokrasi gibi alanlardaki kadın temsil oranları hakkında bilgi veren Yıldırım, "Bugün Türkiye'de 40 kadın belediye başkanımız var. Devlette çalışanların yüzde 40'ı, hakim savcıların yüzde 43'ü, üniversitede görev yapan hocaların, akademisyenlerin yarısı kadınlarımızdan oluşuyor. Öğretmenlerimizin yüzde 65'i kadınlardan oluşuyor. Kadınlar adım adım iktidarı ele alıyor." diye konuştu.

Yıldırım, şu anda Türkiye'deki dev şirketlerin birçoğunu da kadınların yönettiğine işaret ederek "Kadınlarımıza yaptığımız yatırım katbekat fazlasıyla geri geliyor. Cephedeki Mehmetçikler de sizin evlatlarınız, onlarla gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Ümit verici bu gelişmelerin kendilerini daha da gururlandırdığını vurgulayan Yıldırım, "Çünkü bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. Gücümüz işte bu yiğit, ak kadınlarımız, gençlerimiz. Sizlerle gurur duyuyoruz." dedi.

Slogan atmayıp iş yaptıklarını, kavga etmeyip eser ürettiklerini aktaran Yıldırım, son 16 yıllık dönemde şehirleri adeta yeni baştan imar ettiklerini, Türkiye'yi bir uçtan bir uca yatırım ve hizmetlerle donattıklarını söyledi.

- "Gece gündüz demeden çalışıyoruz"

Başbakan Yıldırım, Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Ana'nın "Bu dünya oturma yeri değildir. Yapacağın iyi ve doğru işlerle insanların hizmetinde bulunursan güzel övünçler senin olur." sözünü anımsatarak "Biz de Hayme Ana'nın öğüdünü tuttuk, güzel işler yaptık, milletimizin dediği işleri yaptık, işte bugünlere geldik. AK Parti ruhu budur. İnançla, kararlılıkla, gece gündüz demeden çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kütahya'ya 16 yılda 12 milyar lira yatırım yaptıklarını, Kütahya'nın geçen yıl 217 milyon dolar, ocak ayında ise geçen yıla göre yüzde 15 artışla 18 milyon dolar ihracat yaptığını bildiren Yıldırım, Kütahya'nın durmaksızın üretmeye, ihraç etmeye devam ettiğini, çinilerinin dünyayı süslediğini dile getirdi.

Kütahya'nın modern hastaneler, okullar ve spor tesisleriyle büyüyüp geliştiğine işaret eden Yıldırım, 2003'te sadece 10 kilometre olan bölünmüş yol sayısının da şu an 310 kilometreye çıktığını anlattı.

"Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin." diyen Yıldırım, Kütahya'nın sadece karayolunda değil havayolunda da ön sıralarda olduğunu, yolcu sayısının 5 yılda 3 binden 103 bine çıktığını bildirdi.

- "Kadın, engelli gençlere ilave iş sağlayan işverenlere, prim desteği vereceğiz"

Başbakan Yıldırım, Kütahya'ya doğalgazı getirdiklerini ve bu yıl da Simav ve Hisarcık'a doğalgaz verileceğini belirterek şöyle devam etti:

"Şimdi Kütahya'ya hızlı tren de geliyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Eskişehir'den Afyon'a, Isparta, Burdur'a kadar bu tren yolu devam edecek. Çok yakın zamanda 600 yataklı hastanemizi de hizmete açacağız. Organize Sanayi Bölgesi'nde başladığımız çalışmalar tamamlandığında burada çalışan sayısı 12 binden 30 bine çıkacak. Gençlerimize, kadınlarımıza iş, aş temin edeceğiz. Kadın, engelli gençlere ilave iş sağlayan iş verenlere, prim desteği vereceğiz. Kadınlarımızın çalışma hayatına daha fazla katılması için gündüz kreş bakımevlerini kadın işverenlerden yaptıranlardan vergi almayacağız. AK Parti olarak Türkiye'nin davasına sahip çıkan tek partiyiz. Türkiye'nin gücüne 15 yıldır güç katıyoruz. AK Parti milli iradenin temsilcisidir, AK Parti Türkiye'nin partisidir. Türkiye, AK Parti ile güçlendi, büyüdü."

- "Memleketin işlerinden bihaber, yollarda yürüyorlar"

Başbakan Yıldırım, 16 yılda devrim niteliğinde işler yaptıklarını ifade ederek ülkeyi 2002'ye kadar millete efendi olmak isteyenlerin yönettiğini dile getirdi.

"Millete efendilik yapmak değil, millete hizmet zamanıdır." diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdüklerini söyleyen Yıldırım, özellikle kadınların siyasette daha etkin yer alması için de her türlü imkanı seferber ettiklerine işaret etti.

Yıldırım, kız çocukların okullaşma oranını yüzde 42'den 82'ye, üniversitede eğitim alan kız çocuklarının oranını da yüzde 12'den yüzde 44'e çıkarttıklarını aktardı.

Salondakilere "Bunu görmeyen birileri var mı?" diye soran Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Elbette var. Başta anamuhalefet partisi, onun başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. 20 Şubat'ta grup toplantısında diyor ki 'Biz iktidara gelirsek kız çocuklarını okula gönderen ailelere destek vereceğiz.' Uyan da balığa gidelim. 15 yıldır AK Parti bu desteği veriyor zaten. Söyleyeceksen yeni bir şey söyle, yapılanı söyleme. Memleketin işlerinden bihaber, yollarda yürüyorlar. Biraz da millete ne iş yapıyoruz, ne hizmet ediyoruz, hangi destekleri yapıyoruz, hangi projeler yapılıyor buna kafa yorun."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk bayrağı çağrısını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Sen bayrağını cebine koyup Hakkari'ye girerken biz bayrağımız göğsümüzde, kalbimizde ve ofisimizde, Türkiye'nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyorduk. Tabii ki güzel bir şey. Bu noktaya gelmiş olması da Türkiye adına büyük bir kazanımdır. Bayrağımız bizim canımız, rengi bizim kanımız, hilali bağımsızlığımızın sembolü, yıldızları her bir şehidimizin nişanesidir."

- "Çamur siyaseti yapanlar, siyaset sahnesinden silinecek"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Çamur siyaseti de tembellik siyaseti de AK Parti'yle son buldu. Artık yan gelip yatarak her seçimden yenilgiyle çıktığı halde zafer nidaları atarak muhalefet yapanların miadı doldu. İnşallah cumhurbaşkanlığı sistemiyle milletin halini, memleketin geldiği yeri bilmeden boş boş konuşanlar, atanlar tutanlar tarihe teslim olacak. Çamur siyaseti yapanlar, siyaset sahnesinden silinecek.

Dün halk oylamasında 'Hayır'da bir olalım' diyenler, bugün milli duruş, yerli duruş sergileyenlere ateş püskürüyor. Biz onların derdini biliyoruz. Onlar geleceklerini gördüler, kaybedeceklerini şimdiden anladılar, onun telaşını yaşıyorlar. Kongrelerimizin şu heyecanı, salondaki şu coşku onların uykularını kaçırıyor. Anladılar ki 2019 yenilgisi daha şimdiden kapılarını çalıyor. Hizmette kusur etmediğimiz için bu konuda söz bulamayanlar 'Cumhur İttifakı'na sataşıyorlar. Bu aciz siyaset karşısında söylenecek tek bir şey var, biz onları kendi haline bırakıp işimize bakalım."

Salondakilere 2019'a hazır olup olmadıklarını soran Yıldırım, "Coşkun, heyecanın, hizmet aşkın, dava arkadaşlığın için sağ ol, var ol Kütahya. Yolunuz bahtınız açık olsun. Kongremiz hayırlara vesile olsun." dedi.

- Notlar

AK Parti Kütahya Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nin yapılacağı salona gelmek isteyenler yoğun güvenlik kontrolünden geçirildi. Kongrenin yapıldığı spor salonunun çevresi Türkiye ve AK Parti bayraklarıyla süslendi.

Salona asılan yazılar içerisindeki "Hayırlı başlangıçlara vesiledir Kütahya / Kuruluş-Kurtuluş-Zeytin Dalı", "Güçlü kadınlarla güçlü yarınlara", "Susmayacağız, Yılmayacağız, Durmayacağız" ifadeleri dikkati çekti.

Kongreye, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanı Ahmet Arslan, AK Parti TBMM Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ile İlknur İnceöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı