AK Parti Konya’dan gurbetçilere oy uyarısı!

AK Parti Konya’dan gurbetçilere oy uyarısı!

AK Parti Konya İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yurt dışında yaşayan vatandaşların oylarını kullanabilmeleri için YSK tarafından açıklanan tarihlere dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

 Açıklamada; “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için oy kullanma işlemi, bugün itibari ile başladı. Temsilciliklerimizde 9 Nisan; gümrük kapılarında ise 16 Nisan’a kadar oy kullanılabilecek. Tüm gurbetçilerimizi oylarını kullanmaya davet ediyor ve bu tarihi sürece destek vermelerini istiyoruz” denildi.

 

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın 9 Nisan’a kadar yurtdışı temsilciliklerinde; 16 Nisan’a kadar da gümrük kapılarında oy kullanabileceğine dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Oy kullanmak isteyen vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Öncelikle gurbetçilerimizin seçmen kütüğünde kaydının olup olmadığını sorgulamaları gerekiyor. Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kaydı olanlar, oylarını ikametlerinin bağlı olduğu dış temsilciliklerde kullanması gerekiyor.9 Nisan ile 16 Nisan tarihleri bazı ülkeler için değişebiliyor. Bu nedenle tarih bilgisini güncel olarak kendi ülkelerindeki temsilciliklerden almalarında yarar var. 57 ülkedeki temsilcilikte ve gümrük kapılarında 24 saat boyunca oy verme işlemi devam edecek. Oy verme işlemi, 16 Nisan saat 17:00 itibari ile sona erecek Konya’da ise oy verme işlemi Konya Havaalanı’nda gerçekleşecek” denildi