AK Parti Konya’da 6. Olağan ilçe kongreleri devam ediyor…

AK Parti Konya’da 6. Olağan ilçe kongreleri devam ediyor…

AK Parti Konya’da 6. Olağan ilçe kongreleri devam ediyor…

AK PARTİ 6. Olağan Kadınhanı İlçe Kongresinde Mahmut Emekli görevi yeni İlçe Başkanı İrfan Karaca’ya devretti. Kadınhanı 6. Olağan İlçe Kongresine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı AK PARTİ Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Gürbüz, Ali Cengiz Kürkçü, Salih Koyuncu, AK PARTİ Kadınhanı İlçe ve mahalle yönetimleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerinin katılımları ile gerçekleşti.

Kadınhanı 6. Olağan İlçe Kongresinde konuşan AK PARTİ Konya İl Başkanı Hasan Angı,  “AK PARTİ kurulduğu günden bu yana hep mazlumların sesi olmuştur. Davos’ta “one minute” ile başlayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Dünya 5’ten büyüktür” sözü ile devam eden süreçte ülkemiz hep öncü bir rol üstlenmiştir. Dünyada sayın Cumhurbaşkanımız gibi 4-5 lider daha olsa pek çok bölgede akan kan ve gözyaşı dururdu. Bugün Ortadoğu’ya baktığımızda son 30 yıldır akan hiç dinmedi. Bundan daha acı olan da ölenin de öldürenin de Müslüman olması.  AK PARTİ hükümetleri 15 yılını doldurdu. O günden bugüne, beraber çalıştığımız pek çok arkadaşımızı bugün aramızda görüyorum. Bu süre içinde aramızdan ayrılanlar oldu. Buradan kendilerine bir kez daha rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yine aslen Kadınhanlı olan hepimizin sevdiği, partimizin de kurucu üyesi olan İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar kardeşimizi de genç yaşta kaybettik. Ömrümüzün ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Yıllar çok çabuk geçiyor. Tarihe not düşmek bu noktada çok önemli. Bu notu da Allah’ın izniyle hep birlikte düşüyoruz. Bugüne kadar zorluklarla görev yapmış tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kadınhanı’nda da Mahmut Emekli kardeşim de bu görevi 4,5 yıl layıkıyla yerine getirdikten sonra sizlerin oylarıyla İrfan Karaca’ya devrediyor.

“2019 ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

2019 yılını çok önemsiyoruz. Çünkü artık mesele şahsi olmaktan çıktı. Önceki seçimlerde zaman zaman aday tartışmaları yaşanırdı. Bu sebeple de bazen gönlümüze sinmedi diye geride durduk veya farklı çalışmalar içine girdik ancak Kadınhanı’mız kaybetti. Burada Ali’nin, Veli’nin, Hasan’ın, Hüseyin’in başkan olması önemli değil. Biz bu ülkenin yeni hükümet sistemiyle çok daha güçlü olacağını düşünüyoruz. Çünkü artık sadece Türkiye değil, Arakan’dan Bosna’ya, Afrika’dan Kafkaslara kadar pek çok coğrafya ülkemize umut bağlamış durumda bulunuyor. Yoksa nöbetler gelip geçiyor. Partimizin kuruluşunda görev almış bir kardeşiniz olarak Rabbim nasip etti iki dönem milletvekili olarak şehrimize ve ülkemize hizmet etme fırsatı bulduk. 2011’de nöbetimiz bitmişti. İşimize gücümüze bakıyorduk ancak yeniden bu görevi üstlenmemiz istendi. 2019’un önemini kavrayabilir, heyecanımızı ortaya koyabilirsek Allah’ın izniyle hem yerel seçimlerde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir zorluk yaşamayız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi sağlayabilelim. Bu anlamda Konya’da ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Geçen hafta itibariyle 21 ilçede kongrelerimizi tamamladık. Bu hafta da 5 ilçemizin de kongrelerini tamamlayarak 26 İlçemizin kongreleri bitmiş oldu. Perşembe günü kalan ilçeler ile ilgili karar verildi. Bir kısım ilçelerde mevcut arkadaşlarla devam edilirken iki ilçemizde nöbet değişikliği olacak.

“ÜMMETİN MESELESİNE, ÜMMET SAHİP ÇIKABİLMELİDİR”

Son zamanlarda ülkemizin yaşadığı olaylar asla tesadüfî değil. Ülkemizi güçsüzleştirmek istiyorlar ki Türkiye dik duramasın. Onun için de Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma cesaretini kendilerinde bulabiliyorlar. Bu karar İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının artması için atılan bir el bombasıdır. Ancak Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yapma gayreti gösterdi. Sayın cumhurbaşkanımızın Filistin ve Kudüs konusundaki hassasiyeti hepinizin malumudur. İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığının Türkiye’de olması sebebiyle Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla İİT İstanbul’da toplandı. Cesareti olanlar bu toplantıya geldi, cesareti olmayanlar da tarihe not düşüldü. Ümmetin meselesine, ümmet sahip çıkabilmelidir. Yoksa iki milyarlık nüfusumuzla övünmek boşunadır. Eğer hak ve hakikat yolunda yürümüyorsak, güçten yana bükülüyorsak hiçbir yere varamayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın o örnek duruşu, inşallah diğer ülkelerin liderlerine de iyi bir yol gösterici olur. Dünyanın buna ihtiyacı var. Bize düşen bir ve beraber olmaktır. Mazlum coğrafyalarda ülkemize umut bağlamış milyonlarca insan bulunuyor. Allah korusun Türkiye düşerse bütün umutları biter. Bu bayrağı düşürmemek için gayret sarf etmeliyiz.

“GEÇMİŞTE YAŞADIKLARIMIZI UNUTMAYALIM”

Biz başı şeyleri çabuk unuttuk. 12 yaşındaki çocuğun Kur’an Kursu’na gitmesinin yasak olduğu zamanları unuttuk. Üniversite öğrencisi genç kızlarımızın sırf başörtülü oldukları için okullarından uzaklaştırıldıklarını unuttuk. İmam Hatiplerimizin orta kısımlarının yok edildiği, lise kısımlarının ise katsayı formülü ile üniversiteye geçişinin engellendiği zamanları unuttuk. Bugün geldiğimiz noktada hamd olsun bunların hepsini aştık. Hürriyetimize kavuştuk. Bunun kıymetini bilmek, bu ülkeyi birleştirmek zorundayız. Bunun için de önce kendi içimizdeki birlikteliği sağlayacağız.” diye konuştu.