AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız Karapınar'da

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız Karapınar'da

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Karapınar'da güneş enerji santrali ile ilgili basın toplantısı düzenledi.Karyem toplantı salonunda...

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Karapınar'da güneş enerji santrali ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Karyem toplantı salonunda gerçekleşen toplantısında konuşan Altunyıldız Karapınar güneşinin son zamanda bir başka doğduğunu ve bir başka parladığını söyledi.

Yatırımların başka yatırımlarında önünü açtığını söyleyen Altunyıldız, şunları kaydetti:

"Bu yatırımla ülkemiz, Karapınar ve Konya ne kazanıyor? Öncelikle enerjideki yerli ve milli kaynaklarının kullanılmasına dönük önemli bir aşamadayız. Burada kullanılacak sistem dünyada ilk defa uygulanacak. Yani dünyada tek olan bir uygulama.

Bu model ile Karapınar üzerinden ülkemiz ve dünya tanışmış olacak. Dünyada ilk olan yatırım Karapınar da gerçekleşecek. İstihdam alanında enerji santralinin kurulmasında 700, fabrika işletmesinde 300, yan sanayinin tetiklenmesinde toplamda 2 bin kişilik istihdamı oluşturacak. Ülkemiz adına son derece önemli yatırımdır. Güneş enerji santral yatırımı 1.3 milyarlık dolarlık bir yatırımdır. Son derece büyük ve önemli yatırımdır. "

Basın toplantısına Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, AK Parti İl Başkan Vekili Ali Rıza Akköylü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :