AK Parti Konya Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş Kimdir?

AK Parti Konya Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde Konya Meram Belediye Başkan Adayını Mustafa Kavuş olarak açıkladı. Meram Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Kavuş kimdir, nerelidir?

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Konya Meram Belediye Başkan Adayı açıklandı. Meram Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Kavuş seçildi. Peki, Mustafa Kavuş kimdir, nerelidir?

MUSTAFA KAVUŞ KİMDİR?

Mustafa Kavuş, 4 Temmuz 1974'te Konya'da dünyaya geldi. Öğrencilik hayatına Ali İhsan Dayıoğlugil İlköğretim Okulu'nda başladı. Liseyi Konya İmam Hatip Lisesi'nde bitiren Kavuş, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nü kazandı. Lisans eğitiminin ardından Selçuk Üniversitesi Yönetim Organizasyon Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

TEKSTİL VE GIDA SEKTÖRÜNDE İŞLETMECİLİK YAPTI

Mustafa Kavuş, eğitim hayatının yanı sıra küçük yaştan itibaren iş hayatı tecrübesi kazanmaya çalıştı. Tekstil, yayınevi ve gıda sektörlerinde işletmecilik ve yöneticilik yaptı.

SİYASETE AK PARTİ İLE BAŞLADI

Mustafa Kavuş'un siyasetle tanışması AK Parti ile başladı. 2001-2003 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yapan Kavuş, siyasi tecrübesini 2003-2005 yıllarında İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdürdü. 2011 Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı oldu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDA BAKAN MÜŞAVİRLİĞİ YAPTI

2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanlığı'na getirilen Kavuş, 2006'da Teftiş Kurulu Müfettişliği'ne atandı. 2009 ile 2018 yılları arası Teftiş Kurulu Başkanlığı yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Bakan Müşaviri olarak görev yapmakta iken aday adaylığı başvurusu için istifa etti.