Ak Parti Kocaeli Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:- "Önümüzdeki dönem Çözüm Süreci'nin başarıya ulaştığı, silahların gömüldüğü, ülkenin her yönüyle yeni bir hamle, yeni bir atılım yaptığı dönem olacak. Bu süreci Türkiye'de en güçlü şekilde kurmanın yolu, 7 Haziran'd

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Önümüzdeki dönem Çözüm Süreci'nin başarıya ulaştığı, silahların gömüldüğü, ülkenin her yönüyle yeni bir hamle, yeni bir atılım yaptığı dönem olacak. Bu süreci Türkiye'de en güçlü şekilde kurmanın yolu, 7 Haziran'dan geçiyor" dedi.

AK Parti Kocaeli 1. sıra Milletvekili adayı Işık, partisinin Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen milletvekili adayları tanıtım toplantısında, Çanakkale Kara Savaşları'nın Türk milleti için büyük bir destan olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yolunu aydınlatan unsurun "Çanakkale ruhu" olduğunu ifade eden Işık, Türk milletinin bu ruha sahip olmaması halinde bugünkü aydınlığa ulaşamayacağını belirtti. 

Işık, şöyle konuştu:

"Hiç kimsenin 2001 ekonomik krizinde yaşananları unutmaması gerekir. Böyle bir durumda iktidarı devralan AK Parti, eğer Çanakkale ruhuna sahip olmasaydı, bugün geldiğimiz noktaya gelemezdik. Bundan sonra da Alparslan'ın, Sultan Fatih'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Çanakkale'nin, Gazi Mustafa Kemal'in bu ülkeye yaptığı hizmetlerde taşıdığı ruhla yolumuza devam edeceğiz. İktidara geldiğimiz gün Türkiye'de karanlık bir tablo vardı. Şükürler olsun, bugün Türkiye, demokrasisini geliştirdi ama bu düzeyi yeterli görmüyoruz. Tıkır tıkır işleyen ileri demokrasiyi hedefliyoruz."

- CHP'nin seçim vaatleri

"Hem temsilde adaleti hem de yönetimde istikrarı sağlayan güçlü başkanlık sistemi istiyoruz" ifadesini kullanan Işık, "7 Haziran seçimleriyle Türkiye, artık sizlerin verdiği güç ve destekle başkanlık sistemine geçecek. Bunun için de yeni bir anayasa, artık ne tarafı yeni değiştirilmiş olursa olsun, modeli 82 olan bu anayasadan tamamen kurtulmanın, yeni Türkiye'yi taşıyacak yepyeni bir anayasanın zamanı geldi de geçiyor. Yeni bir anayasayı hazırlamak için hazır mıyız?" diye sordu.

Işık, Türkiye'nin IMF'den borç alan ülke konumundan, borç verebilecek konuma geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Daha düne kadar 1 milyar dolar için çalınmadık kapı bırakılmazken, bugün aynı Türkiye, 1 milyar doları sadece bilim merkezleri yapmak için harcıyor. Aradaki fark bu. Bu ülke namerde muhtaç olmaktan kurtuldu. Hazinemizde 125 milyar dolar para var. Güçlü ekonomimiz var. Böyle olursa birilerinin de ağzı sulanmaz değil. Ana muhalefet partisinin seçim vaatlerine bir bakar mısınız? 150 ve 180 milyar dolar arasında. Ciddiye almamamız gereken vaatler tablosu ama ciddiye almamız gereken şey, Cumhuriyet Halk Partisi ne derse desin, doğru göstermeye çalışan medya organları var. Belli ki pijamayla başbakan karşılamayı özleyen bazı insanlar var. Biz yeni Türkiye'yi 'daima adalet, daima kalkınma' diyerek bir bir inşa etmeye devam edeceğiz." 

- 7 Haziran'daki seçim

Bugüne kadar her kronik problemi çözdükleri gibi Çözüm Süreci'ni çözüme ulaştıracaklarını vurgulayan Işık, "Artık bu ülkede silahlar gömülsün, hiç kimse ağlamasın, babalar gözyaşlarını içine akıtmasın" diye süreci sonuçlandıracaklarını dile getirdi.

Işık, şunları dile getirdi:

"Artık silahlar gömülecek, siyaset yapmak isteyen siyaset arenasına gelecek ancak bazıları Çözüm Süreci'ni savsaklamak, sonuçlandırmamak için ellerinden geleni yapıyor. Bazı odaklar silahların gömülmesi, Türkiye'yi sıçratacağı için önüne geçmek noktasında her gayreti gösteriyor. Tabii bunlara prim vermeyeceğiz. Önümüzdeki dönem Çözüm Süreci'nin başarıya ulaştığı, silahların gömüldüğü, ülkenin her yönüyle yeni bir hamle yaptığı, yeni bir atılım yaptığı dönem olacak. Bu süreci Türkiye'de en güçlü şekilde kurmanın yolu, 7 Haziran'dan geçiyor. 7 Haziran, yeni Türkiye için milattır. 7 Haziran, Türkiye'yi 2023 hedefine taşıyacak yeni sistem için de milattır.

Bunun için her birimiz 7 Haziran'a kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz." 

Işık, konuşmasının son bölümünde Kocaeli ve ilçelerinde almayı hedefledikleri oy oranını açıkladı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül de AK Parti Kocaeli teşkilatlarının Türkiye'ye örnek olduğuna dikkati çekerek, partisinin Kocaeli milletvekilleri arasındaki uyumun da kente olumlu yansıdığını söyledi.

Kocaeli'ye önemli yatırımlar yapılacağını anlatan Gönül, "Partimiz kurulduğunda biz, 'tüm dünyanın gıptayla bakacağı bir Türkiye hayal ediyoruz' dedik. Bu hayali gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. 2023'te Türkiye'nin dünyanın büyük 10 ekonomisi arasına girmesini hedefliyoruz. 7 Haziran'da güneş gibi doğmaya var mıyız? Allah yolumuzu açık etsin" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fikri Işık ve AK Parti Kocaeli Milletvekili adayları, birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı