AK Parti Karabük Milletvekili Şahin:

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin:

"Kurtuluş Savaşı'nda işgale gelen yedi düvelle hangi niyetle, hangi amaçla mücadele etmişsek, bilesiniz ki şimdi yaptığımız mücadele de ikinci bir Kurtuluş Savaşı'dır. Mehmetçik'imiz işte böylesine bir mücadele içerisinde"- "Biz Türkiye'yi daha da demokra

KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Kurtuluş Savaşı'nda işgale gelen yedi düvelle hangi niyetle, hangi amaçla mücadele etmişsek bilesiniz ki şimdi yaptığımız mücadele de ikinci bir Kurtuluş Savaşı'dır. Mehmetçik'imiz işte böylesine bir mücadele içerisinde." dedi.

Şahin, Ovacık Belediye Başkanlığının ilçe halı sahasında düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğini, dün 6, bugün de 1 şehit verildiğini belirterek, "Bu teröristler güya Kürt vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak için mücadele ediyorlar. Kürt vatandaşlarımız Müslümandır, inançlı insanlardır. Bunların Kürt vatandaşlarımızla uzaktan yakından hiçbir ilgileri yok. Onlar, Türkiye’nin belirli bir bölgesini bölmek isteyen yabancı güçlerin maşalarıdır, piyonlarıdır. O nedenle onlarda din, iman, ramazan ve mukaddesat diye bir şey yok. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu ülke bu millet bu ülkenin bir tek çakıl taşını feda etmeyecek. Bu hainler amaçlarına ulaşamayacaklar. Bizim Mehmetçik'imiz bu inançta olduğu sürece, vatanı, bayrağı, sancağı için her an seve seve ölümü göze alan askerlerimiz, milletimiz var oldukça yedi düvel bir araya gelse başarıya ulaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının Kuzey Suriye’de Rojava bölgesinde Özerk Kürdistan kurmak olduğunu anlatan Şahin, "Amerika, Rusya, Batı. İşte 'PYD’ye yardım ediyoruz, PYD ile IŞİD ile savaşıyoruz' diyorlar ama bu IŞİD’de kendi tezgahlarıdır. O topraklara el koymak için IŞİD’i bulup kendileri çıkardılar. Bahanedir IŞİD. IŞİD bahanesiyle geldiler, orada planlarını uygulamaya çalışıyorlar. Peki PKK terörünü bizim üzerimize niye salıyorlar? Bizim Güney bölgemizde de tıpkı Rojava, Kobani’de olduğu gibi bir Özerk Kürdistan kurmak veya kurdurmak. Biz bu işin farkındayız. O nedenle şu anda bir terör örgütü ile mücadele etmiyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda işgale gelen yedi düvelle hangi niyetle, hangi amaçla mücadele etmişsek bilesiniz ki şimdi yaptığımız mücadele de ikinci bir Kurtuluş Savaşı'dır. Mehmetçik'imiz işte böylesine bir mücadele içerisinde." diye konuştu.

Terörle mücadele de Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının elini güçlendirecek, rahat bir şekilde terörle mücadele etmesini temin edecek bir yasal düzenleme çıkardıklarını ve bunun Meclis'ten geçtiğini vurgulayan Mehmet Ali Şahin şöyle devam etti:

"Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanımız imzalayacak, Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek. Düşününüz, terör örgütü elemanları kaçıyor ve bir eve bir iş yerine girdi. Arkadan da askerimiz polisimiz kovalıyor. Polisimizin ve askerimizin o eve, iş yerine girebilmesi için hakim kararı gerekiyor. Anayasa öyle diyor. Konut ve iş yeri dokunulmazlığı var. Şimdi ne yaptık? O birliğin komutanına yazılı emirle o eve ve iş yerine girme yetkisini veriyoruz. 24 saat içerisinde de o yazılı emir hakimin onayına sunulacak. Hakimin kararını bekleyene kadar adam orada yapacağını yapar. Güvenlik güçlerimizin elini güçlendirmek için böyle bir yasal düzenleme yaptık."

Düzenlemenin askerin elini güçlendireceğini, terörle mücadele de kendisine yeni imkanlar sağlayacağını, rahat bir şekilde terörle mücadelesini temin edeceğini kaydeden Şahin, şunları söyledi:

"Biz Türkiye'yi daha da demokratikleştirebilmek için var olan güvenlik güçlerimize verilmiş olan bir takım yetkileri geri almıştık. Demokratikleşme paketleriyle. Şimdi terörle böyle kapsamlı bir mücadele yaparken, bu yetkilerin tekrar geri verilmesi zarureti doğdu. Daha önce AK Parti iktidarı olarak almış olduğumuz birtakım yetkilerini şimdi yeniden veriyoruz.Şimdi bu eleştiriliyor. Özellikle PKK'nın meclisteki siyasi uzantısı parti. Avrupa Birliği bunu eleştiriyor. 'siz demokrasiden geri adım atıyorsunuz' diyorlar. Biz, bilerek Türkiye'nin şartları bunu gerektirdiği için yapıyoruz. Eğer biz böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duymuşsak, yapmak zorunda kalmışsak bunun birinci sorunlusu o PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantılarıdır. Ve o PKK terör örgütünü destekleyen Avrupa Birliği'nin kimi ülkeleridir. Silahı, bombaları o kimyevi maddeleri ve hatta füzeleri de siz veriyorsunuz. Bizde bu terörle mücadelede başarıya ulaşmak için silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin, askerimizin elini dahada güçlendiriyoruz."

- "Fransa'nın bu hakkı varsa, bizim de hakkımız var"

"Terörle mücadele de inşallah başarıya ulaşacağız, Bu yetkileri tekrar geri alacağız." diyen Şahin, şu görüşlerini paylaştı:

"Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda daha önce attmış olduğumuz bu adımları yeniden atacağız. Çünkü Paris'te bundan bir kaç ay önce bir bomba patladı ve orada insanlar öldü. Fransa yönetimi Avrupa Konseyi'ne bir yazı yazdı ve dedi ki 'biz burada terörle mücadele ediyoruz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini geçici olarak askıya alıyoruz.' Fransa'nın bu hakkı varsa, bizim de hakkımız var. Terörle mücadele ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :