AK Parti Kahramanmaraş 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Kahramanmaraş 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4)- "Dünyanın gündeminde yeni İpek Yolu Projesi var. Dünya ticaretinde yepyeni bir dönemin habercisi olan bu projenin güzergahı üzerinde Kahramanmaraş var. Fırsatları, şehirlerin ve insanların önlerine bu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın gündeminde yeni İpek Yolu Projesi var. Dünya ticaretinde yepyeni bir dönemin habercisi olan bu projenin güzergahı üzerinde Kahramanmaraş var. Fırsatları, şehirlerin ve insanların önlerine bu tür büyük projeler çıkarır." dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş Spor Kompleksi'ndeki salonda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ı baraj ve göletlerle donatarak hem 146 bin dekar arazinin sulanabilmesinin sağlandığını hem de içme suyu problemini çözdüklerini söyledi.

Kahramanmaraşlı üreticilere 1,5 milyar liralık tarımsal destek verdiklerini bildiren Erdoğan, mazotta yüzde 50 sübvansiyon sağlanacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019'da yeni yönetim sistemiyle birlikte, Türkiye'nin her alanda gerçekleştireceği ilerlemeden, Kahramanmaraş'ın da payına düşeni alacağını belirterek, "Dün hürriyetin kahramanı olan Maraş'ın, önümüzdeki dönemde üretimin, ticaretin, sanayinin, tarımın, eğitimin, kültürün de kahramanı olmayı sürdüreceğine inanıyorum. Kahramanmaraş bugüne kadar beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı, inşallah yine uğratmayacak." dedi.

- "Fırsatın kazası olmaz"

Dünyanın gündeminde yeni İpek Yolu Projesi'nin olduğuna işaret eden Erdoğan şöyle devam etti:

"Dünya ticaretinde yepyeni bir dönemin habercisi olan bu projenin güzergahı üzerinde Kahramanmaraş var. Fırsatları, şehirlerin ve insanların önlerine bu tür büyük projeler çıkarır. Bunu değerlendirmek o şehirlerin ve insanların kendi bilecekleri iştir. Sizin kaçırdığınız her fırsatın müşterisinin hazır olduğunu unutmayın. Fırsatın kazası olmaz. Madem Kahramanmaraş böylesine büyük bir imkanı yakaladı, öyleyse devlet kurumları bir yandan, sizler diğer yandan el ele verip, mümkün olan en iyi neticeye ulaşmanın gayreti içine girmelisiniz."

- "Tüm çabanın devletten beklendiği yanlış bir anlayış vardı"

Eskiden Türkiye'de tüm yatırımların, hizmetlerin, çabanın devletten beklendiği yanlış ve yanıltıcı bir anlayış olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu anlayışı kökten değiştirdiklerini söyledi.

Devletin altyapıyı kuracağını, yatırımı ve üretimi işadamlarının yapacağını kaydeden Erdoğan, "Yol var mı, var. Karayolu, tren yolu, havayoluyla tekmili birden var." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin enerji noktasında gayet iyi bir yerde olduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin her yerine 7 gün 24 saat kesintisiz enerji verebilen bir sistem olduğunu kaydetti.

Şehirlerin yaşanacak hale geldiğini belirten Erdoğan, kamu kurumları, belediyeler, özel sektörün her ihtiyacı karşılayacak bir şehircilik örneğini ortaya koyduklarını söyledi.

Türkiye'de gerek ortaöğretim ve yüksekokul düzeyinde gerek lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde iyi yetişmiş insan potansiyelinin mevcut olduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin üretimden ihracata her konuda bilgi, tecrübe ve potansiyel sahibi olduğunu belirtti.

- "Onlar, yan gelip yatarak para kazananlardan değil"

En mütevazisinden en büyüğüne kadar çok çalışkan, başarılı azimli bir iş dünyasının mevcut olduğuna işaret eden Erdoğan şöyle devam etti:

"Havaalanından gelirken, elleri paslı, nasırlı, çalışkan, gayretli, Kahramanmaraş'ın kahraman iş dünyasını gördüm. Onlar gayretli. İsim vermeyeceğim, onlar bazı komşularda olduğu gibi yan gelip yatarak para kazananlardan değil. Kir, pas çalışarak kazananlardan. Söz konusu Maraş olduğunda bütün bunları iki, üç, on katıyla çarpmak lazım. Kahramanmaraş'a geldiğim andan itibaren gördüğüm heyecan, coşku, şu anda karşımda duran şu manzara, ülkemizin ve şehrimizin geleceği için bana çok büyük ümit veriyor. Gösterdiğiniz bu samimi ilgi için teşekkür ediyorum."

- "Bu inancı kimse çökertemez"

Erdoğan, Türkiye'nin kalkınmasındaki sırrın, "tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak" anlayışında yattığını vurguladı.

"Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." ifadelerini kullanan Erdoğan, bu inancı kimsenin çökertemeyeceğini söyledi.

- Notlar

Kentte yapımı yeni tamamlanan spor kompleksinin bulunduğu alan ve çevresi Türkiye ve AK Parti bayraklarıyla süslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinlemek için gelen binlerce vatandaş, salonun dışında kurulan platformdan kongreyi ve konuşmaları takip etti.

Salona asılan pankartlarda "Haykır hakikati, inlesin dağ ile taş. Seni yalnız bırakmaz her ferd-i Kahramanmaraş", "Maraşlı şairdir, Maraşlı yazar. Emir gelsin Reis'ten Osmanlı tokatıyla tarih yazar" ifadeleri dikkati çekti. Ayrıca "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı bir pankartla da "Rabia" vurgusu yapıldı.

Salonda bulunan bir kişinin ise AK Parti ve Türkiye bayraklarının arasında MHP bayrağı salladığı görüldü.

- Erdoğan'ı zeytin dalı ile karşıladılar

Erdoğan, konuşması sırasında kendisine seslenen bir gruba, "Sağlık meslek liselerini bitirenler, hemşire yardımcısı olarak göreve başlayacak. Ondan sonra terfi edeceksiniz, terfi ettikçe de hemşire ve daha sonra da hemşirelikte terfiye başlayacaksınız." diyerek karşılık verdi.

Öte yandan Erdoğan, şehre gelişinde, uçaktan indikten sonra Karacasu Mahallesi Kavşağı'nda bekleyen vatandaşları selamladı, çocuklara oyuncak dağıttı. MADO çalışanları, "Sayın Cumhurbaşkanım, madalyalı şehre hoş geldiniz" yazılı pankartla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamladı.

Geçtiği güzergahta bulunan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrağı, zeytin dalları ve karanfillerle Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Kongreye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Mustafa Ataş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, milletvekilleri ve partililer katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı