AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı

AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3)- "24 Haziran seçimlerinin sonuçlarının tam manasıyla idareye yansıması ancak 2019 seçim kavşağının da başarıyla atlatılmasına bağlıdır"- "Bu seçimlerde de en büyük referans kaynağım

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "24 Haziran seçimlerinin sonuçlarının tam manasıyla idareye yansıması ancak 2019 seçim kavşağının da başarıyla atlatılmasına bağlıdır." dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen "AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı"na katılarak, partililere hitap etti.

"24 Haziran seçimlerinin sonuçlarının tam manasıyla idareye yansıması ancak 2019 seçim kavşağının da başarıyla atlatılmasına bağlıdır." diyen Erdoğan, partisinin yerel seçim maratonunu da ezici bir zaferle neticelendirmekten başka bir şansı olmadığını belirtti.

Erdoğan, kadınlara yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini ifade ederek, bu seçimlerde kadınlardan hem görev hem de millete ulaşma noktasında çok büyük gayret beklediğini aktardı.

Kadınların elleri değdiğinde şehirlerin daha güzel, yaşanabilir ve estetik bir çehreye kavuşacağını dile getiren Erdoğan, günümüz belediyeciliğinde sosyal ve insani hizmetlerin, temel altyapı ve temizlik hizmetleri kadar önemli hale geldiğini vurguladı.

Bu hizmetlerin en güzel şekilde kadınlar tarafından ifa edileceğini dile getiren Erdoğan, "Kadın kollarımıza saha çalışmalarında çok büyük görevler düşüyor. AK Parti'nin öncü neferleri kadınlarımızdır, kadın kollarımızdır. Evlere girip en gencinden en yaşlısına kadar vatandaşlarımızla görüşüp, onları AK Parti'ye oy vermeye ikna edecek olan öncelikle sizlersiniz. Her zaman ifade ettiğim gibi kale içeriden fethedilir. Sizler hanımları ikna ettiğinizde, onlar beylerini ikna etmenin yolunu nasıl olsa bulurlar." diye konuştu.

- "Bunlar bol bol iftira attı"

Erdoğan, AK Parti'nin daima afaki değil, hizmetleri ve eserleriyle konuşulduğunu kaydederek, "Bu seçimlerde de en büyük referans kaynağımız, karnemizdir. Önce karnemizi ortaya koyacağız, sonra ülkemize dair hedeflerimizden ve hayallerimizden bahsedeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ana muhalefetin ve muhalefetin herhangi bir hizmet yapmadığını, bol bol iftira attığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye ve şehirlere yaptığımız hizmetleri, hanım kardeşlerimize anlatmanın erkeklere anlatmaktan daha kolay olduğunu düşünüyorum. Zira sizler sağlıktan eğitime, ulaşımdan altyapıya kadar ülkenin nereden nereye geldiğini çok daha iyi biliyorsunuz. Kadınlarımız, Türkiye'nin başarı hikayesinin en yakın şahitleridir. Mahalli seçimlerde hedeflerimize ulaşmak için artık önümüzde 5 ay gibi kısa bir zaman kaldı. Şimdiden çalışmaya başlamazsak, her eve girme, her hanım kardeşimizle gönül bağı kurma hedefimize de ulaşamayız."

- "Teşkilatınız güçlüyse güçlüsünüz, zayıfsa zayıfsınız"

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık yapacağını anımsatarak, toplantıda Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması, terörle mücadele ve Meclis gündemindeki yasalara ilişkin tartışmaların değerlendirileceğini bildirdi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'a bu toplantının Kızılcahamam'da yapılmasını söylediğini aktaran Erdoğan, bugünkü toplantının kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

İlçe başkanları, kadın ve gençlik kolları toplantılarının da Kızılcahamam'da iki, üç günlük kamplar çerçevesinde yapılabileceğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bütün hedef Mart 2019'da bir taraftan büyükşehirleri toplamak, bir taraftan illeri, ilçeleri toplamak ve çok daha güçlü bir şekilde mahalli idareler seçimlerinden çıkmak. Bunun için gerçekten çok koşturacağız. Heyecanınız çok önemli. Sizin heyecanınız, bizim heyecanımızdır, milletimizin heyecanıdır. Bunun için de biz herhangi bir ayrıma, ayrımcılığa gitmeden tebliğimizi yapacağız, asla onlara fırsat vermeden. Kucaklayıcı bir anlayışla ziyaretinde bulunduğunuz evlerdeki hanım kardeşlerimizle ister CHP'li, ister HDP'li, MHP'li olsun, nereden olursa olsun, hepsiyle bu buluşmayı çok daha farklı bir konuma getireceğiz. Sabırlı olacağız ve bu sabrımız bizim tebliğimizdeki en büyük zenginliğimiz olacak. Bunu başarmamız lazım. İnşallah bunu başardığımızda göreceksiniz Mart 2019 yerel seçimlerinde çok daha farklı bir şekilde çıkacağız.

Burada tabii teşkilatımızın gücü çok önemli. Bugüne kadar biz ne kazandıysak teşkilatımızla kazandık. Siyasi hayatımda en çok inandığım şey teşkilattır. Teşkilatınız güçlüyse güçlüsünüz, zayıfsa zayıfsınız. İşte birbirlerine giriyorlar, ne hale düşüyorlar görüyorsunuz. 'Kadın Kolları' diye diğer siyasi partilerde böyle bir faaliyet yok. Bu faaliyet sadece bizde var. Bu çalışmayı, bu şekilde yürüteceğiz. Çünkü bunlarda kadına değer vermek diye bir şey yok. Kadın evinde otursun sadece, orada kocasını beklesin. Ne işi var parlamentoda, ne işi var belediyede, Meclis'te. Biz öyle bakmıyoruz. Bu toplumun yüzde 51'i hatta 52'si eğer kadınsa, kadının söyleyeceği çok şey var. Bunu bileceğiz. Bunun için de durmak yok, yola devam."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :