AK Parti İzmir'de 29 Ekim'e özel kitap dağıttı

AK Parti İzmir'de 29 Ekim'e özel kitap dağıttı

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel bastırılan "Cumhuriyeti Böyle Kurduk Böyle Koruduk" kitabını dağıttı- İl Başkanı Bülent Delican: - "Atalarımızın cumhuriyeti hangi zorluklarda nasıl kurduğunu, bizimde 15 Temmuz darbe gecesi

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Teşkilatınca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel bastırılan kitaplar vatandaşlara dağıtıldı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, il teşkilatı mensuplarıyla birlikte Konak Meydanı'nda vatandaşlara kitap verdi.

Delican, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 93. Yıldönümü kutlamaları kapsamında 300 bin adet "Cumhuriyeti Böyle Kurduk Böyle Koruduk" isimli kitap bastırdıklarını ve bunları vatandaşlara dağıtacaklarını belirtti.

İzmir'in kurtuluşun ve kuruluşun simge kentlerinin başında geldiğini, kent insanının tarih boyunca cumhuriyete ve demokrasiye her zaman sahip çıktığını dile getiren Delican, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz darbe girişimi gecesi demokrasi sevdalısı İzmirliler akın akın Konak'ta bulunan Demokrasi Meydanı'na gelip ülkelerine, Cumhurbaşkanlarına olan sevgilerini gösterdi. Milli irademizi, meclisimizi sokakta bulmadık ona sımsıkı sarıldığımızı İzmir sokaklarında gösterdik. Cumhuriyeti kuranlara ne kadar minnet borcumuz varsa koruyanlara da aynı minnet borcuna sahibiz."

Delican, bastırdıkları kitapta cumhuriyetin Atatürk'ün önderliğinde nasıl kurulduğunu ve korunduğunu, millet olma bilinciyle, Çanakkale ruhuyla düşmanlara karşı nasıl mücadele verildiğini ve savaşın cephelerini anlattıklarını söyledi. Delican, şunları ifade etti:

Büyük Taarruz ile beraber düşmanın nasıl İzmir'de denize döküldüğünü anlattık. Darbeler dönemini de, Türk demokrasisinin halkın sağduyusuyla sandıkta verdiği kararlara nasıl ipotek koyduğunu da anlattık. Bunları gençlerin bilmesi lazım. Atatürk, cumhuriyeti kurdu bu güzel yurdu emin ellere emanet etti. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde biz cumhuriyetimizi koruduk. Ülkemiz işgal girişiminden kurtulmuş oldu. Atalarımızın cumhuriyeti hangi zorluklarda nasıl kurduğunu, bizimde 15 Temmuz darbe gecesi nasıl demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıktığımızı gelecek nesillere anlatmak için bu kitabı hazırlayıp İzmirlilere dağıtmaya başladık."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :